Audiokniha Anna Falcká

Život víry 2021/6
Život víry 2021/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ztracený rok? Byl Duch svatý v uplynulém roce taky v karanténě? Co nám mů…

Pohádky přednosty Drahoráda
Zamilovali jste si kouzelné vlakové vyprávění Josefa Somra o mašinkách, výpravčích, kolejích a nádražích? Přednosta stanice Záhořice zná pohádek opravdu hodně, a tak se můžete těšit na další poslouchání. Pohádky přednosty Drahoráda jsou pokračováním Pohádek pana přednos…

Smrt kouzelného džina
Druhý díl série Sedmý smysl, který navazuje na Ostrov zasvěcení. Studovat na magické škole, za bratra mít draka a za nepřítele jeho dračího bratra, to není snadné. Ani kouzelný džin to nemá jednoduché, když se má postavit proti rodině svého pána.

100 statečných - Host č. 89 - David Vávra 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Vávra (architekt a herec)

Saturnin
Poslechněte si slavnou teorii doktora Vlacha o míse s koblihami a jeho další originální nápady, zasmějte se nezapomenutelným příhodám věrného sluhy Saturnina a jeho nepraktického pána, tety Kateřiny a jejího syna Milouše.

Hlava XXII
Román Hlava XXII je jedným z najdôležitejších protivojnových diel, ktoré vyšli po druhej svetovej vojne. Autor opisuje márny boj hlavného hrdinu Yossariana proti absurdnej vojenskej mašinérii, pričom výdatne využíva čierny humor a neustále balansuje medzi komikou a horo…

Tartarin z Tarasconu
Klasik francouzské prózy Alphonse Daudet (1840-1897) je znám především svou prvotinou Listy z mého mlýna a Podivuhodnými dobrodružstvími Tartarina z Tarasconu. Postava bodrého Tartarina zlidověla: tento chlapík svými smyšlenými hrdinskými činy vytváří celé legendy. Tart…

Bezmocní tohoto světa
Děj románu se odehrává na přelomu tisíciletí v Petrohradě, kde žije a schází se skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi, jež byly objeveny a rozvinuty tajemným mistrem, sensejem. Když se jeden z členů této skupiny stane terčem vydírání ze strany mafiánského bosse, kte…

Robinson Crusoe
Těžko bychom hledali čtenáře, který by už od dětských let neznal – většinou ovšem v úpravách či převyprávěních – jádro tohoto klasického díla anglické literatury. A kolik nejrůznějších robinsonád se inspirovalo během staletí Defoeovým barvitým líčením, které vzniklo v r…

Moje roky v Izraeli
David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Tajemství zdravého pohybu
Michal Novotný patří mezi světovou fyzioterapeutickou elitu. Dlouhá léta pracoval pro tenisovou ATP, staral se o Rafaela Nadala, Rogera Federera, Tomáše Berdycha, Karolínu Plíškovou i fotbalisty Realu Madrid, AC Milán a Sparty Praha. Kromě sportovců léčí také filmové hv…

Kouzla skřítka Metroníčka
Další z řady kouzelných rozhlasových pohádek v režii Jana Bergera a s báječným hereckým obsazením. Nenechte si ujít!

Pět jazyků lásky
Pět jazyků lásky je světový bestseller, který pomohl již milionům párů po celém světě budovat a rozvíjet láskyplný vztah. Dozvíte se zde o pěti základních jazycích lásky, které jsou klíčové pro to, aby se váš vztah s druhým člověkem stal obohacujícím a harmonickým. Poku…

Lídr s vizí
Začali jste podnikat nebo jste byli povýšeni do pozice s velkou odpovědností a teď jste pod tlakem? Jste lídr nebo se jím chcete stát? Hledáte pro svůj tým a podnikání vizi, cítíte se ale nepřipravení? Pokud se poznáváte, je tato kniha pro vás. Ukáže vám, jak si zpracov…

Problém tří těles
V Říši středu probíhá Velká kulturní revoluce. Čína nechce zůstat pozadu za Sověty a Američany, a proto se v rámci tajného vojenského projektu pokouší navázat spojení s mimozemšťany. Přesně o třicet let později začínají umírat významní vědci a lidé začínají vyzývat k ná…

Chytřeji, rychleji, lépe
Začněte řešit věci jinak. I na maličkostech záleží Doba a životní styl se zrychlují a nároky se zvyšují, očekává se toho od vás pořád víc. Pokroky v komunikaci a technologiích nám mají usnadnit život. Namísto toho to vypadá, že nám do každodenního života přinášejí více …

Ken Wood a válečné zvony Rhótů
Návrat legendy české fantasy, Kena Wooda! Od autora Hvězdných honáků a Mrtvé šelmy, Jiřího Walkera Procházky a od narátora Hvězdných honáků a Mrtvé šelmy, Jiřího Klema. Na planetu Gameb útočí armády gigantických hmyzáků, Rhótů. Doprovází je žoldácké legie z celé Galaxie…

Rady jak umírat a žít lepší život
Pokud si nejsme vědomi vlastní smrtelnosti, nepovede se nám využít možnosti, které s sebou přináší život. Jeho Svatost Dalajlama komentuje středověkou báseň o přípravě na smrt, překonání strachu z ní a doplňuje ji příklady pro hlubší porozumění tématu. Jeho Svatost Dala…

Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu
Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu je další ze série knížek o laskavém a trpělivém dědečkovi a zvídavé vnučce Viktorce. Tentokrát se přeneseme do vzdáleného Orientu. Viktorka tráví prázdniny u prarodičů na chalupě a dědeček jí každý večer vypráví příběhy, které…

Chodské strašení
Pohádky a pověsti z Domažlic, Horšovského Týna, Poběžovic, Bělé nad Radbuzou a Chudenic určitě potěší nejen všechny patrioty z Chodska . Na nahrávání se podílel Martin Stránský, Petra Jarošová, Tomáš Šolc a divadelní soubor Ludvíci. Hudební složku doplňují skupiny Chods…

Duch s rozkvetlým penisem
Mýty amazonských indiánů. Magický svět amazonských domorodců zblízka poznal Mnislav Zelený-Atapana, který jejich mýty osobně zaznamenal a poté přeložil. Amazonii, rozsáhlou oblast tropických lesů, deštných pralesů, savan a vysočin, protkanou stovkami vodních toků, obý…

Slepá místa medicíny
> Medicína se často mýlí ne proto, že ví málo, ale protože si je až příliš jistá.

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Tobogan a Spirituál kvintet
Setkání s Tomášem Slámou a jeho hosty - malířem, grafikem a ilustrátorem Josefem Lieslerem a hudební skupinou Spirituál kvintet.

Osvobozené divadlo 1929-1938
Doplněno odbornými komentáři Vladimíra Justa a Petra Prajzlera Jiří Voskovec, Jan Werich, Ježkův orchestr a vše, co stvořilo zázrak zvaný Osvobozené divadlo Když v roce 2007 vyšel komplet 7 CD z nahrávek Osvobozeného divadla, šlo tehdy o velkou událost. Mezi raritami …