Audiokniha Arila: Stíny Citadely

Politické kauzy
Miliony v krabici od vína, kterou obdržel hejtman David Rath. Láska premiéra Petra Nečase k ředitelce jeho kabinetu Janě Nagyové, jež způsobila pád vlády. Podezřelé obálky šéfa Věcí veřejných Víta Bárty. Utajovaná, leč neutajená lánská schůzka místopředsedy ČSSD Michala…

Konečne normálna vražda
Na jeseň 2008 rozohral detektív Krauz špionážno-detektívnu hru netušiac, kedy a ako sa skončí. Čakal na odozvu z Viedne, čakal a premýšľal ako pomôcť demotivovanému kolegovi hnijúcemu v kúte kancelárie. Riešenie prišlo samé od seba - šéf oddelenia ich poslal preveriť bi…

Černobílý svět
Společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh zasazený do 60. let 20. století na americký Jih je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška slečna Skeeterová s pomocí moudr…

Dva na vraždu
Proč se Kott s Kutílkem vydali na smrtící jízdu, během níž připravili o život čtyři lidi? Bylo to dílo Satanovo? Kdo byl jedním z nejmladších vrahů československé historie a co provedl se svým společníkem? Z jakého důvodu mladiství fanatici do bojových sportů vyvraždili…

Bratři
Cirkus je kouzelný svět. Akrobat je tak trochu klaunem. Právě to tvrdí bratři Gianni a Nello, synové potulného kejklíře a komedianta a krásné cikánky. Snaží se přesvědčit nejen cirkusové diváky, že svými stále novými a obtížnějšími akrobatickými čísly dokáží každého pře…

Z kopce do kopce
Když zujete lodičky a obujete se do chovu včel a koz na samotě na kopci. Co se stane s vaším životem, když doslova vyfuníte na kopec a potkáte HO? S nádherným výhledem, sadem (v němž zrovna se stéblem trávy v puse relaxuje srnka), soustavou polorozpadlých šop na dvoře a…

Domovní důvěrnosti (E. Balzerová)
Úsměvné povídky, jejichž hrdiny jsou osobití a svérázní lidé z autorčina okolí, svérázné figurky z Malé strany, a řada přátel.Začínáme Ódou na kvetoucí brambor, který jí kdysi dávno pomohl objevit, jak je důležité podívat se docela jinak na běh světa i na věci a událost…

Chrám i tvrz
Chrám i tvrz - audiokniha obsahuje rozhlasovou nahrávku z roku 1981. Autor Pavel Eisner. Čte Miroslav Horníček. Režie Markéta Jahodová. O tom, jak žije jazyk český v národě a jak my v něm. Kniha Pavla Eisnera je poutavým vyprávěním o naší mateřštině, úžasné kulturní…

Všude samí lháři
VÍTEJTE V MĚSTEČKU STANHOPE, IDEÁLNÍM PRO RODINNÉ BYDLENÍ. William Wooler je spořádaný manžel a otec, na první pohled. Má ovšem tajný poměr, který jednoho odpoledne v nedalekém motelu poměrně dramaticky skončí. Zničený a naštvaný se vrací domů, kde nečekaně narazí na sv…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

O Popelce a jiné pohádky
Libuše Šafránková vypráví O Popelce a další pohádky Rozhodli jsme se shromáždit nahrávky pohádek, které načetla Libuše Šafránková pro Supraphon, v tomto celku, aby v různorodosti textů mohl ještěvíce vyniknout něžný, milý, srdečný hlas a přirozený herecký výraz oblíben…

Já ještě nechci jít spát
Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Černá hvězda
Esej Jana Balabána Černá hvězda je věnována městu, ve kterém Balabán prožil téměř celý život a k němuž byl tedy nucen zaujmout postoj. Titul Černá hvězda, básnivé synonymum pro severomoravskou metropoli, si Jan Balabán vypůjčil od Jarka Nohavici a toto autorství mu taky…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (piata séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Jak voní tymián
Vzpomínkové vyprávění Marcela Pagnola dovolí posluchači vstoupit do jeho rodného kraje - francouzské Provence - bujné a překrásné přírody, kde pod jižní sluncem kvete levandule a tymián dorůstá do výšky člověka. Pagnol zpracoval své vzpomínky, když překročil šedesátku, …

Disney - Ledové království, Dumbo, Pinocchio
Audiopohádky podle filmů Disney. Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V audioknize najdete tři vyprávění pro volné chvíle i před spaním o princeznách Else a Anně z Ledového království, o létajícím slůněti Dumbovi a o dřevěném panáčko…

Projekt pes (ten můj)
Jenda má na světě jen jedno jediné přání – mít psa. Jenže jeho rodiče jsou zásadně proti. Jediný, kdo ho chápe, je babička, které se už ale všechno tak trochu plete. A tak s pomocí kamarádky Moniky, jejíž máma cvičí asistenční psy, vymyslí rafinovaný plán, aby rodičům d…

Drby. O nejrozšířenější lidské činnosti
Nová kniha Františka Koukolíka Drby je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nejčastější a nejrozšířenější lidské činnosti ve všech dobách a místech. Společnost, v níž by si lidé nepovídali o jiných lidech, kteří u toho nejsou nebo nevědí, že se vypráví o nich, do…

Šebánek, Pacovský, Jiránek, Šrut: Bob a Bobek - Králíci z klobouku
Z klobouku kouzelníka Pokustóna vyskakují již několik desetiletí dva oblíbení dětští hrdinové, králíci Bob a Bobek. Je pravda, že Bobkovi se z vyhřátého klobouku moc nechce, ale podnikavý Bob jej vždy přiměje vstát a pracovat, "protože práce šlechtí". Původně televizní …

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol
Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a …

Jak se stát nikým: Probuzení pro skeptiky
„Model světa je lepší mít v cajku“ Jak funguje naše mysl, jak se zbavit úzkostí a nejistot? Jednou z cest jsou „mimořádné“ stavy vědomí, například meditace. Kniha Jiřího Charváta je nejen poučením, ale přináší i pochopení a úlevu. Chcete pochopit, jak se tvoří naše „já“…

Jak s Máničkou šili všichni čerti
"Je to k uzoufání nosit pořád ty samé nemoderní kostičkované šatičky!" říká si smutně Mánička. Když si prohlíží své spolužačky, pyšnící se modely podle poslední módy, dala by za jejich kamarádství a za stejně krásné oblečení cokoliv - snad i duši! Od přání ke skutku neb…

Medvídek Pú: Byl jednou jeden medvěd
Co bylo předtím, než se Pú potkal s Kryštůfkem Robinem. Anglická spisovatelka Jane Riordanová natolik milovala příběhy Medvídka Pú, že napsala příběh o tom, co předcházelo setkání Medvídka Pú a Kryštůfka Robina. Máte rádi dobrodružství Medvídka Pú, Kryštůfka Robina, Pr…

Skořicové krámy
Povídkový cyklus představitele polské avantgardní prózy meziválečného období, objeveného až v druhé polovině našeho století. Účinkuje Jiří Schwarz.

O víle Dobruške
Dávno pradávno žil múdry a spravodlivý kráľ. Ľudia ho mali tak radi, že jeho kráľovstvo nazvali Šťastnou krajinou. V susedstve však bola ríša Zlého kráľa, ktorý sa na šťastie svojich susedov nemohol pozerať. Jedného dňa vtrhol do Šťastnej krajiny so svojím vojskom, spus…