Audiokniha Asfalt I. Poslední tři týdny

Říha: Indiánská romance
Původní LP album 1118 4201"Bohumil Říha Indiánská romance" vydal Supraphon v roce 1984 - nyní titul vyprávějící skoro pohádková dobrodružstvé malé Kateřiny a jejího tatínka ve vysněné Dešťové zemi kdesi na svazích jihoamerických And vychází poprvé digitálně.

Dědictví
Andrea, prostřední sestra, se marně pokouší proniknout do blízkosti, kterou spolu máma a starší Ulrika vždycky měly. Ať se snaží sebevíc, zůstává stranou. Ullis naopak vidí mladší sestru jako tatínkovu oblíbenkyni, která vždycky dostala, co chtěla, pokaždé si prosadila …

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Muži jsou vinni?
Proč je žena někdy považovaná za bytost druhé kategorie a kdy v historii jí byla stříbrná příčka přisouzená? Jak tuto situaci narovnat, tak aby se neodrážela nejen v pracovních, ale i osobních vztazích? Jak budovat zdravé a šťastné soužití a umět zvládat problémy, které…

Zůstane koza celá, když se vlci nažerou?
Jaroslava Adamová, Ladislav Mrkvička a Jaroslav Kepka v hlavních rolích satirické komedie s drobnou kriminální zápletkou.Do podniku Galvana, který dokáže poskytnout nedostatkové služby, nastupuje nový pracovník (Ladislav Mrkvička). Zdá se, že i díky šarmu účetní Marie (…

Doktorka z domu Trubačů
Audiokniha o ženě, která předběhla svůj čas / Román přibližuje osud doktorky Vlasty Kálalové-Di Lottiové, rodačky z Bernartic u Tábora, která se ve dvacátých letech tohoto století vydala sama do Orientu a založila v Bagdádu československou nemocnici. Smyslem jejího živo…

Humor
„A tento poznáte?“ Pýta sa novinár psychoanalytika: „Keby k vám chodil van Gogh na terapiu, odrezal by si ucho?“ „Asi áno,“ odpovie analytik, „ale vedel by prečo!“ Gelotológii, teda vede o humore sa nevenujú len psychológovia a psychiatri, ale aj evoluční biológovia, so…

Moc a sláva
Děj se odehrává v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz.…

Hana
„Lidem, které mám ráda, nosím neštěstí.“ Devítiletá Mira zlobila a za trest nedostala na rodinné oslavě zákusek. Řízením osudu je právě tohle zlomový moment, který spoutá její budoucnost s životem podivínské nemluvné tety Hany a odhalí pohnutou rodinnou historii. Co se …

Sulek maluje
Pavel Kosatík si za objekt své knihy vybral osobu svérázného malíře Svatopluka Sulka. Narozen v roce 1921, studoval po druhé světové válce na prestižní Akademii Montmartre v Paříži, v ateliéru Fernanda Légera. Doma směl poprvé vystavovat až v roce 1958, na přímluvu prof…

Bitva o české země
V polovině 19. století svět postihla katastrofa. Celé části zemského povrchy byly vymazány, hladiny oceánů se zvedly. Zanikly celé státy, jiné vznikly. Jedním z nich bylo Česko-slovenské království. V polovině 20. století je z království námořní velmoc s koloniemi a drž…

Zahrádkáři aneb Až se jaro zeptá
Příběh o dvou pošetilých drobných pěstitelích, pánech Jahodovi a Růžičkovi, kteří soupeří nejen v oblasti pěstitelské, ale i milostné. Jejich sousedské furianství však pomalu přeroste ve vážný boj o přízeň půvabné ženy... Původní rozhlasová komedie Michala Lázňovského z…

Náš manžel
Tři různé ženy spojuje jediné: stejný muž. Imogen opustil Phillip kvůli mladší a hezčí ženě. Během nepříjemného rozvodového řízení se u ní najednou objeví a vyhrožuje, že ji připraví o syna, jestli do konce měsíce nezmizí z jejich domu. Vyděšená Imogen provede něco šíle…

Gorila a já
Jonna žije v dětském domově jménem Vratič. Ředitelka ji ale nemá příliš v lásce a tak ji jednoho dne ochotně předá k adopci děsivé Gorile, která do domova přijela v otlučeném Volvu. Gorila žije na skládce a živí se prodejem šrotu. Jonna se nejprve Gorily bojí (myslí si …

Krvavá historie roku 2
Poslední román Victora Huga; napsal jej v sedmdesáti letech, bezprostředně po krvavém potlačení pařížské komuny roku 1871. Psát v té době oslavný román o nejpohnutějším roce Francouzské revoluce, o roce 1793, byl čin hodný Hugovy velikosti. Vyděšení Francouzi raději o r…

Povídky a příběhy o koních
Příběhy ze světa koní od známých autorů čtou oblíbení herci. Nejkrásnější povídky a příběhy světové literatury o koních a lidech ve špičkovém hereckém provedení. Literární texty Marka Twaina, Charlese Dickense, Rudyarda Kiplinga, Luigiho Pirandella a Charlese G.D. Robe…

Pohádky z Pastelky
Seznam pohádek v podání Jitky Molavcové. Nejprodávanější pohádky BMS.

Business Risk Buster Intervenes 3
Business Risk Buster Intervenes 3 - audiokniha obsahuje třetí díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, Paul Panting, Emma Powell. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to …

Opouštím ostrov
Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot…

Čtvrtek: Rumcajs, Manka a Cipísek
Dnes už klasické pohádkové vyprávěnky Václava Čtvrtka o loupežníku z lesa Řáholce se staly díky televizním večerníčkům doslova hitem několika generací. Pro Supraphon je kdysi natočil Karel Höger, vroce 1999 načetl zbylé díly z knížky Václava Čtvrtka a Radka Pilaře Josef…

Žena v polární noci
Daleko od světa bez pohodlí moderních technologií zažívá autorka vzrušující, ale ne neblahé období. Arktida je část světa, kde se nebe dotýká země. Ne všichni dokážou snést oslepující světlo, neproniknutelnou tmu a ohromnou samotu. V ledových Špicberkách, mnoho set mil …

Cvrček u krbu
Dramatizace jedné z nejslavnějších povídek Charlese Dickense Cvrček u krbu. Setkáme se zde s typickým světem Dickensových hrdinů. Manželství dobráckého povozníka Johna ohrožuje zlá intrika, chudý výrobce hraček s vypětím všech sil pečuje o svou dceru, jeho bohatý zaměst…

Petiška: Řecké báje a pověsti Trojská válka, Odysseovy cesty
Legendární Illiadou (Trojská válka) a Odysseou (Odysseovy cesty), bájemi známými jako starořecké eposy připisované slepému pěvci Homérovi, v převyprávění spisovatele Eduarda Petišky uzavírá Supraphon (po třech předcházejících albech) zvukovou podobu jeho knížky pro mlád…

Vila Vistárie
Přeneste se s Sherlockem Holmesem do Anglie 90. let XIX. století. Slavný detektiv a jeho věrný přítel dr. Watson se chystají vyřešit případ tajemné vraždy u Vily Vistárie. Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav Krejčí, Michal Przebinda, Petr Kubes a Jan Ťoupalík

Mám jméno
Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu…