Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Anděl smrti

Audiokniha Anděl smrti

Délka:

12 hod 15 min

Čte:

Martin Stránský

Vydavatel:

Cosmopolis

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Emilovy další skopičiny

Emilovy další skopičiny

Ve švédské vesničce Lönneberze zná rošťáka Emila každý. Ano, to je ten roztomilý kluk ze statku Kocouří, který vypadá jako andílek a provádí ty neuvěřitelné kousky. Možná že ho znáte i vy z knížky Emilovy skopičiny. A už jsou tu další, a pěkně vykutálené! Však Emil zase

Obrázek podcastu Anne ze Zeleného domu

Anne ze Zeleného domu

Naštěstí mám fantazii. Co asi dělají lidé, kteří ji nemají? Upovídané hubené děvčátko se zrzavými copy přijíždí na nádraží v Bright Riveru na kanadském ostrově Prince Edwarda. Co tady Anne Shirleyovou asi čeká? Dvojice stárnoucích sourozenců, kteří se rozhodli, že k sob

Obrázek podcastu Justýnka a asistenční jednorožec

Justýnka a asistenční jednorožec

Justýnka je docela obyčejná holčička, které ale dočista chybí fantazie. Svět vidí docela nudně, šedivě, úplně bez nápadu. Naštěstí se jí dostane pomoci od asistenčního jednorožce Huberta. Ten ji za pouhých šest dní naučí věci kolem sebe vidět úplně jinak – najednou je s

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Politika teoreticky i prakticky

Politika teoreticky i prakticky

Vyvíjí se politika a vůbec historie nahodile anebo jsou řízeny nějakými zákony? A jakými? Je politika vědou anebo jen snůškou nahodilých událostí? Je politika uměním? Jaký je podíl subjektivních a objektivních faktorů v politice a dějinách? A jak na to lze odpovědět pří

Obrázek podcastu Němec: Pan Sanytr chce svůj tácek a další soudničky

Němec: Pan Sanytr chce svůj tácek a další soudničky

Co si představíte, když se řekne soudnička? Slovník říká, že jde o drobný literární útvar, kterým noviny referují o případech ze soudní síně. Její úkol je prostý, informativní. Co se ale stane, když se úkolu zhostí literárně nadaný novinář, jakým byl třeba František Něm

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Marie Stuartovna

Marie Stuartovna

Jeden z nejslavnějších hrdelních případů v dějinách inspiroval Friedricha Schillera k napsání tragédie Marie Stuartovna. Vzniklo psychologické drama o touze po moci, lásce i svobodě, v němž se střetnou dvě lidsky i morálně stejně silné osobnosti, k nimž se osud zachová

Obrázek podcastu Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu

{'cs': 'Pan Willy Wonka vám upřímně potřásá pravicí! Čeká vás spousta báječných překvapení! Prožijete úžasné věci! V této knížce jste zváni k celodenní návštěvě nejúžasnější továrny na světě – Wonkovy továrny na čokoládu. Pan Willy Wonka vás spolu s pěti dětmi, hrdiny t

Obrázek podcastu Lásko má, ty nevíš

Lásko má, ty nevíš

Směšné bilancování plné tragiky. S Alenou Vránovou a Pavlem Soukupem v hlavních rolích. V původní rozhlasové hře Jiřího Justa se ocitnete uprostřed vzpomínek muže a ženy ve zralém věku. Vzpomínají na studentská léta, na lásky, pošetilosti, zklamání i chvíle štěstí. Nejs

Obrázek podcastu Ešusoun

Ešusoun

Letní tábory buď milujete, nebo nenávidíte. Jak je na tom 13letý Filip, který tráví léto u řeky Blanice? Kdo je tajemný Ešusoun, který vydává neznámý plechový zvuk, jako by někdo vzal lžící o ešus? Vypráví: Václav Neužil

Obrázek podcastu Pán prstenů - trilogie

Pán prstenů - trilogie

Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic

Obrázek podcastu Proces

Proces

Kafkův román Proces se nemusí každému zamlouvat – má totiž pověst zachmuřené, obtížně proniknutelné knihy, která je pro spěchajícího člověka opředena pláštěm z otazníků. Paradoxně ale i v onom spěchu je přítomno dost otázek, jež nabydou naléhavosti při zpětném pohledu p

Obrázek podcastu Duch Llana Estacada

Duch Llana Estacada

Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta

Obrázek podcastu Na úsvitě nové doby

Na úsvitě nové doby

Pokračování úspěšného románu Jaroslava Žáka Konec starých časů nás přivádí opět do Pepova Týnce, který má již za sebou revoluční noc v únoru 1948 a začíná stabilizace nových poměrů. S groteskní nadsázkou popisuje první vyhazovy z práce, první zabavování majetku, první v

Obrázek podcastu Pohádka o Raškovi

Pohádka o Raškovi

Jiří Raška vyhrál na olympijských hrách v Grenoblu 1968 zlatou olympijskou medaili ve skocích na lyžích na středním můstku. Fanoušci v Československu byli nadšeni, spisovatel Ota Pavel později dva dokonalé skoky popsal v nezapomenutelné Pohádce o Raškovi. „Já také skák

Obrázek podcastu Jankův květ

Jankův květ

Kdo najde květ kapradiny, kterému se přezdívá Jankův květ, tomu splní každé přání a přinese mu lásku. Aspoň tak se o tom píše v tajemné knize knih. V Zázračném herbáři... Poslechněte si pohádku, která vás zavede do podhůří Moravskoslezských Beskyd. Žijí tu divoženky, co

Obrázek podcastu První prokletí

První prokletí

Kronika světů - Vklodlačí rod - část 1. První prokletí. O tom, jak se jedno špatně vyřčené přání stalo kletbou. O kletbě, která změnila chod událostí a dějin. O událostech, jenž přivedly na svět novou rasu. Že světu vládnou bohové? Že těmi největšími zrůdami jsou mágové

Obrázek podcastu O dívce s tisícem copánků

O dívce s tisícem copánků

O krásnou Házor-gejsu usiluje mnoho mužů, ale nakonec o svém osudu rozhodne ona sama, když pozvedne meč proti zlu.Napsali Zuzana a Jaroslav Novákovi. Hrají Radovan Lukavský, Miroslava Špánková-Hozová, Viktor Vrabec, Jiří Samek, Václav Neužil a další.Režie: Karel Weinli

Obrázek podcastu Sámo

Sámo

Velký vládce Čechů a tajný vyslanec krále Chlothara být nedlouhé zmínky v prastaré kronice tak řečeného Fredegara, možná bychom ani nevěděli, že francký kupec a později první známý český král vůbec existoval. Dokázal, co nikdo před ním a málokdo po něm – sjednotit naše

Obrázek podcastu Křesťanská konference 1994 – Derek Prince

Křesťanská konference 1994 – Derek Prince

Kompletní digitalizovaná nahrávka z Křesťanské konference 1994, jejímž hlavním řečníkem byl britský biblický učitel Derek Prince. Ten kázal o úřadech v církvi a o duchovní situaci v Evropě. Nadčasové vyučování vás znovu povzbudí na vaší cestě za Ježíšem.

Obrázek podcastu Má vzpomínka je bugatti

Má vzpomínka je bugatti

„Rozdávej radost a lidé ti pomohou. Život je krásný.“ Vzpomínky první ženy za volantem, která vítězila v závodech Grand Prix. Eliška Junková dává nahlédnout do historie automobilismu u nás, a líčí, co obnášela příprava automobilového závodníka, vzrušení, krásu i rizika

Obrázek podcastu Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru

Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru

Laskavé osobnosti působící magnetizujícím dojmem Jistě máte ve svém okolí někoho, kdo působí doslova magnetizujícím dojmem. Tito lidé mají dar přesvědčit druhé, aniž by téměř museli promluvit jediné slovo. Chtěli byste také být takovou osobností? Stát se jí můžete. Dr

Obrázek podcastu Turbína

Turbína

K. M. Čapek-Chod, který je znám svou zálibou v tragikomice a grotesce, i v románě Turbina naplno užije tento umělecký postup. Dokázal převrátit děj tak, že se z uměleckého literárního díla stal "román životního rozčarování", v němž každá postava přijde o svoje iluze a s

Obrázek podcastu Medovníček a řeka Modrávka + Medovníček na cestách

Medovníček a řeka Modrávka + Medovníček na cestách

Medovníček a řeka Modrávka Další setkání dětí se skřítkem Medovníčkem, který tentokrát poznává život kolem řeky Modrávky. Seznámí se s ptákem ledňáčkem, uloví ho mořský orel, přenese z rybníka do řeky kapry Animuka a Vaška a zachrání malé štěňátko. Nezapomíná ale ani na