Nepostradatelní
Nepostradatelným pilířem je člověk, který dokáže vstoupit do chaosu a nastolit řád. Člověk, který umí vynalézat, navazovat kontakty, tvořit a dotahovat věci do konce. Každá instituce, která za něco stoji, má nepostradatelné lidi, kteří tímto způsobem vnášejí změny. Milu…

Malý princ
Námětem Exupéryho krátkého, a přitom hlubokého textu je setkání s tajemnou postavou malého prince, který se znenadání zjeví letci havarovanému uprostřed pouště. Ušlechtilé „dítě“, které letci-vypravěči zprvu klade jakoby dětinské otázky, jež ho vyrušují od seriózních zá…

Barvy mého Londýna
Postřehy zpravodaje z britské metropole. Postřehy bývalého zpravodaje České televize ve Velké Británii, které se nevešly do reportáží. Dolanský líčí své dojmy, zachycuje atmosféru míst a okamžiků. Bývalý zpravodaj České televize zaznamenával ve svých reportážích událost…

Lék proti vyhoření
Zbavte se vyhoření, vybudujte si odolnost a žijte spokojenější život. Budíte se ráno s nechutí? Máte pocit, že nikdy nestíháte a musíte pracovat i po večerech a o víkendech? Chtěli byste toho víc podnikat, ale cítíte, že už nemáte odkud brát? Přijde vám chřipka jako vít…

Maigret váhá
„Ne, nemyslím si, že jde o šílence,“ opakoval Maigret. V dopise doručeném na nábřeží Zlatníků se píše, že v nejbližší době zřejmě dojde k vraždě. Jeho pisatel sice nesdělí žádné další podrobnosti ani o sobě, ani o případné oběti, přesto v něm však úmyslně jistou stopu z…

Mustang mimochodník
Čtyřdílná dramatizace stejnojmenné povídky Ernesta Thompsona Setona z knihy Divoké děti lesů. Účinkují Ladislav Mrkvička, Svatopluk Skopal, Jiří Holý a Jan Vlasák.

Osudy dobrého vojáka Švejka
Četba na pokračování z humoristického románu Jaroslava Haška., tentokrát v netradičním podání Karla Högera.

Buď se mnou
Tereza Hamiltonová má za sebou těžký rok. Zamilovala se do nejlepšího kamaráda svého bratra a od jejich prvního, nezapomenutelného polibku s ní Jase nepromluvil jediné slovo. K tomu se přidává bolestivý rozchod a zranění, které jí může navždy zavřít dveře ke kariéře tan…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Hra s ohněm
Jakkoliv někdy hořký, často cynický či sarkastický humor najdeme i v takových dílech jako je Tanec smrti, zde Strindberg dokazuje, že ve šťastnějším období svého života uměl napsat několik komedií plných vtipu a brilantně chytlavého dialogu. Patří k nim i Hra s ohněm.

Rikki-tikki-tavi a jiné povídky o zvířatech
Výpravy do exotiky za zvířecí duší. Povídky Rudyarda Kiplinga vás potěší, dojmou, rozteskní, možná i rozpláčou. Autor Knihy džunglí opět potvrzuje, že rozumí zvířecí duši. Hrdiny šesti povídek autora nesmrtelné Knihy džunglí jsou zvířata. V jedné z nich malý mungo Rik…

Nevhodný letní románek
Novinka od královny romantických komedií Ali Hazelwood! Je to takové klišé, až jí z toho téměř puká srdce: starší muž a mladší žena, úspěšný biotechnolog a studentka, nejlepší kamarád jejího bratra a dívka, kterou on sotva vnímá. Jenže Maya Killgorová na o patnáct let s…

Mé sladké šestnácté století
Mladá Američanka Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si Cat přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do její …

Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit
Autorka Šárka Kavanová přišla s nápadem propojit přirozenou lásku dětí k přírodě a ke zvířátkům s nenásilnou výukou správné výslovnosti. Vypráví příběh malého Matýska, kterého zvířátka naučila hezky mluvit. Logopedická pohádka je plná říkanek a písniček, při nichž se dě…

Vadí - Nevadí
Kriminalita v meste zvláštne narastá, ešte nikdy nebolo v uliciach toľko násilia a nepokojov. Podpaľačstvo v dokoch. Dobodaný muž v aute. Vražda v mestskom parku. Čo spája všetky tieto zločiny bez zjavnej príčiny, po ktorých nezostávajú žiadne stopy? Hlavná vyšetrovateľ…

Album pohádek "Supraphon dětem" 4. - Baron Mluvka ze Samochval, Kdo jinému jámu kopá, O smutném dědečkovi...
Pro čtvrtý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsme připravili výběr pohádek Pavla Gryma - Baron mluvka ze Samochval, Marie Jehličkové - Kdo jinému jámu kopá Václava Bárty - O smutném dědečkovi, Ivana Bednáře - Jak se pavučinka naučila plavat a Vladimíra Strak…

Jan Žižka
Život a doba husitského válečníka od lapkovských let po velká vítězství Jana Žižku zná historie jako nepřemoženého vojevůdce a geniálního stratéga. V podání historika Petra Čorneje vystupuje však mnohem plastičtěji jako polní velitel, charismatická osobnost vybízející …

Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě
O mlsné ježibabě (veselá pohádka o jídle) V chaloupce na kuří nožce žije ježibaba, která by pro jídlo udělala cokoli. Nechá se uplatit královnou a uvězní princeznu Růženku, kterou trápí hladem. Tři odvážní zachránci se ji postupně snaží vysvobodit, jenže silou to nejde.…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (štvrtá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Signum laudis
Působivá četba z románu Vladimíra Kaliny, který je nejznámější ve své prvotní podobě filmového scénáře s Vlado Müllerem v hlavní roli. V rozhlase v režii Vladimíra Tomeše účinkují Jaroslava Adamová, Gustav Opočenský a Pavel Pípal.

Mefisto
Román jedné kariéry. Životní příběh talentovaného umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících v Německu k moci. Životní příběh umělce, který – hnán touhou po slávě – uzavře smlouvu s ďáblem v podobě nacistů nastupujících…