Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Arizona

Audiokniha Arizona

Délka:

4 hod 51 min

Čte:

Petr Gojda

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí

Obrázek podcastu Nevítaný host

Nevítaný host

Do odlehlého venkovského hotelu přijíždí na zimní víkend několik hostů: Gwen a její kamarádka Riley, páry Ian a Lauren, Matthew a Dana, Beverly a Henry, proslulý obhájce David a staropanenská spisovatelka Candice. Poté co dorazí, udeří sněhová bouře, která odstřihne hot

Obrázek podcastu Otrávený pohár

Otrávený pohár

Královského písaře Jiřího Adama z Dobronína pozve rakovnický hejtman Jindřich z Vřesovic na svatbu na hrad Krakovec. Jindřich a Jiří Adam spolu v mládí studovali a i po dlouhých letech se stále považují za důvěrné přátele, což je v nejistých časech panování krále Ferdin

Obrázek podcastu Pax IX.: Noční můra

Pax IX.: Noční můra

Konec se blíží! Černá čarodějnice potřebuje získat šifrovací klíč schovaný v magické knihovně, a proto uzavře dohodu s Noční můrou. Estrid usíná a její strážce snů se ocitá mimo hru. Zachránit ho mohou jen Alrik s Viggem. Iris je však varuje. Vstoupit do světa snů je ve

Obrázek podcastu Fimfárum Jana Wericha

Fimfárum Jana Wericha

"Pohádky jsou jako řetěz, obepínají svět a spojují lidi odevšad" řekl kdysi Jan Werich. Sám knížku pohádek napsal a nazval ji podle jedné z nich - Fimfárum. Ta titulní pohádka a ještě čtyři další oslovují nově diváky a posluchače bez rozdílu věku v podobě loutkového fil

Obrázek podcastu Severní zámek

Severní zámek

Tam, kde vládne smrt a čas se zastavil, kde nit osudu neubíhá, vězní zrádný troll princeznu Astrid. Podaří se rybáři Halvorovi rozluštit poselství run a princeznu vysvobodit? Uslyšíte v původní rozhlasové pohádce s nádechem severského mýtu z roku 1986. S Martou Vančurov

Obrázek podcastu Poslední na řadě

Poslední na řadě

Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když však jejich dcera zmizí, narážejí jen na lhostejnost místních. Rodiče si tedy najmou kanadskou soukromou vyšetřovatelku Sad

Obrázek podcastu Sex, prachy a potíže

Sex, prachy a potíže

Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom

Obrázek podcastu Primární důvěra - Prst na spoušti

Primární důvěra - Prst na spoušti

Jak dobře znáte lidi ve svém bezprostředním okolí? Své sousedy, přátele, spolupracovníky? Tušíte vůbec, kolik má jejich viditelná slupka vrstev a že dohlédnete jen do míst, kam vás oni sami pustí? Budete věřit jejich slovům, i když se ukážou v rozporu s objektivní skute

Obrázek podcastu Strýček Váňa

Strýček Váňa

Děj hry se odehrává na ruském venkově, v prostředí ruské statkářské šlechty. Hlavním tématem je hledání smyslu života a konflikt mezi ideály a skutečným, každodenním životem. Postavy Čechovova dramatu jsou zklamané promarněnými životy a nevyužitými šancemi.

Obrázek podcastu Chytrý osel a jiné povídky

Chytrý osel a jiné povídky

Nechte se vtáhnout do světa, kde se zvířata chovají (skoro) jako lidé, a lidé by se od nich mohli ledasčemu přiučit. Objevte želvu, která obětovala svůj domov za svobodu, straku, jež se bojí výšek, nebo mrzutého kapra, z něhož se stal mistr v přežívání. Knížka Chytrý os

Obrázek podcastu 0 Tu – Svazek II.

0 Tu – Svazek II.

„Život na Ooně, jak jsem jej znala dříve, nadobro skončil…“ Ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, pokračuje v líčení svého pohnutého života. Poté co byla uvězněna sadistickými Honty, dostala se zpět na svůj magrav. Nyní se však musí vyr

Obrázek podcastu Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala

Láska, sex a radnice! Řekněte své ANO pořádné dávce zábavných historek o vztazích, které (ne)skončily před oltářem. Zažili jste někdy svatbu jako řemen, bláznivou rozlučku se svobodou anebo kuriózní žádost o ruku? Populární stand-up komička Lucie Macháčková je věčná dru

Obrázek podcastu Dračí krev

Dračí krev

Příběh Draculy, nejslavnějšího upíra všech dob, fascinuje čtenáře už po staletí. Je to krev i láska, spravedlnost a smrt, sen o věčnosti, vše, co spočívá na dně duše každého z nás. Vydejme se tedy na cestu zpět časem do středověké Transylvánie, kde rod vládnoucího kníže

Obrázek podcastu Stvorení pre beh

Stvorení pre beh

Behanie je v móde a preto je aj kníh o behaní veľmi veľa. Ale kultová je len jedna! Medzinárodný bestseller Stvorení pre beh, ktorý prevrátil naruby svet bežcov a podnietil vznik “barefoot running” hnutia, ktorému sa už prispôsobujú aj najväčšie športové značky sveta. S

Obrázek podcastu Neklidná krev

Neklidná krev

Soukromého detektiva Cormorana Strika osloví s prosbou o pomoc žena, jejíž matka před čtyřiceti lety zmizela za podivných okolností. I přes malou šanci na objasnění odloženého případu se Strike a jeho parťačka Robin Ellacottová pouštějí do vyšetřování. Záhy pochopí, že

Obrázek podcastu Opustíš-li mne

Opustíš-li mne

Dokumentární koláž na téma vztahu k domovu a životu ve vynucené emigraci. Herec a rozhlasový redaktor Jiří Hanák kladl v roce 1994 otázky lidem, kteří prožili velkou část svého života mimo svůj domov a hledali cestu zpět.

Obrázek podcastu Světlo pulsaru

Světlo pulsaru

V roce 2217 skončily Koloniální války, největší a nejničivější konflikt, který kdy lidstvo poznalo. Obě znepřátelené strany, jak pozemské megakorporace, zastoupené Vesmírnou asociací, tak Extrasolární společenství, sdružující svobodně smýšlející lidské kolonie, utrpěly

Obrázek podcastu Krajiny vnitřní a vnější

Krajiny vnitřní a vnější

Ztrácíme vnější krajinu. Znamená to, že se něco děje i s krajinou vnitřní… Ne nadarmo se říká, že o nitru člověka nejvíc vypovídá pohled z okna jeho pokoje. A v tomto směru nejsou naše vyhlídky zrovna lichotivé – letitý nezájem o krajinu domova mnohde vyústil ve zjevnou

Obrázek podcastu Zvon v jezeře

Zvon v jezeře

I zvony mají svůj domov. Inspirací byl skutečný osud dřevěného kostela Vang stavkirke, který původně stál v norském regionu Valdres. V 19. století byl rozebrán, prodán a následně převezen do dnešního Polska, kde byl znovu postaven ve městě Karpacz na severním úpatí Krko

Obrázek podcastu Pán loutek

Pán loutek

Nový hrůzný krimithriller od autorky bestsellerů Kopírák a Číslo 20. Sleduje vás na každém kroku. Ovládá vás. A donutí vás zaplatit nejvyšší cenu… Všichni to už někdy zažili. Plíživý pocit, že na vás někdo zezadu upírá pohled. Slabou ozvěnu kroků někoho, kdo vás pronásl

Obrázek podcastu Cirkus Svět

Cirkus Svět

Bylo nebylo. Na neznámém místě se vždy jednou za sto let koná slet čarodějnic a jiných nadpřirozených bytostí. Ten letošní je však výjimečný - kouzelný poradní Oheň má určit, kdo se stane Vládcem světa na příštích sto let. Strašlivý černokněžník Raven nepochybuje, že to

Obrázek podcastu Carpe jugulum

Carpe jugulum

Je nejobávanějším predátorem člověk? Jen pokud si domů nepozve upíry… Král Verence dělá všechno pro to, aby se jeho zemička uprostřed hor Beraní hlavy na mapě světa úplně neztratila. Do Lancre se tak na jeho pozvání sjede množství významných hostů, kteří mají spolu s ní

Obrázek podcastu Jedu dál

Jedu dál

Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až