Obrázek podcastu Andersen: Druhý vějíř pohádek

Audiokniha Andersen: Druhý vějíř pohádek

Autor:

Radovan Lukavský

Délka:

1 hod 7 min

Čte:

Radovan Lukavský

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Nádej

Nádej

Želaním pápeža Františka bolo, aby tento výnimočný dokument uzrel svetlo sveta až po jeho smrti. Nové Jubileum nádeje a okolnosti doby ho však priviedli k rozhodnutiu, aby tento vzácny odkaz zverejnil už teraz. Nádej je prvá autobiografia, ktorú kedy pápež v histórii vy…

Obrázek podcastu Vražda potřebuje reklamu

Vražda potřebuje reklamu

Nastoupil, aby zjistil, proč ze schodů sletěl pan Dean. Až to vypátrá, ukloní se a půjde si zase pinkat kriket. V červnu 1933 ještě nebývalo na mediálním trhu obvyklé, aby pod schodištěm slovutné londýnské reklamní agentury dělala reklamu mrtvola. Ani firma pana Randal…

Obrázek podcastu Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření

Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření

Jak vystoupit z bludného kruhu vyčerpání? Syndrom vyhoření je stav naprostého fyzického a duševního vyčerpání s možnými vážnými zdravotními důsledky. Tuto knihu napsal známý psychiatr MUDr. Radkin Honzák pro lidi, kteří jsou pod silným tlakem stresorů a mohli by se kand…

Obrázek podcastu Čas lovu

Čas lovu

Ostříleného lovce odměn čeká závod s časem, při němž půjde o život… Služby Coltera Shawa si vyžádá majitel firmy vyrábějící pokročilé technologie, jejíž bezpečnost je vážně narušena. A to ještě netuší, že brzy bude pohřešovat i svou klíčovou konstruktérku Allison Parker…

Obrázek podcastu Jak zabránit klimatické katastrofě

Jak zabránit klimatické katastrofě

>> „Gates předkládá vůbec nejsrozumitelnější vysvětlení toho, co je příčinou oteplování naší planety, jak měřit vliv myriády lidských činností na tento ohromující a zdánlivě nevypočitatelný problém, a konečně jak se s tím efektivně vypořádat. Je to nejužitečnější návod …

Obrázek podcastu Tsunami

Tsunami

Den Eminých narozenin se kvapem blíží. Kromě členů její rodiny se však na oslavu chystá i jeden nezvaný host – minulost, kterou všichni považovali za dávno mrtvou. V návalu nečekaných emocí tak začnou ožívat události z jedné dovolené v Thajsku, která otřásla osudy všech…

Obrázek podcastu Marseillaisa z českého srdce

Marseillaisa z českého srdce

Původní rozhlasová hra J. A. Novotného na motiv črty Jakuba Arbesa - příběh jednoho z mnoha českých muzikantů vandrujících ve druhé polovině 18.století po Evropě. Osoby a obsazení: markýz de Belegard (Jiří Holý), pan de Monfort (Karel Houska), primarius Václav Kaňka (F…

Obrázek podcastu Marie Stuartovna

Marie Stuartovna

Jeden z nejslavnějších hrdelních případů v dějinách inspiroval Friedricha Schillera k napsání tragédie Marie Stuartovna. Vzniklo psychologické drama o touze po moci, lásce i svobodě, v němž se střetnou dvě lidsky i morálně stejně silné osobnosti, k nimž se osud zachová …

Obrázek podcastu Žil jsem zbytečně

Žil jsem zbytečně

Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl…

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Obrázek podcastu Príbeh detektíva

Príbeh detektíva

Jedinečný true crime román, aký na Slovensku ešte nebol. Očami detektíva prežijete vyšetrovanie najznámejšej a najbrutálnejšej série vrážd po roku 1989. Kriminálne podhubie divokých deväťdesiatok nedefinovala len mafia, ale aj krimi scéna, ktorá dovtedy nemala obdobu. R…

Obrázek podcastu 690 otázek v angličtině - Od začátečníků po středně pokročilé

690 otázek v angličtině - Od začátečníků po středně pokročilé

Audiokniha obsahuje téměř 700 anglických otázek pro všechny příležitosti. Pro začátečníky, mírně a středně pokročilé. Možná jste někdy znejistěli, když se vás cizinec na něco zeptal anglicky. Například, kde je restaurace nebo odkud jste. Nebo jestli tato silnice vede do…

Obrázek podcastu Afrika

Afrika

"V pořadí objevů 14. Cimrmanova hra nás zavede do nitra kontinentu téměř nedotčeného civilizací. Čeští cestovatelé se tu setkají s podivným kmenem lidojedů a málem skončí na jejich jídelním lístku." - čteme mimo jiné v divadelním programu k tomuto představení Divadla Já…

Obrázek podcastu Bohatí musejí zemřít

Bohatí musejí zemřít

Někdejší hvězdný fotbalista a podnikatel zemře v luxusní kryosauně. Zdá se, že smrt Jesúse Martíneze uvnitř milánského mrakodrapu způsobila technická závada. Jenže vyšetřovatelka Colomba Caselliová ví, že náhody ve světě bohatých neexistují. Spolu s Dantem Torrem, exper…

Obrázek podcastu Neskutečná klika

Neskutečná klika

Kdosi je kvůli hromadě peněz odhodlaný zabíjet. Konečně se něco děje! Joyce už tomu přestávala věřit, ale nakonec se z její dcery Joanny stala vdaná žena. Ba co víc, svatba se náramně vydařila – a samozřejmě se neobešla bez ostatních členů Čtvrtečního klubu amatérských …

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 6

Business Risk Buster Intervenes 6

Business Risk Buster Intervenes 6 - audiokniha obsahuje šestý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, David Shaw-Parker, Charlotte Wall. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wa…

Obrázek podcastu Moje vražedné vnútorné dieťa

Moje vražedné vnútorné dieťa

Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov" advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpok…

Obrázek podcastu IN THE PUB

IN THE PUB

In the Pub – a lively and humorous poetry collection celebrating Central European and Czech pub culture, beer, and human connection. Through 48 engaging poems, this book takes you into the warm, nostalgic world of taverns and pubs where laughter flows as easily as beer,…

Obrázek podcastu Krakatit (1978)

Krakatit (1978)

Krakatit patří mezi nejznámější Čapkova díla. Zasloužila se o to především filmová adaptace z roku 1948 v režii Otakara Vávry. Vedle známé dějové linky, která se věnuje třaskavému vynálezu inženýra Prokopa (pojmenovanému podle sopky Krakatoa ležící na ostrově Anak Kraka…

Obrázek podcastu Expresní zásilka

Expresní zásilka

Nostromo, přepravní vesmírná loď se jménem, které zná asi každý fanoušek sci-fi a hororu. Parta drsných kontraktorů a nováček, který se mezi ně snaží zapadnout. A ještě zaměstnanec společnosti, hajzl, který si pravdu nechává pro sebe. Lodní počítač Matka. Zmasakrovaná l…

Obrázek podcastu Osvícení

Osvícení

Horský hotel Overlook se nachází v nejpůvabnějším koutě státu Colorado a zvlášť v zimě budí dojem klidu. Wendy Torrenceová si v něm touží nejen odpočinout, ale také docílit zlepšení narušených rodinných vztahů. Naproti tomu její manžel Jack, zkrachovalý učitel a nevyléč…

Obrázek podcastu Život v Otcovej láske

Život v Otcovej láske

Audiokniha Život v Otcovej láske, je vzácnym zhrnutím duchovného dedičstva manželov Hoxarovcov, ich životných skúseností a cesty poznávania Božieho otcovského srdca. Je to súhrn všetkých vyučovaní, ktoré účastníci môžu počuť na seminároch Otcovo srdce, spolu s otázkami …

Obrázek podcastu I v nemoci si buď přítelem

I v nemoci si buď přítelem

Většina z nás se umí dobře postarat o své blízké, když mají problémy nebo zdravotní obtíže, zároveň se však v takové situaci neumí dobře postarat o sebe. Být sám sobě v nemoci přítelem neznamená, že bychom měli být sami sobě lékařem. Vyžaduje to však, abychom si dokázal…

Obrázek podcastu Orten: Čemu se báseň říká

Orten: Čemu se báseň říká

JIŘÍ ORTEN (*30. 8.1919 – †1.9. 1941) Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0633 "Jiří Orten Čemu se báseň říká" vydanému Supraphonem v roce 1970 a nyní vydávánému poprvé digitálně: "Když je na světě druh lidí, kterému se říká básníci, a Vy přece víte, co to znamená, pa…

Obrázek podcastu Noční pád

Noční pád

Za soumraku na pláži na Long Islandu se Bob Mitchell a Janet Whitneyová oddávají milostným radovánkám a vše si natáčejí na kameru postavenou tak, aby zachytila každý lechtivý detail. Noční oblohu však najednou ozáří obrovský výbuch. Zatímco se policejní vozy ženou k mís…