Obrázek podcastu Andersenovy pohádky 1

Audiokniha Andersenovy pohádky 1

Délka:

58 min

Čte:

Zdeněk Štěpánek

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 7

Hovory o józe a mystice č. 7

Vnitřní život, jeho podstata a včem spočívá. Metody vnitřního života - praxe jógy a mystiky. Přednáška v Táboře z října 1998. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Vzpoura mozků - Galaxia

Vzpoura mozků - Galaxia

Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Obrázek podcastu O katechezi od Adama

O katechezi od Adama

Nové a neotřelé pohledy na věrouku a moderní katechezi katolické církve: přesně to nabízí cyklus pořadů, ve kterém se doktor teologie David Bouma zabývá také otázkou, čemu u nás lidé věří a proč. Z čeho vychází učení církve? Co to vlastně církev je a jak tento pojem mám…

Obrázek podcastu Paměti

Paměti

Edvard Beneš sepsal jako jeden z mála známých politiků druhé světové války své paměti. Druhý československý prezident je pojal jako veřejnou obhajobu svých skutků během jednoho z nejtěžších období našich dějin. Mapuje v nich stěžejní dějinné události od 20. let 20. stol…

Obrázek podcastu Pohřbené kosti

Pohřbené kosti

Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny. Během vyšetřování se objevuje spousta záhadných fragmentů a stop, se kterými si Jos…

Obrázek podcastu Stručné odpovede na veľké otázky

Stručné odpovede na veľké otázky

Počas celej svojej výnimočnej životnej a profesionálnej dráhy Stephen Hawking rozšíril naše poznatky o vesmíre a objasnil niektoré z jeho najväčších záhad. A hoci jeho teoretická práca o čiernych dierach, imaginárnom čase a viacnásobných históriách zaviedla jeho myseľ d…

Obrázek podcastu Dva razy mŕtvy

Dva razy mŕtvy

Štvrtkový klub detektívov rieši nový prípad. Elizabeth navštívi muža, ktorého považovala za mŕtveho. Potrebuje jej pomoc. Obvinili ho z krádeže diamantov a život mu ohrozuje nebezpečný zločinec. Keď telá pribúdajú, Elizabeth zapojí do poľovačky na surového vraha Joyce, …

Obrázek podcastu Myseľ bez hraníc

Myseľ bez hraníc

Myseľ je najvýkonnejšia technológia na svete, ku ktorej ste nikdy nedostali návod na použitie. Až teraz. Obmedzenia neexistujú. Hoci ľudia tvrdia opak, máte neobmedzený potenciál – ak viete, ako používať svoju myseľ. Slávny kouč myslenia Jim Kwik už dvadsaťpäť rokov pra…

Obrázek podcastu Venuša zo zátoky

Venuša zo zátoky

Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá…

Obrázek podcastu Orten: Čemu se báseň říká

Orten: Čemu se báseň říká

JIŘÍ ORTEN (*30. 8.1919 – †1.9. 1941) Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0633 "Jiří Orten Čemu se báseň říká" vydanému Supraphonem v roce 1970 a nyní vydávánému poprvé digitálně: "Když je na světě druh lidí, kterému se říká básníci, a Vy přece víte, co to znamená, pa…

Obrázek podcastu Beznadějný Marsyas

Beznadějný Marsyas

Stát se skvělým umělcem nemusí být snadné ani v pokročilé budoucnosti. Pozoruhodné české sci-fi drama s hudbou Miloslava Ducháče, zvláštní svým zaměřením na svět umění.. Tři mladíci maturují v blíže neurčené budoucnosti, kdy "vesmír je bez hranic a bez hranic jsou i jej…

Obrázek podcastu Muž z Brna

Muž z Brna

Jejich revírem je štatl, jejich tempo je rozvážné, jejich protivníky jsou všichni, kdo narušují provoz policejní služebny v Brně-Komárově. Vše změní nedobrovolná posila z Prahy. Josef Ječmínek doplní tým majora Vítámváse zahrnující bývalého fotbalistu strážmistra Píče, …

Obrázek podcastu Profesori zločinu

Profesori zločinu

Peter Šloser v šiestej detektívke opäť otvorí trinástu komnatu a prevedie nás nepoznaným svetom policajného zákulisia a zločinu, s ktorým tridsať rokov aktívne bojoval. Autor, ktorý prežil horúce roky v NAKA (Národnej kriminálnej agentúre), nás núti zamyslieť sa, kto sú…

Obrázek podcastu Já si to všechno pamatuju

Já si to všechno pamatuju

Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své…

Obrázek podcastu Zbavte se zvyku být sami sebou

Zbavte se zvyku být sami sebou

Nejste odsouzeni k tomu být ovládáni svými geny a pevně zakořeněnými zvyky po zbytek života. Nové vědecké poznatky o mozku opravňují každého člověka k vytvoření reality, kterou si sám zvolí. V knize Zbavte se zvyku být sami sebou renomovaný autor, řečník, výzkumný praco…

Obrázek podcastu Sloužil jsem v Gaze

Sloužil jsem v Gaze

O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve…

Obrázek podcastu Spolčení hlupců

Spolčení hlupců

Ignácius Reilly, dnes už legendární postava, je výstřední třicátník s akademickým vzděláním, který odmítá pracovat a žije se svou ovdovělou matkou. Notorický mudrlant a zápecník Ignácius považuje za své životní poslání sepsání význačného díla, ve kterém odhalí pomýlenos…

Obrázek podcastu Meditace mettá

Meditace mettá

V této knize nás Visu seznamuje se meditací mettá. V první kapitole najdete instrukce, které nám umožňují praktikovat meditaci mettá v nejrůznější životních situacích. Další kapitoly pak popisují rozvíjení dalších tří Čtyř božských dlení – soucitu (karuná), spoluradosti…

Obrázek podcastu Zmizelá Šumava

Zmizelá Šumava

Do osudů obyvatel Šumavy nemilosrdně zasáhly „velké“dějiny 20. století, nejprve obě světové války, poté odsun německých obyvatel, neprodyšné uzavření hranice a vytvoření vojenského výcvikového prostoru, kterému musely ustoupit nuceně vysídlené obce i osady. Emil Kintzl,…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Čas odpouštět

Čas odpouštět

Právník Jake Brigance přijme obhajobu Drewa Gamblea, mladíka obviněného z vraždy policisty. Ostře sledovaný soudní proces rozděluje obyvatele zdejšího města – mnozí chtějí rychlý soud a trest smrti, ale Jake to vidí jinak. Jakmile zjistí o případu víc, pochopí, že musí …

Obrázek podcastu Dobývání vesmíru

Dobývání vesmíru

Tři, dva, jedna… vítejte na palubě a připravte se na průlet jednou z mnoha dimenzí naší historické paměti. Počínaje rokem 1957, kdy Země získala svou první umělou družici, vysílal Československý rozhlas mnoho relací týkajících se tohoto atraktivního odvětví vědy a techn…

Obrázek podcastu Věznice parmská

Věznice parmská

Děj Věznice parmské je zasazen do Itálie, kterou Stendhal dobře znal, kterou miloval a v mnoha ohledech stavěl nad svou pravou vlast. Mladý italský šlechtic Fabricio del Dongo je, jako druhorozený syn markýze, určen pro kněžskou dráhu. Obdivuje však Napoleona a touží po…

Obrázek podcastu Fico

Fico

Svedectvá takmer troch desiatok kolegov, súputníkov i politických oponentov a rivalov Roberta Fica. Stovky hodín diskusií a desiatky e-mailov s priamymi aktérmi politického života aj expertmi pracujúcimi v zákulisí politických strán a predvolebných kampaní. Stovky hodín…

Obrázek podcastu Moja cesta k ultra

Moja cesta k ultra

V októbri 2006, deň pred svojimi štyridsiatymi narodeninami si Rich Roll, priemerný právnik žijúci svoj priemerný život uvedomil, aká budúcnosť ho s najväčšou pravdepodobnosťou čaká. S viac ako 20 kg nadváhy nebol schopný vyjsť schody vo vlastnom dome bez zastavenia. Bo…