Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Anarchista Čtvrtek, zlý sen

Audiokniha Anarchista Čtvrtek, zlý sen

Délka:

51 min

Čte:

Magda Karbusická

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ukradené dětství

Ukradené dětství

Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk

Obrázek podcastu Moje teta, tvoje teta

Moje teta, tvoje teta

Netrpělivě očekávaný závěrečný díl špionážního thrilleru Kamila Pešťáka právě přichází. Když v roce 2020 vyšla první část zvukové verze chystané tetralogie KDYŽ SE KRUH UZAVŘEL, vzbudila u posluchačů obrovský ohlas. Tajemný příběh, odehrávající se v Dolomitech a v zápa

Obrázek podcastu Zhoř: Učedník kouzelníka Čáryfuka

Zhoř: Učedník kouzelníka Čáryfuka

Za starých časů panoval v Čechách král, no - jakpak se jmenoval? K jeho dvoru patřil také kouzelník Čáryfuk...Po večerech si dělal Čáryfuk sám sobě kouzla pro radost. Když se mu chtělo spát, proměnil svůj starý střevíc v krásnou bílou postel. Lehl si a proměnil pak druh

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie?

Obrázek podcastu Není přání jako přání

Není přání jako přání

Samostatná rusovlasá Londýňanka Heather se stále vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne v dešti potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. A svět se jako mávnutím kouz

Obrázek podcastu Zahrada a hlasy z temnoty

Zahrada a hlasy z temnoty

Marty a Teza si užívají konec prázdnin a k událostem, které prožili v Zahradě, se už nechtějí vracet. Jednoho dne se však objeví vyhublé kotě, které je vtáhne zpět do světa magie, záhad a nebezpečí. Přivede totiž zástupce armády svobodných zvířat, kteří po Martym žádají

Obrázek podcastu Moc soustředěné pozornosti

Moc soustředěné pozornosti

Úzkost, stres, obavy a strach - to jsou duševní obtíže, které v dnešní době sužují mnoho z nás, a když je nezvládáme, nejen že se necítíme šťastní, ale mohou se projevit až na fyzické úrovni ve formě nemoci, jako jsou srdeční choroby a obezita. Hinduistický kněz a známý

Obrázek podcastu Magdalena Dobromila

Magdalena Dobromila

Původní rozhlasová hra Venduly Borůvkové byla napsána pro divu brněnských jevišť Simonu Pekovou. Přestože je z názvu patrné, že je hlavní postavou hry spisovatelka Magdalena Dobromila Rettigová, její kuchařské kariéře, se kterou je nejčastěji spojována, se hra věnuje ne

Obrázek podcastu Krakatit (1978)

Krakatit (1978)

Krakatit patří mezi nejznámější Čapkova díla. Zasloužila se o to především filmová adaptace z roku 1948 v režii Otakara Vávry. Vedle známé dějové linky, která se věnuje třaskavému vynálezu inženýra Prokopa (pojmenovanému podle sopky Krakatoa ležící na ostrově Anak Kraka

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Reštaurácia na konci vesmíru

Reštaurácia na konci vesmíru

Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves

Obrázek podcastu Den trifidů

Den trifidů

Kultovní sci-fi klasika. Klasický vědeckofantastický román o útoku zmutovaných rostlin – trifidů na člověka. Skvělý román, který nese silné humanistické poselství a obavu z ohrožení světa, v němž žijeme. „Když se probudíte v den, o kterém náhodou víte, že je to středa,

Obrázek podcastu Čtvrtý věk

Čtvrtý věk

Fascinující pohled na budoucnost člověka. Čtvrtý věk, audiokniha, která se zabývá fascinující otázkou: Jak technologický pokrok ovlivní budoucnost lidstva? Autor Byron Reese v této audioknize poodhaluje různé scénáře a předpovědi o tom, co nás čeká v době, kterou nazýv

Obrázek podcastu Nultá hodina

Nultá hodina

V pořadí šestý román Jany Poncarové. Hedvika Adlerová se vrací do poválečného Československa po sedmi letech, které prožila v Londýně a ve vojenské službě v Africe. Jako řidička britských ženských pomocných sborů sjezdila poušť křížem krážem od Haify až po Káhiru. Rodič

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014

100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - Ing. J. Kolář (ředitel České kosmické kanceláře)

Obrázek podcastu Krvavý rok 5784

Krvavý rok 5784

Je 6. října před půlnocí a válečný zpravodaj David Borek leží v hotelové posteli v Kyjevě. Usíná a hlavou mu víří zcela všední myšlenky… O den později se však probouzí do brutálního rána. Teroristé Hamásu napadli Izrael a rozpoutali nejhorší masakr v dějinách státu. Už

Obrázek podcastu Věc makropulos

Věc makropulos

Slavná divadelní hra s tématem dlouhověkosti. Věc Makropulos byla poprvé uvedena na jevišti vinohradského Městského divadla v roce 1922. Žánrovým určením je to komedie o třech dějstvích s přeměnou, byť v konečném vyznění komedií velmi hořkou. Audioverze z původní předlo

Obrázek podcastu Pohádky přednosty Drahoráda

Pohádky přednosty Drahoráda

Zamilovali jste si kouzelné vlakové vyprávění Josefa Somra o mašinkách, výpravčích, kolejích a nádražích? Přednosta stanice Záhořice zná pohádek opravdu hodně, a tak se můžete těšit na další poslouchání. Pohádky přednosty Drahoráda jsou pokračováním Pohádek pana přednos

Obrázek podcastu Panský dům a jeho dědictví

Panský dům a jeho dědictví

Augsburg 1920. Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žen

Obrázek podcastu Mechanika lásky

Mechanika lásky

To poslední, nad čím by Bel chtěla přemýšlet, je budoucnost. Přihlášky na vysokou? Nenechte se vysmát. Mimoškolní aktivity? To určitě. Pak se ale ve škole projeví její nadání pro robotiku, a Bel tak musí začít docházet na robotický seminář. Je to povinné, a co hůř, spol

Obrázek podcastu Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva

Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva

Stárnoucí spisovatel Mojmír se rozhodne během uprchlické krize ubytovat občany Ukrajiny prchající před válkou, a tak na prahu jeho sázavského domu jednoho dne stanou pětatřicetiletá Oxana se synem Sašou. A plachá a věčně se za něco omlouvající Oxana brzy nevědomky vyvol

Obrázek podcastu Oheň probuzení

Oheň probuzení

Oheň probuzení, první díl epické ságy Draconis Memoria Anthonyho Ryana, nás zavede do fiktivního světa, technologicky na úrovni 19. století, kde se schyluje k válce mezi Kovolodním obchodním syndikátem a Korvantinskou říší. V době války neexistuje pro Syndikát nic cenně

Obrázek podcastu Pomíkovy Pohádky pro Aničku 1

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 1

Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso

Obrázek podcastu Jen vzpomínky zůstanou... 2 Eduard Vojan, Jindřich Mošna, Jaroslav Vojta, K.H.Hilar

Jen vzpomínky zůstanou... 2 Eduard Vojan, Jindřich Mošna, Jaroslav Vojta, K.H.Hilar

Nový kompilační titul určený pouze pro digitální trh "Jen vzpomínky zůstanou..." představuje archivní nahrávky vzpomínek mnoha známých osobností na jiné vzácné a důležité osobnosti našeho kulturního života. Tentokrát na skvělé české herce EDUARDA VOJANA, JINDŘICHA MOŠN

Obrázek podcastu Zaparkuj a jeď - lokálky v kraji Jihočeském

Zaparkuj a jeď - lokálky v kraji Jihočeském

Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z