Audiokniha Angličan

Kluk jménem Vánoce
Existuje spousta vánočních příběhů, ale tohle je zaručeně ten první… Má mnoho jmen, ale vypadá pokaždé stejně – bělovlasý muž s plnovousem, který na Vánoce nosí hodným dětem dárky. Koho by napadlo, že i on kdysi dávno býval malým chlapcem? Jmenoval se Nikolas a narodil …

Náhrdelník
Bassova povídka - parodie romantických detektivních románů o slavném lupiči Arsenu Lupinovi. V hlavních rolích Růžena Merunková a Eduard Cupák.

Stará tajemství
Autorka bestsellerů Ukradené životy a Andělé smrti. Třetí případ inspektorky Lottie Parkerové. Zvrat, ze kterého se vám zastaví srdce. Inspektorka Lottie Parkerová ve třetí knize z celosvětově velmi úspěšné detektivní série řeší další temný případ: Když policie najde…

Mimo dosah
Je to sen, realita, horor, blouznění v horečce nebo noční můra? Amanda leží na nemocničním lůžku a hledá bod zlomu, okamžik, kdy jedním banálním krokem odbočila z cesty a směřuje k nevyhnutelné katastrofě. Společnost jí dělá chlapec David, který jí svými otázkami pomáhá…

Óda na život
>> „Stále věřím v lidi. Kdysi to byla má největší slabost. Dnes je to zdroj mé síly.“<< ## O audioknize Když byla osmašedesátiletá Gisèle Pelicot předvolána na policii, netušila, že její dosavadní život právě končí. Manžela, s nímž strávila padesát let, přistihla ostra…

Dům bez zrcadel
Markéta už řadu let pracuje jako pendlerka, vždycky se několik týdnů stará o věkovité klienty v Anglii a několik týdnů má volno. Británie v čase brexitu poskytuje soukromým pečovatelkám možnost nečekaného výdělku a Markéta je ve svém oboru dobrá. Ale i ona potřebuje být…

Život víry 2020/11
Život víry 2020/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Lenka Malinová, Pavel Kohl, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Hranice autority Jakou autoritu má mít…

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Příliš mnoho pohřbů aneb Když květiny promluví
Břitká novela s prvky černého humoru je určena k poslechu i zamyšlení lidem několika generací, neboť zachycuje životní osudy tří generací rodiny Dojáčkových. Seznámíme se s panovačným dědou Fánou, který se nesmíří s tím, že se jeho dcera v padesáti letech rozhodla žít p…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Stručne a jasne
„Stručnosť je istota. Dĺžka je postrach.“ Týchto šesť slov skvele vystihuje systém a stratégiu brilantnejšieho myslenia, sviežejšej komunikácie a umenia hovoriť menej, a pritom viac. Tento stručný a jasný komunikačný štýl vytvorili skúsení novinári s cieľom podať iba zá…

Říkali mi Leni
Příběh desetileté dívenky, která postupně zjišťuje, kdo je a kam patří, strhuje, dojímá a současně burcuje čtenáře a posluchače dnes stejně jako před více než šedesáti lety…Režie Olga Walló.

Deníček moderního fotra 2
Jak dostat „tatínka“ do ošetřovny? Nebo spíš do sanatoria pro choromyslné… Pokračování nyní už kultovního Deníčku moderního fotra, v němž otec na mateřské dovolené odhaluje strasti rodičovství, o kterých se obvykle nahlas nemluví. Nemilosrdný a až brutálně upřímný humor…

Myšlenky zločince v české kotlině
Absolvovala studijní pobyty u FBI a Kanadské královské jízdní policie. Podílela se na vyšetřování nechvalně proslulých Orlických vražd. Za více než třicet let své kariéry pomáhala objasnit stovky vražd, loupeží i znásilnění. Jiřina Hofmanová je legendou české kriminalis…

Projekt manželka
{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

Jak zlomit dračí srdce
„TUMÁŠ, TY CHLUPATÝ CHŘESTÍCÍ ŠAŠKU! TUMÁŠ, TUMÁŠ A TUMÁŠ!“ Tentokrát se náš mladý hrdina musí utkat s Berserkry, splnit nesplnitelný úkol a zachránit Rybinohu, kterého si strašidelný Netvor málem dá k svačince! A při tom všem jej pronásleduje odvěký nepřítel, který zn…

3x Wallander #1
3× Wallander Osamělost, melancholie a honba za spravedlností. Vítejte ve světě komisaře Wallandera. Zločiny, které vyšetřuje, bere osobně. Pije a přejídá se, trpí zdravotními neduhy. V práci i doma se často vzteká a nejednou rozčarovaně pochybuje, jestli zvolil správn…

Obsluhoval jsem anglického krále
Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d…

Odovzdávanie ohňa
Odovzdávanie ohňa je snahou dostať k mužom to, čo mali prirodzene získať od svojich otcov, no z rôznych dôvodov sa to neudialo. Jadro tejto audioknihy tvoria myšlienky, ktoré nás, napriek našej rôznorodosti, spájajú a pomáhajú nachádzať návody k tomu, kto sme a aká je n…

Webcopywriting pro samouky
Praktický návod, jak pomocí skvělých textů nakopnout váš web Provozujete e-shop nebo jiný on-line byznys a rozmrzele sledujete, jak vám to nefunguje? Konkurence je obrovská. Přebijete ji pouze hromadou peněz nasypaných do PPC reklamy, anebo originálním obsahem webu. Šet…

Myšlenky vraha
Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profes…

Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy
“Jak se žilo jednomu z nás… za různých režimů.” Paměti diplomata jsou autorovou prvotinou. Kniha neobyčejným způsobem spojuje v jeden celek životní osudy autora s převratnými historickými událostmi v letech 1984-2001. Juraj Martoník nastoupil roku 1984 do diplomatické …

Krotitel rizik podnikání zasahuje v lahůdkářství
Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahuje“ představuje příběhy ze života podnikatelů, které se skutečně staly. Krotitel navštěvuje firmy podnikající v různých oborech a potýkající se s problémy a krizí. Poslech jednotlivých příběhů vás nejen pobaví, ale velmi …

Adelheid
Milostný příběh s nadčasovým významem: drama podivné lásky příslušníka zahraničního odboje Viktora Chotovického a dcery nacistického pohlavára Adelheid Heidenmannové. Bezprostředně po válce v severomoravské pohraniční obci Schwarzbach – Černá Voda svede osud k sobě dva …

Anděl milosrdenství
Páté pokračování kompletu díla Vladimíra Körnera. Baladický příběh z válečného lazaretu rakousko-uherské armády za první světové války. Mladá vdova Anežka chce odčinit zlo, které způsobil její manžel, major c. k. armády. Přihlásí se jako dobrovolná ošetřovatelka raněnýc…