Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Angličtina pro středně pokročilé B2

Audiokniha Angličtina pro středně pokročilé B2

Délka:

14 hod 9 min

Čte:

audioacademyeu

Vydavatel:

audioacademyeu

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Divadelní profily - historický archiv

Divadelní profily - historický archiv

Digitální titul sestavený z historických snímků vydaných původně pod značkou Ultraphon představuje písničky a ukázky scén z inscenací Národního divadla a divadla Větrník (1941 - 1946) Byť je kvalita záznamu poplatná přepisu ze standardních desek, představují se vám hlas

Obrázek podcastu Trpké víno

Trpké víno

Zdá se, že v Čechách není tak bezpečno jako bylo dříve. Lupiči na Menším Městě pražském se nebojí uchýlit i k zabíjení a ze zchudlých šlechticů se stávají lapkové. Královský písař Jiří Adam z Dobronína je povolán do kanceláře nejvyššího purkrabího Jana z Vartemberka. Ve

Obrázek podcastu Etruská váza

Etruská váza

Francouzský spisovatel Prosper Mérimée psal svá nejvýznamnější díla ve 30. a 40. letech 19. století. Slávu mu získaly hlavně novely. Mají v sobě řadu romantických prvků, citovost, zájem o exotické kraje, hru s tajemstvím a fantazií. Současně se v nich ale projevuje i re

Obrázek podcastu Strašidlo z modrého pokoje

Strašidlo z modrého pokoje

Jaké zločiny má za sebou Patrick, který se stal duchem? Kdy a koho nejčastěji straší? Uslyšíte v komedii podle předlohy J. K. Jeroma s Taťjanou Medveckou, Ivanem Trojanem, Jiřím Holým a dalšími oblíbenými herci. Hrají: Taťjana Medvecká (Nanny), Soběslav Sejk (strýc),

Obrázek podcastu Vysazená okna

Vysazená okna

Slaboch a zločinec, nebo utajený hrdina? Psychologický román s tajemstvím z doby osvobozování Brna na konci druhé světové války od českého spisovatele a novináře Bedřicha Golombka. Hlavní postavou psychologického románu s tajemstvím Vysazená okna (1947) je mladá žena Mi

Obrázek podcastu Bastard bohů

Bastard bohů

Říká se, že změna je život. Někdy s sebou ale přináší zkázu a smrt… Časy se mění. Kde se dřív rozkládala nehostinná divočina, rostou teď místo vykácených stromů lidské osady. Kámen pomalu nahrazuje kov, na mořích přibývá lodí a barbarský sever, vždy divoký a zuřivý, již

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin

Obrázek podcastu Familiár

Familiár

V ošuntělém domě uprostřed Madridu si posluhovačka Luzia Cotadová pomáhá střípky magie, aby přečkala dny nekonečné dřiny. Když jsou její skrývané schopnosti odhaleny, je Luzia vržena do světa věštců, svatých mužů a podvodníků, kde každý hájí jen své vlastní zájmy. Jedin

Obrázek podcastu Konec starých časů

Konec starých časů

Vážení spoluobčani ! Vy jste se tady sešli, abyste vyslechli výklad o politický situaci. Jelikož se nikdo nemá k tomu, aby vám ty události vysvětlil, řeknu stručně, o co de: sme podruhý ve sračkách a podruhý až po uši. Jaroslav Žák je znám jako autor populárních knížek

Obrázek podcastu Druhý život Marýny G.

Druhý život Marýny G.

S kronikou velké valašské rodiny projdete celé 20. století. To vše výhradně z pohledu čtyř žen: Valérie Zawadské, Kristýny Frejové, Drahomíry Hofmanové a Simony Pekové.Děj vás zavede do beskydských kopců, mezi ty, které tam žily a žijí. "Chtěla jsem psát o obyčejných že

Obrázek podcastu Cari Mora

Cari Mora

Šestý román tvůrce Hannibala Lectera, na který čekal celý svět. Cari Mora uprchla před válkou v rodné Kolumbii do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, stará se o luxusní sídlo přímo na pláži Miami Beach. Nemá ale

Obrázek podcastu Nultá hodina

Nultá hodina

Zločin bez motivu. Klasická detektivka z pera královny zločinu. Přestože v ní nevystupuje Hercule Poirot ani slečna Marplová, ale inspektor Battle, zločin zdánlivě bez motivu a jiskřivé dedukce vedoucí k odhalení pachatele, nebudou chybět. Klasická detektivka z pera krá

Obrázek podcastu Tarzan z rodu Opů

Tarzan z rodu Opů

Nejslavnější hrdina, kterého vychovaly opice. Nejznámější zpracování příběhu o legendárním Tarzanovi, hrdinovi z džungle, kterého vychovaly ho opice. Malý John Clayton, jediné dítě lorda Greystokea, osiřelý v africké džungli, je zachráněn kmenem lidoopů. Dítě, pojmenova

Obrázek podcastu Panáček z popela

Panáček z popela

Zora je rozvedená matka hyperaktivního chlapce, se kterým to nemá snadné. Pomáhá jí mimo jiné i „babička“ Sedláčková, která ji hlídala, když byla malá, a zůstaly si blízké až do Zořiny dospělosti. Místo obvyklé návštěvy přijde jednou šok – Zora najde Emu Sedláčkovou mrt

Obrázek podcastu Faktor Omega

Faktor Omega

"Vatikán nikdy nezapomíná. Akční thriller balancující na ostří skutečné historie." Co skrývá Gentský oltář a proč byl tolikrát v historii ukraden či poničen? Tajemstvím opředená relikvie vstoupí i do života bývalého agenta FBI Nicka Leeho. Jeho bývalá snoubenka právě v

Obrázek podcastu Tvrdohlavá Marie

Tvrdohlavá Marie

Marie Sklodowská – obětavá ve prospěch vědy Beletristicky zpracovaná mladá léta slavné fyzičky Marie Curie-Sklodowské. Autor líčí povahu a charakter mladé dívky, která ve prospěch studia a později vědy je ochotna takřka obětovat sebe samu. Z jakých kořenů vyrostla slavn

Obrázek podcastu Verdi - román opery

Verdi - román opery

Velký román o vztahu dvou vůdčích osobností hudebního světa - Verdiho a Wagnera, kteří byli jak v hudbě, tak životní filozofii jeden druhému protipólem. Dramatizovaná četba na pokračování Osoby a obsazení: vypravěči (Pavel Soukup, Alena Vránová), Verdi (Jiří Holý), sená

Obrázek podcastu Voda (píseň z filmu Mazel a tajemství lesa)

Voda (píseň z filmu Mazel a tajemství lesa)

Mazel a tajemství lesa je nový film Petra Oukropce. Jedná se o rodinný film o dobrodružství na letním táboře. Film určený dětem a jejich rodičům ukáže nejen zábavu a krásu letních táborů v přírodě, ale odhalí i skutečná tajemství lesů. Když se totiž nedíváme, na každém

Obrázek podcastu Krv nie je voda

Krv nie je voda

Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé... Žiadne obdobie v Krauzovej krátkej detektívnej praxi nebolo také ťažké ako rok 1992. Bezpečnostní analyti

Obrázek podcastu Panoptikum města pražského

Panoptikum města pražského

Panoptikum města pražského (1971), tak se jmenuje závěrečný díl souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady

Obrázek podcastu Chladný král

Chladný král

Temná fantasy plná erotiky. Dark romance v žánru fantasy. Krutý král Krenus je neomezeným vládcem říše a otcem zlovolného démonického prince Kardese. Co nastane, když se pyšný princ zamiluje? Cit je slabost a král nemá žádné slabiny. Nikdo netušil, kde se vzal, ani nezn

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Zpověď inkvizitora

Zpověď inkvizitora

Zapomeňte na KLADIVO NA ČARODĚJNICE, teď je tu ZPOVĚĎ INKVIZITORA! Ponurý román odkrývá pozadí šumpersko-losinkých čarodějnických procesů na konci temného 17. století z pohledu jednoho z inkvizitorů, Františka Ferdinanda Gaupa. Vraždy, krádeže, smilstvo. Muž, který ochu

Obrázek podcastu Milión

Milión

Vyprávění proslulého italského středověkého cestovatele, který se stal dvořanem mongolského chána Kublaje, zaujme i dnes barvitým líčením zemí Dálného východu.Benátský cestovatel a prozaik Marco Polo (1254-1324) byl původem šlechtic. V letech 1271-1295 podnikl s otcem N

Obrázek podcastu Povídky Šimka a Grossmanna 2

Povídky Šimka a Grossmanna 2

Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed