Audiokniha Angličtina pro každého 1 - 6

Svědkyně na útěku
Cleo tomu nemůže uvěřit. Zrovna ona má jako družička organizovat svatbu své nejlepší kamarádky po boku Daemona Hella? Daemon, který je nesnesitelný a s nímž před několika měsíci zažila jedno z nejhorších rande svého života. Když s ním navíc musí na krátkou dobu sdílet b…

Zásnubní prsten
Jiří Adam z Dobronína řeší zapeklitý mord. Během jednoho týdne zmizí na Starém Městě pražském tři pohledné mladé dívky. Pátrání po nich se ujme Jiří Adam z Dobronína, vzápětí však dojde k vraždě zlatnického tovaryše. Během jednoho týdne zmizí na Starém Městě pražském t…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Ukradené dětství
Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk…

Dívka s vášní pro indigo
Silné ženy dokážou velké věci. Skutečný příběh houževnaté a odhodlané mladé ženy, která se musí vypořádat s intrikami, mužskou nadřazeností a zakázaným vztahem v Jižní Karolíně ve druhé polovině 18. století. Píše se rok 1739 a teprve šestnáctiletá Eliza Lucasová dostane…

Atomové šelmy: Základna
Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války –, a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Základna je jedním z nejbezpečnějších lidských obydlí. Kdesi uprostřed Česka, pod ochranou…

Deset českých soudniček
Soudnička byl kdysi čtenáři vyhledávaný novinářský žánr a mezi jeho autory patřili např. Karel Poláček, František Němec nebo Rudolf Těsnohlídek. Tyto i další mistry pera najdete v našem výběru.Ze slavných soudniček čtou: Bára Hrzánová, Otakar Brousek, Václav Vydra a Jiř…

Bětka a její cesta od Chmury
Bětka je desetiletá holčička. Chodí do školy, má svoje běžné dětské starosti. Přičemž největší starost je, že se jí děti často smějí nejen kvůli brýlím, které nosí, ale hlavně kvůli okluzoru. A to pořád není nic proti tomu, když zjistí, že se maminka a tatínek budou roz…

Tři mušketýři
František Němec (d´Artagnan), Petr Haničinec (Athos), Martin Růžek (Porthos), Zdeněk Řehoř (Aramis), Irena Kačírková (Mylady de Winter), Rudolf Pellar (vypravěč) a mnozí další v klasické rozhlasové dramatizaci z roku 1969.

Krásný satyr
Harry Jelínek uměl být kýmkoli. Šlechticem s vytříbenými způsoby, uznávaným znalcem umění, váženým vydavatelem i mužem, kterému ženy bez váhání otevíraly dveře i srdce. Za uhlazeným úsměvem se však skrýval mistr přetvářky – šejdíř obchodující s falešnými obrazy a muž oc…

Druhý život pana Roose
Už nehodlá být mrtvolou zaživa. Nicméně osud rozhodl, že mu do cesty předhodí mrtvolu skutečnou! Aby konečně přestal být podivínem z fabriky na termosky, rozhodl se devětapadesátiletý Ante Valdemar Roos dvoumilionovou výhru ve švédské obdobě sazky utajit. Jak před závis…

O posledných prázdninách dráčika Spáčika
Tretie pokračovanie dráčikovských príbehov je o veľkom dobrodružstve malého dráčika Spáčika. Pamätáte si ešte na Spáčika? To je ten, čo zaspí, ešte aj keď letí. Jeho otec, starý známy – dráčik Háčik, má už synovho leňošenia a vyspávania plné zuby. Rozhodne sa, že ho nau…

Osm kroků
Dokumentární hra o posledních dnech K. H. Franka - režie Jan Berger, v hlavní roli: Boris Rösner Osoby a obsazení: Karl Hermann Frank (Boris Rösner), Kamil Resler, advokát (Jiří Šrámek), Kroupa (Pavel Soukup), Kozák (Stanislav Zindulka), zřízenec / Navara (Luděk Nešleha…

Neobvyklá pohádka o Šídlovi a Teplomilovi – šaty pro princeznu
Neobvyklá pohádka o chudém krejčíkovi, který musí ušít princezně šaty na její první ples. Ale takové, jaké nosí víly! Možná mu v tomto nelehkém úkolu pomůže nová pohádková bytůstka, která se právě o kousek dál zrodila z mlhy a par. Setkání potřeštěného krejčího a zasněn…

Soudruzi, to snad ani není pravda
Výběru písní a nahrávek z dob totality v archivu Českého rozhlasu a Supraphonu, nazvaný Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo ( SU 5604-2) byl do té míry úspěšný, že vybízel k pokračování, neboť materiálu, ze kterého je možné čerpat, je stále hodně.Ke zdrojům nyní…

Smrtící bílá
„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale de…

Expresní zásilka
Nostromo, přepravní vesmírná loď se jménem, které zná asi každý fanoušek sci-fi a hororu. Parta drsných kontraktorů a nováček, který se mezi ně snaží zapadnout. A ještě zaměstnanec společnosti, hajzl, který si pravdu nechává pro sebe. Lodní počítač Matka. Zmasakrovaná l…

Koniáš & Bakly - Mrtví muži
Koniáš a Bakly – dva legendární hrdinové české fantasy v jedné knize! Koniáš překáží císařské válečné mašinerii víc a víc. Náklady na jeho dopadení už ani nerozhodují – rozkaz je jasný, jednou provždy se zbavit muže mnoha tváří: šermíře, žoldnéře, muže na stezce. Bakly …

Máj (1967)
Petr Traxler působil od roku 1965 nepřetržitě ve známé skupině Skiffle Kontra (později Skiffle Contra, Český skiffle, Žáci, Traxleři), skupina hrála původně ve složení: Jiří Traxler, Petr Traxler, Heda Hošková a basista Petr Kozel. Tato skupina vystupovala v dnes již zr…

Poslední štace
Proč nám říkají poslední štace a mně vrahoun, ptá se pan primář... Černá komedie z repertoáru divadla Semafor, rozhlasová inscenace hry Jiřího Suchého o podivném lékařském zařízení s ještě podivnějšími lékaři.Osoby a obsazení: Primář (Miroslav Horníček), Pacient (Jiří…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Modrá karbunkule
Jeden z pozoruhodných případů Sherlocka Holmese se odehrál v čase vánočních svátků. Při pátrání po uloupeném klenotu se slavný detektiv blýskl svým uměním dedukce do té míry, že užasl i jeho nerozlučný přítel doktor Watson. Co všechno se dá vyčíst z pouhého klobouku a v…

Jistý den daleké minulosti
Dramatická koláž, ve které autor Jaromír Ptáček vytvořil působivý obraz lidských osudů z doby Protektorátu. Hra Jistý den daleké minulosti skládá skrze pět dramatických zastavení obraz válečné Prahy a lidských osudů poznamenaných ztrátou svobody a narůstající společens…

Psycho
Mary Craneové připadá, že jí život utíká mezi prsty – než se jí v rukou ocitne značná finanční částka, s níž by mohla pomoci svému milému a začít znovu. Na útěku s penězi ji však dostihne bouřka i únava. Z bloudění ji vysvobodí osamělý motel, který vede stydlivý, na prv…

Norské dřevo
Exotika, milostné vztahy, nespoutaný sex, studentský život, ale také studentské bouře na konci 60 let v Tokiu, – to vše lze v románu Norské dřevo nalézt. Jeho název je zvolen podle známé písně Beatles, oblíbené skladby jedné z ústředních postav dívky Naoko. Hlavní hrdin…