Audiokniha Anarchista Čtvrtek, zlý sen

Z popela
Hluboko v jejich minulosti zeje slepá skvrna. A vede k ní jen červí díra bolesti. Chalupa ve švédské jezerní kotlině patří do zasutých hlubin dětství, kam Nils, Benjamin a Pierre jezdívali s rodiči vítat letní slunovrat. Dávno dospělí bratři se k ní nyní vracejí s urnou…

Síla psa
Takhle silný ničí ty slabé. I jeho už má ale v merku mstitel… Přinejmenším od dob Steinbeckova Na východ od ráje se v Americe ví, že když spolu hospodaří dva bratři jako oheň a voda, žije se jim hůř než cizím. Platí to i v roce 1924 v srdci drsné Montany, kdy sourozenců…

The Adventures of Tom Sawyer
Audiokniha The Adventures of Tom Sawyer namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Meet Tom Sawyer, a boy with a good heart who’s always in trouble with everyone: at home, in school and in church. With his best friends, Joe, Ben and H…

Svět bez stížností
Audio verze bestselleru Willa Bowena. Jak si přestat stěžovat a začít si užívat takový život, jaký jste vždycky chtěli. To, že stěžováním si škodíme především sami, tuší asi většina z nás. Stěžování je ale tak silný a rozšířený návyk, že k tomu, abychom se ho zbavil…

Dobrodružství hraběte Lydericha
V příběhu o přátelství, lásce i zradě ožívají v postavě prvního flanderského hraběte rytířské ctnosti evropského středověku: udatnost v boji, vazalská věrnost, ušlechtilost mysli, služba dámě, křesťanská víra.Alexandre Dumas starší, vlastním jménem Davy de la Pailleteri…

Mlýn na čelinském potoce
Terezce se líbí Toník a Toník může oči nechat na Terezce, ale jak tahle jejich láska dopadne? Pohádka Věry a Jiřího Kafkových z roku 1972. Osoby a obsazení: mlynář Toník (Ladislav Mrkvička), Terezka (Miroslava Slávka Hozová), krajánek Kloubek (Josef Patočka), zakletá du…

Andělin popel
"Když povídám lidem, o čem je ta kniha, říkám obvykle, že je o jedné irské rodině a o jednom otci, který pije, a že spousta lidí v ní umírá na různé nemoci a že je to opravdická legrace". Čte David Novotný a Josef Somr Četba z románu vyznamenaného Pulitzerovou cenou, v…

Pohádky
Kompilaci z pohádkových titulů, které tento velký vypravěč vytvořil, uvádí dva příběhy z jeho snad nejznámějšího "večerníčku" O makové panence a motýlu Emanuelovi. I další pohádky malí posluchači znají, ale v této sestavě je možná poněkud překvapí!

Italské trojhubky
Co ukrývá správná italská hospodyňka pod svou bělostnou zástěrou? Proč si horkokrevní Italové nekafrají vzájemně do práce? Jaká je nejdůležitější rada parádivých šťabajzen? S čím se italští frajeři rádi nimrají a co pyšně vytahují ze svých kapes? Co zaručeně pomáhá na z…

Galerie slávy - Jiří Adamec
Galerie slávy - Jiří Adamec - audiokniha obsahuje biografický rozhovor se známou osobností, který moderuje Luboš Xaver Veselý. Jedinečný životopisný rozhovor s režisérem Jiřím Adamcem, který je autorem legendárních seriálů jako jsou Sanitka, Rodáci, Pojišťovna štěstí,…

Kavárna v Kodani
Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženet…

Národní umělec Martin Růžek - Portrét herce
Z komentáře Jiřího Tvrzníka k původnímu LP albu 1118 2858 "Národní umělec Martin Růžek Portrét herce" vydanému v Supraphonu v roce 1981 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..."Přemýšlím-li o sobě a o své práci, o jejím smyslu, znovu a znovu se musím vracet k tomu, co …

Povídky Malostranské
Nerudu zajímají tragické nebo groteskní osudy osob, které se mu vynořují z paměti. Život v Praze na Malé Straně v letech čtyřicátých předvádějí Povídky malostranské, které původně samostatně vycházely v různých časopisech (Květy, Národní listy, Podřipan, Lumír). Autor j…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Křišťálový klíč III.
Podnikavý sklářský rod Heřmanů ve stínu blížící se Války o rakouské dědictví. Šestidílná kronika vypráví o osudech severočeského podnikatelského rodu Heřmanů od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na sklonku 18. století. Životní peripetie členů rodu, kteří se s…

Macourek: Žofka
Humorné vyprávění Miloše Macourka o příhodách Žofky, orangutanní slečny, která vymýšlí a organizuje pro zvířata v ZOO různé oslavy a všelijaké zábavy. Žofka například uspořádá maškarní ples a sportovní den, zachrání pana Levharta a vůbec je velmi vtipná a šikovná..... V…

Kráva a kretén
Když se setká kráva s kreténem, nastává válečný stav! Klára (kráva) v plné palbě poznává, jak výbušné může mít následky první tvrdé setkání s neznámým chlapíkem. Adam (kretén) je srážkou s krávou vykolejený. Kdekoli se ti dva setkají, nastává chřestění slovními zbraněmi…

O Perejdovi
Pohádkový seriál Jaroslavy Pechové nejen pro děti. Příhody čertíka Perejdy ve skvělém hereckém obsazení.Osoby a obsazení: vypravěč (Eduard Cupák), čertík Perejda (Ladislav Mrkvička), ježek (František Filipovský), víla Světluška (Miroslava Hozová), loupežník Valibuk (Pet…

Zmizelá
Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání však může vražedně klamat… Amy Elliottová Dunneová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick Dunne, její muž, je po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Předepíšeme vám kočku 2
Okouzlující pokračování oceňované japonské knihy Předepíšeme vám kočku, v němž klinika Kokoro pro léčbu duše znovu otevírá své brány. V rušném Kjótu, v pátém patře budovy na konci zapadlé uličky sídlí klinika pro léčbu duše Nakagjó Kokoro. Najít ji může ovšem pouze ten…

Začátečník ve městě
Jste věčný začátečník? Chtěli byste alespoň trochu mluvit anglicky, naučit se nová slovíčka a zlepšit si výslovnost? Tato audiokniha, Začátečník ve městě, je 3. díl “Začátečníka” a jeho dalších 50 anglických konverzačních rozhovorů. Těchto 50 rozhovorů vám pomůže zlepši…

Leviatan se probouzí
Pryč s vykořisťovateli ze Země a z Marsu! Lidstvo už osídlilo celou sluneční soustavu, ale ke hvězdám stále nedosáhne. A možná je to tak dobře, protože lidská povaha se za těch několik staletí vůbec nezměnila – zatímco jedni bojují o moc, druzí musí zápasit o holý život…

Tři mušketýři (1971)
Jeden za všechny, všichni za jednoho! Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrůa jejich mladého přítele d´Artagnana se dočkala několika filmových podob…

Jednou za život
Během letu z Londýna do New Yorku jsem se shodou okolností ocitla v první třídě. Jídlo, šampaňské, obsluha – vše bylo dokonalé. Modrooký muž sedící vedle mě byl třešničkou na dortu. Působil uhlazeně a inteligentně. Dost jsme toho namluvili, hodně jsme se nasmáli a pak s…