Audiokniha Anglická slovíčka - úroveň 3 pro středně pokročilé

Alenka v říši divů
Mistrovské dílo plné kouzelných a potrhlých „ nesmyslů“ „Když ty uvěříš ve mně, já uvěřím v tebe.“ A o tom to je. Věřit. Snít. Milovat nesmysly. Přestat růst. Nikdy nezestárnout. Vítejte mezi potrhlíky. Malá Alenka si žije docela obyčejným životem. Ale jen do chvíle, …

Otevřený hrob
Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejím…

Srdce Evropy
Když vaše srdce bije v rytmu valčíku Na krásném modrém Dunaji... Pozoruhodný dialog dvou vyprávěcích hlasů, které dělí více než sto let. Z naší přítomnosti se ozývá učitelka Anežka, která se snaží vyznat ve vlastních zmatcích i v nepřehledné době. Zároveň přemýšlí nad r…

Ozvěny malých scén 1
Komentář k původním LP 1218 0478: Když jsem byl vyzván, abych po dokončení mladofrontovní populárně vědecké publikace Proměny malých scén (Máj 1983) vypracoval pro Supraphon jakési její zvukové pokračování či zvukový "pandán", považoval jsem to zprvu za jedinečnou příle…

Skrytá za lží
Emilia Wardová žije na poklidném předměstí Londýna. Na první pohled zcela obyčejná manželka a matka dvou dětí je ale slavná spisovatelka. Právě když píše desátý díl své detektivní série, nabere její život nečekané a nebezpečné obrátky: v realitě se totiž odehraje scéna …

Válka na Ukrajině: kontext
Analýza Putinova Ruska bez servítků a s humorem. Ti, kteří neznají historii, jsou odsouzeni ji opakovat. Nechte se uvést do kontextu a pochopíte příčiny i východiska aktuální ruské invaze na Ukrajinu. Zaskočilo vás ruské válečné tažení na Ukrajinu? Chcete uvést do kont…

Pohádky víly srdíčkové – Obušku z pytle ven
Lojzík myslí, že s každým vyjde po dobrém, avšak narazí na chamtivého hostinského, který ho obere o vajíčka, slepičku Pipinku, a dary kouzelného dědečka. Jenže je tu obušek, a ten se postará, aby každý dostal, co si zaslouží.

Sedm listů Melinovi
Četba této zralé Šafaříkovy prvotiny poprvé vydané v roce 1948 je po dlouhých letech o to úchvatnější, že teprve dnes je širší veřejnost připravena chápat, jak geniálně autor předjal základní otázky spjaté s existencí umělce, výkladem jeho práce a jejího smyslu. Z cykl…

Týden v Nejistotě
Největší tma je prý vždy před úsvitem… Vítejte v Nejistotě, vesnici, která skutečně dostojí svému jménu! „Ty se vážně jmenuješ Netřesk?“ „Moje máma ráda zahradničila.“ Do vesnice Nejistota přichází muž s mečem u pasu a šupinatou šelmou po boku. Hlad a prázdný měšec ho p…

Frekvencia smrti
Muž, ktorý počuje zločin. Forenzný vyšetrovateľ Hegel je späť! „Pomôžte mi, prosím! Moja dcéra zmizla. Všade je krv...!" V pozadí počuť, ako volajúcej padá mobil, rozbíja sa sklo, ozve sa bolestný výkrik a zvuky zápasu, no telefonát zdesenej ženy na tiesňovú linku Berlí…

Zabíjení
Název mluví za vše. Proč ho nějak okecávat… První samostatný román Štěpána Kopřivy, první česká akční sci-fi s psychopatickým masovým vrahem Kellerem v hlavní kladné roli, první dárek vaší milované babičce, pokud potřebujete urychleně dědit. Věřte nám, tohle je typická …

Putování labyrintem světa aneb Pocta J.A. Komenskému
Předlohou nahrávky jsou dvě díla Jana Amose Komenského. Labyrint světa a ráj srdce, který patří k jeho nejznámějším filozofickým pracím, a Regulae vitae. Putování labyrintem světa volně vychází z Komenského knih jako z inspirace, na níž je vystavěn dobrodružný příběh pr…

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 1
První trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #1 Dort pro Fiškuse V úplně prvním příběhu všech dob se Pettson chystá Fiškusovi péct palačinkový dort. Kocourek totiž slaví jedny ze svých tří narozenin! Jenže doma chybí mouka. Jak ale dojet do obchodu, kdy…

Trainspotting
„V zásadě žijem krátkej, frustrující život a potom umřem.“ Zabíjet čas lze všelijak. Člověk může třeba čučet na vlaky a porovnávat jejich příjezdy a odjezdy s číslíčky v jízdním řádu. Nebo si může něco střelit. Koneckonců když najdeš na zanícený žíle správnej spot, kam …

Aristokratka pod palbou lásky
„Jsem v pozici obklíčené jednotky a čekám na útok...“ Z Marie je po návratu na Kostku mezinárodní celebrita. Nejenže svým šarmem oslnila Její Veličenstvo Beatrix i všechen nizozemský lid, ale dokonce naprosto okouzlila místní nejlepší partii „se šrajtoflí jenom o něco t…

Průcha: Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček
Původní 2LP album DV 15255 "Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček" bylo jakousi galerií podobizen výrazných hereckých tváří vytvořenou hercem Jaroslavem Průchou. Zahajuje ji FRANTIŠEK KRUMLOVSKÝ, herec z Tylovy družiny, patriarchou českého herectví je zván…

Lasica: O lidech a lidech
Slovenský humorista a divadelník Milan Lasica, jehož popularita a sláva započala před desetiletími vtipnými scénami a výstupy ve dvojici s kolegou Julem Satinským, publikoval v letech 2003 až 2009 několik set fejetonů ve slovenských časopisech. Výběr z těch nejlepších v…

Královny nemají nohy
Trilogie Vladimíra Neffa vyšla ve velkém nákladu v sedmdesátých a osmdesátých letech a byla okamžitě rozebrána. Umění vypravěče a smysl pro humor a vtip dodaly tomuto poutavému příběhu kouzlo jedinečnosti, které ze svého půvabu nic neztratilo. Příběh šlechtice Petra Kuk…

Do velké krajiny Dudédu
Z veršů, pohádek a dopisů Ivana Martina Jirouse hraje a zpívá Dismanův rozhlasový dětský soubor.

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

3x Salanderová & Blomkvist #2
3× Salanderová & Blomkvist Švédsko, a idyla? K smíchu. Tamní drsné vody melou břehy nejvíc. Ona je svéhlavá asociální osoba, tělo má samou kérku a její zraněné duši není co závidět, zato v komunitě hackerů nemá konkurenci. On je investigativní novinář a vypátrá každou…

Dalila a výtah bez dveří
Žijí v tohle domě jenom podivíni? Jako by nestačilo, že mezi patry obíhá záhadný výtah bez dveří. Dalile, která se přistěhovala teprve nedávno, neušlo, že každý ze sousedů před ostatními něco tají. Má totiž na lidi nos. Klára Smolíková je česká spisovatelka, scenáristk…

Werich: Táto, povídej
V roce 1970 byly zachyceny na zvukový záznam rozhovory, které spolu vedli otec Jan Werich s dcerou Janou a pro budoucno tak zůstaly zachovány nesmírně zajímavé informace o počátcích Osvobozenéhodivadla, jak se tvořila Vest Pocket Revue a jaké bylo pozadí tvorby Voskovce…

Nevyměkni
Mrazivý thriller s vyšetřovatelkou Holly Gibneyovou, kterou buď milujete, nebo… si ji brzy zamilujete. Do Buckeye City zavítalo s mírným zpožděním jaro, ale obyvatelé města rozhodně nemají důvod k radosti. V ulicích totiž řádí sériový vrah, který si náhodně vybírá zcela…