Audiokniha Angličtina do ucha 1 - začátečníci

Město v oblacích
Svět je v troskách. Když se hroutil, postavili lidé svou spásu – město na obrovských pilířích, chráněné před vším zmarem tam dole. Ale to bylo dávno. Tak dávno, že už si to nikdo nepamatuje. A kdo o tom něco tuší, je v nebezpečí, mohla by po něm totiž jít císařská tajná…

Brána Irkally
{'cs': 'Nové temné dobrodružství kapitána Kornela Báthoryho.\nKapitán Kornel Báthory je vykoupen z otroctví a spolu s tureckým vzdělancem Čelebim do-provázejí vezíra Mustafu do pouští Orientu. Čeká je nebezpečná pouť.\n\nDruhý díl série o kapitánu Kornelu Báthorym. Píše…

Podivuhodný případ Benjamina Buttona a jiné povídky
Povídky Francise Scotta Fitzgeralda jsou psány „lehkým perem“ a s vtipným nadhledem. Nezřídka však balancují na pomezí humoru a tragiky. Pojednávají o životních zkouškách, fiktivních i těch skutečných... Podivuhodný případ Benjamina Buttona je groteskním příběhem muže…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Stín Otce
V tomto románovém příběhu o Josefovi z Nazaretu se autor ujímá náročného úkolu převyprávět život významné biblické postavy, která je spojena s narozením a dětstvím Ježíše Krista. Zachycuje nesnáze jeho každodenního života stejně jako napjatou atmosféru tehdejší doby, v …

Osmý život (pro Brilku)
Strhující příběh o lásce i nenávisti, o vzestupu a pádu komunismu. Na začátku 20. století se rodinným pokladem jedné gruzínské rodiny stává recept na nevšední horkou čokoládu, který si prapradědeček Nicy přivezl z Vídně. Její konzumace sice mívá tragické následky, ale o…

Námořní bouře
Tísňové volání přivede vyšetřovatelku SLOAN MCPHERSONOVOU a jednotku Programu podvodního pátrání na výletní loď u pobřeží Fort Lauderdale, která se potápí v důsledku záhadné exploze. Jelikož se zdá, že má výbuch na svědomí ekoterorista a že jsou v ohrožení další lodě, z…

Ten sen
Čtvrtý titul spisovatelky Martiny Formanové na značce Tebenas je jediným autorčiným románem, který nevychází z autobiografických zážitků. Příběh dvacetileté Daniely, která se v osmdesátých letech minulého století snaží najít svůj vlastní prostor v šedivé a nudné Praze. …

Sherlock Holmes 2: Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa
Zápisník doktora Watsona je plný prípadov, ktoré vzbudili väčší či menší záujem verejnosti. Časť z nich zverejnila londýnska tlač, niektoré sa ukázali priveľmi zamotané aj pre Sherlockove analytické schopnosti, iné dokončil len spolovice a ich riešenie sa zakladá skôr n…

Básník
Po akci Rusalka se mladý Krauz rozhodl zůstat na oddělení vražd. To ovšem spolu s Burgerem netušili, že pár dní nato je čeká případ, který prověří nejen jejich odborné schopnosti, ale i to nejdůležitější v práci detektivů - vzájemnou důvěru. Hned v začátku své kariéry …

Jaká Emílie pořád?
Jaká Emílie pořád? - Malý kaleidoskop povídek Karla Poláčka připravil Ondřej Hausenblas. Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček se narodil 22. března 1892. Jeho prvotina Povídky pana Kočkodana ho sice stála místo na ministerstvu, ale ukázala …

Kolo času VIII.: Cesta nožů
„Kdo chce jídat s mocnými, musí vyšplhat po cestě nožů.“ Zatímco se Mat zotavuje ze svého zranění, svět nadále sužuje spalující horko vyvolané Temným. Nezbývá než doufat, že Nyneiva s Elain konečně dokážou – za pomoci dalších Aes Sedai, hledaček větru z Mořského národa,…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Mrazivá náruč
Ve chvíli, kdy devatenáctiletá Valerie jen o vlásek unikne pronásledovateli, netuší, že tím právě odsoudila k smrti svého o dva roky mladšího bratra Romana. Dosud byla přesvědčená, že ví o svém milovaném bráškovi vše. Po jeho smrti však vyvstávají nečekaná tajemství, př…

Řím
Být něčí otrokyní nikdy nebyl Bářin sen. V rodině Lolliů se ale k otrokům chovají slušně, a tak tu Báře zas tak zle není. Pomalu zjišťuje docela překvapivé věci o běžném životě Římanů – příprava rybí omáčky garum a praní tog patří k těm nechutnějším. Postupně je ale zap…

Mácha: Máj
21. října by oslavil 100. narozeniny významný český herec s podmanivým, lehce zastřeným hlasem VÁCLAV VOSKA (*21.10.1918 – † 20.8.1982), jenž v květnu a červnu 1967 nastudoval a nahrál pro Supraphon svoji recitaci lyrickoepické básně MÁJ (1836) z pera básníka a prozaika…

100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Burianová (historička z Národního muzea)

Zvon
Ve světě smrtek je všechno jinak. Citra a Rowan zmizeli. Plovoucí město Trvalka je pryč. Zdá se, že už nezbývá nic, co by mohlo smrtkovi Goddardovi zabránit, aby uchvátil absolutní moc. Když se teď Nimbus odmlčel, zůstává otázka: Může ho ještě někdo zastavit? Odpověď mo…

Lovec
Když se Hunter dostane do problémů, jeho otec ho odsoudí k šesti měsícům celibátu, střízlivosti a příšerné nudy pod střechou Sailor Brennanové, od které se má naučit, jak převzít ropnou společnost. A Sailor v tom vidí příležitost, jak přijít k penězům. Rozhodně přece ne…

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Herecký portrét Ladislava Peška
Z bohatě vybavené tiskoviny vydané v Supraphonu v roce 1965 u příležitosti jmenování LADISLAVA PEŠKA (*4.10.1906 - †13.7.1986) národním umělcem vybíráme charakteristiky jednotlivých rolí uvedených na albu DV 15263, jež bylo přílohou této publikace a jež nyní vydáváme po…

Hra o holčičku
Příběh Saši, bývalé novinářky, dnes profesorky na vysoké škole, a Roberta, německého lékaře se soukromou praxí, se odehrává střídavě v Čechách, Německu a Chorvatsku. Společnou láskou obou je Robertova dvanáctiletá dcera Kate, která žije se svou matkou v nové rodině. Sil…

Etruská váza
Francouzský spisovatel Prosper Mérimée psal svá nejvýznamnější díla ve 30. a 40. letech 19. století. Slávu mu získaly hlavně novely. Mají v sobě řadu romantických prvků, citovost, zájem o exotické kraje, hru s tajemstvím a fantazií. Současně se v nich ale projevuje i re…

Mrtvá šelma
Mrtvá šelma, první ze série detektivních případů Souřadnice zločinu, se odehrává v Táboře. Zmizení renomovaného profesora uvede do pohybu nejen policejní vyšetřování, ale také svede dohromady nesourodou dvojici, která se pouští do pátrání na vlastní pěst. Muzejní kuráto…

F1: Přísně tajné
Startovní světla zhasínají… Začíná fascinující jízda světem formule 1! Piloty F1 znají a obdivují miliony lidí po celém světě, do zákulisí jejich sportu však smějí nahlédnout jen vyvolení. Zásluhou dlouholetého insidera Gilese Richardse k nim nyní můžete patřit také vy…