Audiokniha Alžběta a Nina

Malý portrét básníka Josefa Kainara
Původní titul DM 15206 "Malý portrét básníka Josefa Kainara" vydal Supraphon v roce 1964 - nyní titul s básněmi List, Stříhali dohola malého chlapečka, Adam, Taková láska, Broskvička, Lazar a píseň, Kocourek, Topiči velkých lokomotiv, Leluja, Prométheus, Matka, Člověka …

Prorok
V Prorokovi nabízí Chalíl Džibrán mapu pro cestu životem. Díky němu si totiž můžeme už nyní a bez zbytečného bloudění osvojit to, co bychom se jinak dozvídali až mnohem později – anebo taky vůbec. Umíte si představit, o co lepší život vás čeká? Inspirace Prorokem se měn…

Sága rodu Forsytů
Rozhlasová dramatizace slavného románu Sága rodu Forsytů zachycuje život vyšší anglické společnosti. Toto nejslavnější dílo Johna Galswortyho, nositele Nobelovy ceny za literaturu za rok 1932, vznikalo v průběhu šestnácti let.

Jak táhla mračna
Obrazy ze života básníka Jaroslava Vrchlického v rozhlasové hře se skvělkým hereckým obsazením.Osoby a obsazení: Jaroslav Vrchlický (Pavel Soukup), Bedřich Frída, jeho bratr (Vlastimil Fišar), Sofie Podlipská (Jaroslava Adamová), Ludmila-Mimi, její dcera a Vrchlického ž…

Konec starých časů
Vážení spoluobčani ! Vy jste se tady sešli, abyste vyslechli výklad o politický situaci. Jelikož se nikdo nemá k tomu, aby vám ty události vysvětlil, řeknu stručně, o co de: sme podruhý ve sračkách a podruhý až po uši. Jaroslav Žák je znám jako autor populárních knížek…

Továrna na maso
Můžeme se chlubit největším závodem na zpracování masa ve středovýchodní Evropě! Jatka v pražských Holešovicích, jinak také továrna na maso. Právě tam pracuje hlavní postava románu, inženýr Leon Hebvábný. S ním poznáme pražskou periferii, kabaret i kriminálku. Inženýr…

Bůh před soudem
V životě člověka se stále znovu objevují otázky, které se týkají absolutních hodnot: Existuje spravedlnost? Proč je na světě tolik utrpení? Jak je možné, že dobrým lidem se často nedaří a naopak lidem zlým se daří dobře? Bude svět existovat věčně? Má způsob našeho život…

Smích prodlužuje život! 7
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

1984
Dnes již klasické dílo distopického žánru je působivým obrazem společnosti, kde není místo pro lásku, vlastní názor ani pro víru ve vlastní smysly. 1984, dnes již klasické dílo antiutopického žánru, je bezesporu jedním z nejpozoruhodnějších románů 20. století a brilant…

Řád není všechno
Další dávka pravidel proti chaosu. Dlouho očekávané pokračování knihy 12 pravidel pro život, které se po celém světě prodalo více než 5 milionů výtisků. Oceňovaný komentátor a psycholog nás vyzývá k hledání rovnováhy mezi dvěma zásadními principy – řádem a chaosem – a…

Americká tragédie
Na cestě za životním úspěchem doslova obětuje svoji první lásku - Clyde Griffiths, hlavní hrdina slavného románu Americká tragédie Theodora Dreisera. Kvůli kariéře se rozhodne ke zločinu, ale nakonec se sám stává obětí soudní mašinérie. Dvoudílné zpracování klasického d…

Život víry 2020/4
Život víry 2020/4 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Petr Hodec, Lucie Endlicherová, Jiřina Gina Čunková, Martin Vrábel. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Dary versus povolání Jak rozpoznat č…

Firma
Memphiská právnická firma Bendini, Lambert a Locke se specializuje na daňovou problematiku – je malá, nenápadná, ale velice úspěšná. Svým zaměstnancům nabízí možnost rychle zbohatnout, ale také si je pečlivě vybírá. Na seznamu kandidátů se objeví i mladý, chytrý a ctižá…

Ultimátní průvodce těžbou bitcoinu
Tato kniha je komplexním průvodcem světem bitcoinové těžby. Je určena každému, komu toto odvětví připadá příliš technické, roztříštěné a neuchopitelné. Pomocí jednoduchých analogií a humoru vás vezme na cestu poznání a vysvětlí základy bitcoinu, mechaniky těžby a ekonom…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Podfukářská série
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Série O. Henryho příběhů, jejichž hrdiny jsou vykutálení podvodníčci, kteří cestují křížem krážem Amerikou a se střídavým úspěchem provozují své sv…

100 statečných - Host č. 52 - Nikol Krmenčíková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - N. Krmenčíková (odbornice na pivo, sládkyně)

Večer s Bohumilem Bezouškou (2)
Původní LP album 1118 2786 Večer s Bohumilem Bezouškou (2) vydal Supraphon v roce 1981 - nyní titul vychází poprvé digitálně (první díl byl vydaný v březnu pod kat. číslem VT 0413-2) Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce …

Tantalův rod
První tři ze zamýšlených čtyřiadvaceti dílů mytologického seriálu Achájové (Zrození bohů, Tantalova muka a Námluvy Pelopovy) zachycují prvotní spor lýdijského krále Tantala s bohy a jeho následky až po závod Pelopa s Oinomaiem.Dramaturgie zvolila inscenační klíč, který …

Jak je důležité míti Filipa
Lehkovážná komedie pro vážné lidi. Konverzační komedie o lásce a námluvách ve vyšší anglické společnosti, která skýtá autorovi nepřebernou studnici inspirace. Autor nešetří břitkým humorem. Co replika, to vtip či bonmot. Osoby a obsazení: John Worthing (Bořivoj Navrátil…

Smích prodlužuje život! 3
...aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka…

Černé slunce
O neklidné cestě životem Donatiena Alphonse Françoise, markýze de Sade vypráví román Františka Kožíka Černé slunce. Markýz de Sade byl potomkem starobylého provensálského rodu spřízněného s francouzskou královskou rodinou, ale také jeho černou ovcí, kterou bylo třeba "d…

Pan Kobkán vdává dceru
Satirický obrázek ze života českých drobných podnikatelů na počátku 20. století líčí trampoty velkošpeditéra Kobkána, jehož dcera se zapomněla s jistým "panem inženýrem". Pan Kobkán tedy nejen vdává svou dceru, ale zároveň zachraňuje ohroženou rodinnou čest a dobré jmén…