Audiokniha Angličtina na dovolenku A1-B1

Jan Hus
Rozhlasové zpracování Jiráskovy hry z roku 1952 v režii Přemysla Pražského. Alois Jirásek odmítl licence v zájmu dramatické stavby, z autentického materiálu vybíral tak, aby vzniklo srozumitelné podobenství. Aktualizoval Husovo spojení s lidem, vůli k demokratizaci vzdě…

Král a jeho básník
V cyklu dvanácti povídek zařazených do souboru Oděské povídky se Isaak Babel vrátil do města svého mládí, mezi židovskou chudinu, prostředí drobných trhovců, ale i bizarního podsvětí. A právě král zlodějů a hrdlořez Beňa Kryk se stal ústředním hrdinou našeho příběhu.Pře…

Klauni a vlastenci
Rozhlasová hra aneb Kabaretní seminář o podstatě humoru v Čechách. Příběh dvou komiků, z nichž každý zcela po svém reaguje na situaci národního ohrožení za německé okupace a po svém nachází cestu, jak obstát v dějinné zkoušce.Psal se rok 1982 a text hry Jiřího Justa půs…

My
Lidé = čísla, city zakázány… Proslulá antiutopie, která líčí život v totalitní společnosti, kde lidé jsou čísly a den je rozplánovaný na minuty. Pro city není místo, ale dvě čísla opačného pohlaví se vymknou kontrole. Matematik D-503 žije spokojený život v dokonalém svě…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Markéta Lazarová
Klasický román Vladislava Vančury, baladická próza Markéta Lazarová, příběh předem ztraceného boje středověké loupeživé bandy s královským vojskem a velké osudové lásky krásné a něžné Markéty a syna loupeživého rytíře. Román Vladislava Vančury přináší příběh o čisté du…

Katova vinice
Kronika katů Mydlářů se uzavírá. Závěrečný díl trilogie Kronika katů Mydlářů. Jan Mydlář předává svou živnost synovi Ondřejovi a touží po jediné věci – uchránit svou vnučku před opovržením, které dopadá i na potomky katů. V posledním dílu katovské kroniky předává Jan My…

Nový Ikaros
Básnické pásmo KONSTANTINA BIEBLA "Nový Ikaros" vydal Supraphon poprvé v roce 1974 v rámci kompletu 2LP alb 2 58 0441 "Moderní české a slovenské básnické sbírky V. - nyní titul vychází samostatně a poprvé digitálně. Nový Ikaros je vícetématická básnická sbírka o čtyřec…

Smrt ve Vratislavi
Při diplomatických jednáních ve slezské Vratislavi zmizí vyslanec českého krále. Na příkaz Přemysla Otakara II se proto do Polska vydává královský prokurátor Oldřich z Chlumu i v doprovodu své ženy Ludmila, velitele Diviše a panoše Oty. Protože jde o delikátní diplomati…

Václav Havel – The Power of the Powerless in the 20th Century
„Truth and love must triumph over lies and hatred.“ Václav Havel. Martin Vopěnka weaves historical events with biographical narratives, describing the essence of a totalitarian society and the individual's yearning for truth. Are there gaps in your children's knowledge …

Konec hry
Hadrovým panákem vše začalo. Loutkářem to pokračovalo. A teď je tu Konec hry: nejtěžší případ, který kdy detektivové Wolf a Baxterová řešili – a který nemusejí přežít...Finlay Shaw, policista v důchodu, je nalezen mrtvý v zamčené místnosti. Nikdo nepochybuje, že šlo o s…

Moc a sláva
Děje se v Mexiku v první třetině 20. století, v době tvrdého pronásledování katolické církve. Kostely jsou zavřeny, biskupové a kněží vyhnáni nebo popraveni. Sloužení mše a udělování svátostí se stávají hrdelním zločinem. Před revoluční mocí prchá poslední kněz. Nejen g…

Skleněný muž
Druhý díl série temných severských případů o krutých zákoutích lidské duše. Inspektorku Leo Askerovou po letech mlčení kontaktuje její otec. Na jeho farmě našli mrtvolu, pro policii se stal podezřelým číslo jedna, ale on tvrdí, že je nevinný. Lein přítel z dětství Marti…

Business Risk Buster Intervenes 9
Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. The ninth part takes place in a restaurant, leased by a recently divorced businesswoman who want…

Robot Roby u Spejblů
V pořadí už 20. titul archivní řady nahrávek Divadla S+H s Milošem Kirschnerem, nezapomenutelným interpretem Spejbla a Hurvínka, byl natočen v roce 1990. Autoři této "hříčky" Jan Fuks a Miloš Kirschner vybavili domácnost páně Spejblovu v souladu s vědecko-technickým pok…

Listopad 1989
Dne 21. října 2009 padl rekord v délce nepřetržitého trvání demokracie na území dnešní České republiky. První etapa začala 28. října 1918 a skončila 30. září 1938. Druhá odstartovala 17. listopadu 1989 a trvá dosud. Toto CD se zabývá den po dni, hodinu po hodině okolnos…

Račí princezna
Méně známá pohádka Jiřího Mahena Račí princezna. Za ní se vydá nejmladší z královských synů, prosťáček, hlupáček, který je každému jenom pro smích. Při svém dlouhém putování se spřátelí s ptáky i rybami, bude sloužit, stařičké babičce i poustevníkovi, rok prožije osaměl…

Paměti komorníka císaře Františka Josefa I.
Detailní pohled na každodennost habsburského mocnáře císaře Františka Josefa I. poskytují paměti jeho komorníka Eugena Ketterla. Jejich prostřednictvím si můžeme doplnit obraz člověka, s jehož smrtí jako by symbolicky skončila celá jedna epocha evropských dějin.Čte: Jos…

Generálův prsten
Selma Lagerlöfová. Hra na motivy trilogie Löwensköldův prsten.Vzácný pečetní prsten zemřelého generála Bengta se stal příčinou utrpení jedné rodiny. Všichni kromě mladé Marit za to zaplatili smrtí, ale dívčino prokletí pokračuje, přestože ona je zcela nevinná a o prsten…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Mstitel z Jenštejna
Vyšetřovatele královské komory Jiřího Adama z Dobronína osloví Václav Hrzán z Harasova, který nedávno koupil hrad Jenštejn. Svěří se mu s neurčitými obavami o svého mladšího bratra Mikuláše. Mladý šlechtic se podle všeho uchází o přízeň krásné Polyxeny, dívky ze znepřát…

O vodách, které přestaly zpívat
Hráčská vášeň Unzeje, vládce nebes, kdysi málem dovedla Zemi ke zkáze. Na počátku příběhu, o kterém vypráví pohádka, bylo několik partií královské šachové hry, kterou sehráli Unzej a Zasucha. Předmětem sázky se postupně staly vodopády, potoky a řeky, jezera a moře. A pr…

Othello (2005)
Příběh statečného maurského vojevůdce, který podlehl "zelenooké stvůře" žárlivosti, je natolik sugestivní a přesvědčivý, že je ctěn nejen jako umělecké dílo, ale je zmiňován i v odborné psychologické literatuře.Shakespeare ovšem nezkoumá ve svých hrách pouze dispozici, …

Pasu, pasu písničky
Nejoblíbenější deska ze všech, které kdy Dáda Patrasová nahrála, vznikla v roce 1989 jako LP. Založila nesmírnou popularitu mladé zpěvačky, prodalo se jí hned v počátcích několik stovek tisíc a od té doby v reedicích stále neomylně kraluje mezi písničkovými komplety pro…

Ať žije Mánička!
Nejslavnější scénky s Hurvínkovou nejlepší kamarádkou! Když bylo Spejblovi a Hurvínkovi samotným smutno, objevila se obvykle vzorná, občas hubatá a vždycky dobrá kamarádka Mánička! Ač u žen a dívek se to galantně nemá prozrazovat, tady snad můžeme: právě slaví 88. naro…