Audiokniha Apage satanas!

Štěpánka a její televizní kamarádi
Dětmi milovaná Štěpánka Haničincová měla pro své malé posluchače vždy ukidňující, hřejivý úsměv a náruč plnou pohádek. A také měla kamarády, kteří jí s vyprávěním pohádek a příběhů pro děti pomáhali - třeba čertíka Bertíka, panenku Kačenku či skřítka Péťu Světošlápka. I…

Začátečník na dovolené
Na této audioknize budete na základní úrovni vést rozhovory a učit se lépe anglicky reagovat. Budete se ptát, ale i nakupovat, radit, poslouchat, objednávat, rozměňovat, ztěžovat si, jíst a pít nebo něco vysvětlovat. Také se budete bavit o tom, kudy se někam dostanete.…

Kde zpívají raci
Poslechněte si světovou literární událost v podání známé herečky a oceňované dabérky Jany Štvrtecké. O Kyi Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti, „holce z bažiny“. Poté, co ji jednoho srpnového rána opustí…

Anne of Green Gables
Audiokniha Anne of Green Gables namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro začínající posluchače. One day, in Canada, an eleven year old girl, Anne, arrives at Green Gables. She is going to live with Marilla and Matthew Cuthbert, who are brother and sister. But …

Kubátová: Pohádky ze strakatých vajíček
Marie Kubátová (*8.8.1922 - †6.6. 2013) jedna z nejznámějších autorek knih pro děti se inspirovala ve své bohaté povídkové a pohádkové tvorbě krkonošských folklorem. Pohádky ze strakatých vajíček je soubor pohádek o podivných, ale túze důležitých lesních bytůstkách... "…

Dousková: Darda
Helenka Součková, hrdinka románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák, dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvl…

Staré řecké báje a pověsti 6
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obklopený idiotmi
Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť svojmu šéfovi, kolegom či životnému partnerovi, ba dokonca vlastným deťom. Máte pocit, že všade stretávate samých idiotov? Vytáčajú vás ľudia a máte pocit, že ich reakciám a…

Tajemství zázračné paměti
Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Hrdinové severu
Historie dobývání Severního ledového oceánu. Na motivy knihy Příběhy objevitelů a dobyvatelů napsal Jiří Hromádko.Jak vzniklo jméno Antarktida a jak probíhala plavba k ní? Jak se objevovalo spojení mezi Evropou a bohatou Asií. Po kom nese jméno Beringovo moře? Kdy byla …

Král Oidipus
Jedna z nejdokonalejších a nejznámějších antických tragédií, o neodvratné síle osudu.

Cikáni a jiná próza
Cikáni jsou jediným Máchovým dokončeným románem, nepočítáme-li Křivoklad koncipovaný jako součást nedopsané historické tetralogie Kat. Cikáni jsou motivem blízcí Máji. Nahrávka dále obsahuje snovou Pouť krkonošskou a povídky Večer na Bezdězu a Marinka známé pod společný…

I v nemoci si buď přítelem
Většina z nás se umí dobře postarat o své blízké, když mají problémy nebo zdravotní obtíže, zároveň se však v takové situaci neumí dobře postarat o sebe. Být sám sobě v nemoci přítelem neznamená, že bychom měli být sami sobě lékařem. Vyžaduje to však, abychom si dokázal…

Skácel: Pohádky z Valašského království
Lidové pohádky z valašského kraje, zaznamenané Benešem Metodem Kuldou, převyprávěl jeden z největších českých básníků Jan Skácel již v první polovině osmdesátých let. Pohádky z Valašska jsou jasné, poctivé, nekompromisní, nepostrádají však přitom kouzloa tajemství. Skác…

Pilot Pírko
Jaké to je, když neumíte létat? Pro člověka asi nic neobvyklého, ale pro ptáka, navíc z rodiny slavného poštovního holuba, je to PROBLÉM. Kolumbův synek Pírko se totiž na rozdíl od svých sourozenců nedokáže odlepit od země. Tento hendikep, který ve světě ptáků znamená k…

Lysistrate
Aristofanes. Rozhlasová adaptace klasické starořecké komedie, ve které autor líčí svérázný boj žen proti válce. Dramaturgie Jaroslava Strejčková. Režie Alena Adamcová. V roli Lysistrate Jiřina Švorcová. Dále účinkují Jana Dítětová, Klára Jerneková, Antonie Hegerlíková,…

Paříž ve dvaadvacátém století
Příběh zamilovaného básníka a snílka Michela Dufrenoye, který se ztrácí a utápí v ryze pragmatickém světě plném komerce, spěchu a touhy po bohatství...Jules Verne napsal svůj román Paříž ve XX.století jako třetí v pořadí již v roce 1863, ale nakladatel ho odmítl pro jeh…

Studna světců
Průzračně prostý příběh z irského venkova je podobenstvím o vnitřní slepotě i lidské pošetilosti. Voda ze zázračné studny nakrátko vrátí zrak dvěma slepým manželům. Konečně mohou porovnat realitu s představami, které si udělali o světě i sami o sobě.Jako zdroj Synge ve …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Skutečná
Petra Nesvačilová je herečka, režisérka a žena, která miluje život. V souboru krátkých fejetonů, povídek a úvah píše o svých vzpomínkách na dětství, ale i o nabitých dnech, které nepostrádají humor a nevšednost umělecké branže. Petřiny texty se opírají o základní hodnot…

Fantóm opery
Proslulý román francouzského prozaika Gastona Lerouxe "Fantom opery" vyšel roku 1910. Nesmírně úspěšné dílo se dočkalo nesčetných reedic a řady překladů do cizích jazyků (první český překlad je z roku 1919) a bylo několikrát zfilmováno. Fantom opery se jeví jako projev …

Meditace mettá
V této knize nás Visu seznamuje se meditací mettá. V první kapitole najdete instrukce, které nám umožňují praktikovat meditaci mettá v nejrůznější životních situacích. Další kapitoly pak popisují rozvíjení dalších tří Čtyř božských dlení – soucitu (karuná), spoluradosti…