Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Asfalt I. Poslední tři týdny

Audiokniha Asfalt I. Poslední tři týdny

Délka:

18 hod 19 min

Čte:

Ludvík Král

Vydavatel:

Walker & Volf

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kopciuszek, Jaś i maĺgosia, Śpiaca królewna, Zwierzeta i zbójcy

Kopciuszek, Jaś i maĺgosia, Śpiaca królewna, Zwierzeta i zbójcy

Původní tituly 03551, 03549, 03552, 03548, ze kterých naše nová kompilace určená pouze pro digitální obchody vznikla, vydala firma Supraphon-Artia v roce 1964 - nyní tedy vycházejí tyto snímky s polskými verzemi pohádek Popelka, Perníková chaloupka, Šípková Růženka a Zv

Obrázek podcastu Povídky A. P. Čechova 2

Povídky A. P. Čechova 2

Druhý výběr několika nestárnoucích půvabných a vtipných, dramatizovaných povídek klasika ruské literatury, jak se dochovaly v rozhlasovém archivu v podání předních českých herců.

Obrázek podcastu Eliška Krásnohorská: Pohádky

Eliška Krásnohorská: Pohádky

Eliška Krásnohorská – česká spisovatelka a bojovnice za práva žen je známá hlavně svými romány, básněmi a librety k operám, ale v její pozdější tvorbě převažovala tvorba pro děti. V tehdejší době šlo vlastně ještě o neznámý fenomén – původní česká četba určená těm nejme

Obrázek podcastu Don Giovanni

Don Giovanni

Víte, proč známý svůdník Don Giovanni zabil sevillského komtura, který ho přišel později ze záhrobí potrestat za jeho hříchy? A co je vlastně obsahem velmi zvláštního zápisníku, jehož majitelem je Giovanniho sluha Leporello? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Ji

Obrázek podcastu Bible - Nejkrásnější příběhy

Bible - Nejkrásnější příběhy

Nejkrásnější a nejznámější biblické příběhy v podání vynikajících českých herců. Texty jsou zpracovány do formy vyprávění, které je poutavé, srozumitelné a přístupné malým i velkým posluchačům. Současný jazyk, excelentní interpretace a hudební doprovod se dobře poslouc

Obrázek podcastu Housewives´ Gossips

Housewives´ Gossips

Housewives´ Gossips - audiokniha obsahuje konverzační obraty v angličtině v interpretaci rodilých mluvčích. Autorky Mia Marlow a Elise Colle. Účinkují Nicole Palcho a Kathryn De Leon. 2 Housewives are sharing true stories about men, love, relationships, .... filled with

Obrázek podcastu Tyrkysová hora

Tyrkysová hora

První žena světa na Čo Oj. Sen o vysoké hoře. „Není to vítězství nad horou, ale nad námi samými.“. „Víte snad, co obnáší ušití jednoho spacáku? Když nic jiného, tak kolem osmdesáti metrů švů a kuchyň plnou šusťákových ústřižků a silonových nití. A to nejlepší, plnění uš

Obrázek podcastu Duševní lenost

Duševní lenost

Duševní (myšlenková) lenost je silný soupeř. Tehdy se nám nechce cíleně přemýšlet, řešit úkoly, plánovat a měnit své názory. Místo „těžkého“ přemýšlení zabíjíme čas sledováním sociálních sítí, televize a jiných podnětů zvenčí. Kniha Duševní lenost má čtyři části: Úvod P

Obrázek podcastu Můj útěk z olověných kobek

Můj útěk z olověných kobek

Historie mého útěku z vězení republiky benátské, zvaného Olověné kobky, jak zní celý název předlohy četby na pokračování Můj útěk z olověných kobek, byla sepsána roku 1787 v severočeském Duchově na panství valdštejnském, kde italský básník, hudebník, dějepisec, diplomat

Obrázek podcastu Z povídek Oty Pavla 1.

Z povídek Oty Pavla 1.

Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čtou: Zdeněk Buchvaldek, Miloš Hlavica a Miroslav Táborský.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro

Obrázek podcastu Polské uši

Polské uši

První část Sidonova románu Boží osten vyšla pod názvem Polské uši společně s novelou Brány mrazu pod titulem Dvě povídky o utopencích v Kolíně n. Rýnem 1988. Po vypjatě autentickém autobiografismu Snu o mém otci a Snu o mně (1970) se Sidon soustředil na výpověď, která

Obrázek podcastu Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...

Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...

Thyl Ulenspiegel je historicky spíše znám jako šašek a kašpar, ale tady byl autorem povýšen na hrdinu národního odboje, přičemž se nabízí, byť kulhající, srovnání v českých dějinách přibližně s bratrem Palečkem. De Coster však byl zaražen poměrně chladným přijetím, jeho

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky

Obrázek podcastu Růže a prsten

Růže a prsten

Růže a prsten, čili příhody prince Vavřína a prince Bulky. Dramatizovaná četba na pokračování ze slavného fantaskního příběhu z tzv. vánočních knížek klasika anglické literatury.

Obrázek podcastu Životné lekcie od neurochirurga

Životné lekcie od neurochirurga

Renomovaný neurovedec a neurochirurg Dr. Rahul Jandial sa v tejto audioknihe opiera o skúsenosti získané počas mnohých rokov práce s pacientmi, ktorí trpeli ťažkým poškodením mozgu, rôznymi poruchami mozgovej činnosti alebo závažnými ochoreniami, a pútavým spôsobom nám

Obrázek podcastu Duchové rodiny Folcroftů

Duchové rodiny Folcroftů

Když jejich matka po havárii skončí v nemocnici v kómatu, Tara s bratrem Kylem jdou bydlet k prarodičům, které nikdy předtím neviděli. May a Peter Folcroftovi se zpočátku zdají být vřelí a okouzlující a jejich velký dům, schovaný v horách na kraji lesa, působí idylicky.

Obrázek podcastu Treasure Island

Treasure Island

Audiokniha Treasure Island namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. After Jim Hawkins finds a map in an old sea chest, he starts an exciting adventure which will take him to a far off island in search of treasure. He sets sail with

Obrázek podcastu Dýmka strýce Bonifáce

Dýmka strýce Bonifáce

Začalo to všechno tehdy, když se rozvodnila Vltava. Tehdy se malý Frantík rozhodl, že zachrání milovanou dýmku svého strýčka, která zůstala v chatě na vltavském břehu. Sotva však vlezl oknem dovnitř, chata se divoce otřásla, poskočila a pak už se řítila jako splašená po

Obrázek podcastu Wakan Tanka

Wakan Tanka

Hodiny náboženství pro věčné začátečníky. „Budu v této knize často používat jméno Wakan Tanka. Moc se omlouvám všem ortodoxním katolíkům, klidně si pokaždé dosaďte to naše staré dobré „Bůh“, přesně to tím myslím. Wakan Tanka by snad šlo přeložit jako Velké Tajemství, c

Obrázek podcastu Káťa a Škubánek

Káťa a Škubánek

Rozpustilá vyprávění o holčičce Kátě a jejím chlupatém kamarádovi, pejskovi Škubánkovi. O tom, jak se poznali, jak se pejsek přestal bát, jak spolu byli na horách, ale i o tom, jak Škubánek zabránil krádeži démantového obojku a jak potom společně oslavili Škubánkovy nar

Obrázek podcastu Tovaryšstvo Ježíšovo

Tovaryšstvo Ježíšovo

Tovaryšstvo Ježíšovo je prozaická prvotina Jiřího Šotoly, psal ji ovšem již jako známý autor na konci 60. let. Kniha, která se nedlouho po svém vydání stala legendou, je jednou z nejzajímavějších výpovědí o působení jezuitského řádu na českém venkově, v prostředí nastup

Obrázek podcastu O té sani z Vojtěšské ulice

O té sani z Vojtěšské ulice

Draci neboli vícehlavé saně se objevují v pohádkách často. V té, o které psal Karel Čapek, vystupuje saň se sedmi krky a sedmi hlavami. Nikdo ji nechce, a tak se jí nakonec ujme zřízenec ze Spolku pro ochranu zvířat pan Trutina. Zamiluje si ji a Amina, jak ji pojmenoval

Obrázek podcastu Percy Jackson - Prokletí Titánů

Percy Jackson - Prokletí Titánů

Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl

Obrázek podcastu Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku

„Probouzeli jste se s myšlenkou, že patříte právě sem a nikam jinam…" V nitru Afriky, odkud se kdysi do světa rozšířila káva i samo lidstvo, nalézá sotva třicetiletá dánská intelektuálka nový domov a brzy i jámu lvovou, zvlášť když začne být na všechno sama. Nestěžuje s

Obrázek podcastu Filosofská historie

Filosofská historie

Jiráskova proslavená historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Evropou v těch letech procházely revoluce, které v roce 1848 dorazily také do Prah