Audiokniha Anarchista Čtvrtek, zlý sen

Příběh s vůní lípy
Johana sama vychovává autistickou dcerku a z rozepsaného románu své kamarádky odhaluje příběh z druhé světové války, v němž jejího dědečka Antonína osud zavede až do Palestiny a bojů v severní Africe, kam ho věrně doprovází Vojtěch. V rodné vsi oba vyhlíží Květa s polov…

Holandská vila
Když za splnění otcova amerického snu musí zaplatit jeho děti… Dojemný příběh o výjimečném sourozeneckém poutu, nelehkém rodinném dědictví a síle odpuštění začíná koncem 40. let na předměstí Filadelfie, mezi zdmi honosného sídla, které tak trochu proti vůli svých nejbli…

Večerníčkův kolotoč pohádek
Pohádky z šesti nejoblíbenějších cyklů televizních Večerníčků se točí na pomyslném kolotoči tohoto titulu. Zbývá jen vybrat si tu, kterou máte nejraději!

Wabi Sabi
Tady a teď! Naprosto nový pohled na náš život a svět kolem, inspirovaný starou japonskou moudrostí. Wabi sabi je japonské slovní spojení vyjadřující krásu prostého, nedokonalého a měnícího se v čase. Spojení wabi sabi je na Západě populární především jako estetika bytov…

Křišťálový klíč I.
Šestidílná kronika severočeského podnikatelského rodu Heřmanů se odehrává v období od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na konci 18. století. Barvité osudy členů rodu, kteří se stanou sklářskými a textilními podnikateli, umělci, úředníky i učenci, se prolínají…

Případ Lída Baarová
V létě v roce 1982 se ve španělském Alicante v letním bytě MUDr. Dohnala setkala herečka Lída Baarová (7. září 1914, Praha - 27. října 2000, Salcburk) se spisovatelem Josefem Škvoreckým. Všichni byli emigranti z Československa a trávili spolu několik dní příjemným a zaj…

Druhá šance
Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly s…

Za trest
Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.

Zbabělec
Jde o příběh člověka, který maturuje v roce 1938 za 2. republiky a na vysokou školu jde na počátku protektorátu. Po zavření vysokých škol pracuje jako protektorátní úředník a je ovlivněn všemi nástrahami tohoto období. Po válce jde pracovat na ministerstvo, vystuduje vy…

Nahoru na horu
Nejúspěšnější český himálajský horolezec Radek Jaroš otevřeně popisuje nejen milníky své sportovní kariéry, ale odhaluje také svůj soukromý život. Jak fungují tělo a mysl při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje? Co si lze z extrémních vysokohorských podmí…

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Maria Theresa: The Blessed Empress
Vládkyně habsburské monarchie, česká a uherská královna… Z učebnic historie se na nás dívá majestátní plavovlasá žena, pravá císařovna. Jaká ale byla doopravdy žena jménem Marie Terezie? V audioknize máte možnosti nahlédnout do soukromého života jedné z nejmocnějších že…

Jóga vědomí slovem 8
Jóga vědomí slovem 8 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 28. 9. - 1. 10. 2017. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Hovory s Bohem III.
Tohle je neobyčejná kniha. Poslední díl trilogie obsahuje zásadní autorovy myšlenky o naší cestě za porozuměním Boha, o našich pochybnostech i hledání opravdovosti. Hovory s Bohem jsou určeny všem, kdo přemýšlejí o své duchovní cestě v kontextu moderní doby. Autor vstu…

Zákony lidské přirozenosti
Staňte se mistrem v dešifrování lidského chování. Člověk je společenský tvor – schopnost rozumět chování lidí kolem vás je proto vaším nejúčinnějším nástrojem. Lidská přirozenost je totiž silnější než kterýkoli jedinec, kterákoli instituce nebo technický vynález. Dennod…

Páté roční období
Tenhle svět by byl drsným místem i bez blížící se apokalypsy… Obyvatelé Tišiny jsou na přírodní katastrofy zvyklí a pro řadu těch největších mají dokonce název – páté roční období. Jako by život nebyl už tak dost těžký i v dobách přechodného klidu, zvláště pro orogény, …

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

O víle Rozince
Příběh o princi, kterému se podle věštby má stát osudnou královská vinice. A to právě ta, kde bydlí půvabná víla. Pohádku O víle Rozince napsala Drahomíra Měsková. V režii Marie Křepelkové účinkují: Ivana Andrlová, Libuše Švormová, Josef Kemr a další.

Život Válečníka
Ti, co věděli, mu říkali Nezrozený. Ti, co tušili, říkali, že spálí svět na popel. Tohle je jeho příběh. Tohle je jeho život. Život válečníka. Sebasttyen byl od útlého věku veden k boji. Sám produkt magických genetických manipulací, jež mu propůjčují rychlou regeneraci…

Podbrdské ženy
Když chybí mateřská láska, ovlivní to celé generace Příběh o nelehkých lidských osudech v podhůří Brd na pozadí událostí minulého století. Emílie zažije bolesti války i nástup komunismu – ale možná ještě horší jsou pro ni samota a odcizení, které pociťuje v manželském ž…

Budoucnost nepráce
Využijte AI ve svůj prospěch Umělá inteligence vám umožní nadesignovat si život podle svého. Přitom vám k tomu stačí špetka odvahy a představivosti. Díky našemu průvodci budete moci dělat více toho, co vás baví, a zbytek nechat na technologiích. Věřili jsme, že umělá …

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Šaman
Mají zvláštní dar. Jejich osudy jsou vepsány do historie Divokého západu. Někteří muži ze skotské lékařské dynastie Coleů jsou obdařeni schopností instinktivně vycítit, kdy se blíží smrt. Náleží k nim také Rob J. Cole, který se v druhé polovině 19. století připojil k p…

Emoční inteligence
Proč může být emoční inteligence důležitější než IQ? Emoční inteligence je podle řady výzkumů klíčovým faktorem pro úspěch nejen v práci Ještě donedávna byla míra úspěšnosti v IQ testech nejčastěji skloňovaným faktorem, určujícím inteligenci člověka. Zajistí nám však po…

Vyhnání Gerty Schnirch
Noc z 30. na 31. 5. 1945. Gerta Schnirch, matka několikaměsíční dcerky, je jen s osobními věcmi „odsunuta" společně s ostatními brněnskými Němci směrem na Vídeň. Vyčerpávající pochod skončí v Pohořelicích, kde mnoho vyhnanců podlehne epidemii tyfu a úplavice. Gerta a n…