Obrázek podcastu Anglická gramatika 1

Audiokniha Anglická gramatika 1

Délka:

6 hod 31 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 86 - Robert Tamchyna 08.06.2014

100 statečných - Host č. 86 - Robert Tamchyna 08.06.2014

Hostem L. Výborné - R. Tamchyna (redaktor, dramaturg, moderátor ČRo)

Obrázek podcastu Vzpoura goliardů

Vzpoura goliardů

...z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Oldřich z Chlumu uvězněn v rozbouřených Cáchách Píše se rok 1261. Přemysl II. Otakar podpoří v boji o trůn římského krále Richarda Cornwalského a za to má přislíben majestát, který mu propůjčuje rakouské a štýrské…

Obrázek podcastu Opravdová láska

Opravdová láska

Co je to opravdová láska? Při svém pátrání po odpovědi na tuto otázku posbíral autor mnoho příhod, které mu vyprávěli nebo sepsali přátelé a věrní čtenáři. Jejich příběhy vykreslují lásku v nejrozličnějších podobách. Může to být hluboký cit, který přestojí veškeré nástr…

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014

100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014

Hostem L. Výborné - R. Duspara (zabývá se storm chasingem, tedy lovec bouřek)

Obrázek podcastu Vražedná splátka

Vražedná splátka

Na okraji lesa se najde ohořelé luxusní auto. Když na místo dorazí policie, s překvapením zjišťuje, že ve voze je mrtvola a že požár s největší pravděpodobností nebyl nehodou, ale snahou o zahlazení stop. Kriminalista Radim Brázda se spolu s novou parťačkou Dianou Černo…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 26 - Eva Hanáková 07.06.2014

100 statečných - Host č. 26 - Eva Hanáková 07.06.2014

Hostem L. Výborné - E. Hanáková (šéfredaktorka tabletového týdeníku Dotyk)

Obrázek podcastu Srpnem to začalo

Srpnem to začalo

Existuje jediná varianta případu! Ta pravdivá! Čtyři detektivní povídky známého televizního scenáristy. Pro šéfa pražské mordparty a jeho tým je čím dál složitější uhájit si nezávislost ve vyšetřování zločinů v době nastupující normalizace. „My jsme tady od toho, abycho…

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Obrázek podcastu Atlasův komplex

Atlasův komplex

Moc má svou cenu… Atlasův komplex je dlouho očekávané pokračování bestsellerů Atlasova šestka a Atlasův paradox – s ještě vyššími sázkami i vášní! Po dramatickém návratu do knihovny Sídla je šestice členů Alexandrijské společnosti zranitelnější než kdy dřív. Stará spo…

Obrázek podcastu Čtvrtek: Jak Křemílek a Vochomůrka hospodařili

Čtvrtek: Jak Křemílek a Vochomůrka hospodařili

K nejoblíbenějším postavičkám z TV večerníčků patří už řadu let Čtvrtkovi skřítkové z pařezové chaloupky - Křemílek a Vochomůrka. Hlas jim propůjčila herečka Jiřina Bohdalová a to neopakovatelnýmzpůsobem. Nedlouho po svém televizním debutu promluvili Křemílek a Vochomůr…

Obrázek podcastu Jizvy plné beznaděje

Jizvy plné beznaděje

Nový temný případ od autora bestsellerové série s Fabianem Riskem. V apartmá luxusního stockholmského hotelu někdo zabil úspěšnou influencerku. Šlo o chladnou popravu, nebo se tu šeredně zvrtly erotické hrátky? Případ dostává na starost Malin Rehnbergová, někdejší Fabia…

Obrázek podcastu Česká umělecká próza

Česká umělecká próza

Z komentáře k původnímu LP albu DV 15163 Česká umělecká próza vydanému Supraphonem v roce 1963 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Druhý výběr umělecké prózy, druhá část ve školní řadě GK obsahuje jednak kratší literární útvary (povídky a pověst), jednak výňatky z de…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 92 - Miroslav Motejlek 08.06.2014

100 statečných - Host č. 92 - Miroslav Motejlek 08.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Motejlek (ekonomický publicista)

Obrázek podcastu Hurvínkova strašidýlka

Hurvínkova strašidýlka

Osmnáctý titul archivní řady Divadla S+H s Milošem Kirschnerem, dlouholetým interpretem Spejbla a Hurvínka, přináší tři zvukové snímky natočené v sedmdesátých letech uplynulého století. Nejrozsáhlejší, titulní nahrávka, přivádí Spejbla a Hurvínka do středověké Prahy, kt…

Obrázek podcastu Nejhorší rodiče na světě

Nejhorší rodiče na světě

Jasně, někteří rodiče jsou trapní - ale na tuhle partičku nemají ani náhodou. Těchto deset příběhů o nejúžasněji hloupých maminkách a bláznivě hloupých tatíncích na světě vás rozesměje. JSOU STOVKY způsobů, kterými rodiče ztrapňují svoje děti. Když plivnou na kapesník a…

Obrázek podcastu Bylo to na váš účet

Bylo to na váš účet

V ruce právě držíte nahrávku jedné z nejvýznamnějších českých rozhlasových her, Aškenazyho a Horčičkovu hru Bylo to na váš účet. Na ploše jedné celovečerní inscenace jsou doslova nakupeny veškeré inscenační a herecké postupy „zlatých šedesátých“ v tom nejkladnějším slov…

Obrázek podcastu Krimi DEKAMERON 3

Krimi DEKAMERON 3

Krimi Dekameron 3 aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud. Autor ve třetím dílu Krimi DEKAMERONU nabízí posluchačům poslední část povídek ze svých policejních začátků. Tyto povídky uzavírají jednu dekádu jeho života, ve které vysvětl…

Obrázek podcastu Marta Jandová – Best Of

Marta Jandová – Best Of

Populární zpěvačka Marta Jandová začala s padesátými narozeninami tak trochu bilancovat. Vznikla tak velmi osobní zpověď. Probírala se starými dopisy, fotkami, a v hlavě se jí roztančily vzpomínky. Někdy pro ni bylo až neuvěřitelně těžké vrátit se v myšlenkách na místa …

Obrázek podcastu 12. století ze série Život ve staletích

12. století ze série Život ve staletích

Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb…

Obrázek podcastu První prokletí

První prokletí

Kronika světů - Vklodlačí rod - část 1. První prokletí. O tom, jak se jedno špatně vyřčené přání stalo kletbou. O kletbě, která změnila chod událostí a dějin. O událostech, jenž přivedly na svět novou rasu. Že světu vládnou bohové? Že těmi největšími zrůdami jsou mágové…

Obrázek podcastu Kočičí král

Kočičí král

Pohádky (nejen) pro dětské uši a srdce. Na motivy anglických, irských, skotských a velšských pohádek vypravuje Pavel Šrut. Básník Pavel Šrut se inspiroval pohádkami ze všech končin ostrovního království – anglickými, irskými, skotskými i velšskými. A protože pohádky ze…

Obrázek podcastu Levou zadní

Levou zadní

Sidovi Halleymu zavolá starý přítel, dostihový trenér Gary Bremner, a požádá ho o pomoc při pátrání po tom, kdo mu vyhrožuje. Sid má však vlastní problémy manželského charakteru, a tak kamaráda odbyde. Jenže hned druhý den ráno Bremnerovi někdo podpálí stáj, zabije koně…

Obrázek podcastu Řetěz

Řetěz

Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Riskovali byste pro svého potomka vlastní život? A co život jiného dítěte? Představte si ráno jako každé jiné. Vypravíte dceru do školy a jedete do práce. Pak zazvoní telefon – neznámé číslo. Na druhém konci je cizí žena, k…