Audiokniha Alenka a Krakonoš

Amber 1 - Devět princů Amberu
AMBER je opravdu jediný opravdu skutečný svět. Všechny ostatní jsou jen stíny. Nekonečný je svět Amberu vrhajícího stíny, jejichž velkolepé odlesky vytvářejí všechny ostatní světy, včetně toho, v kterém žijeme. Nekonečný jako velkolepá tajemství, před kterými se nám, sm…

Žlutý kámen
V jedné ze svých raných povídek napsal Eduard Fiker příběh v žánru takzvané salonní detektivky. Zkušený inspektor Skála vyšetřuje pokus o krádež vzácného kamene, ale víc než dopadený a neúspěšný pachatel ho zajímá spíše jeho majitel. V dramatizaci Fikerovy povídky účink…

Návštěvy u pana Greena
Jsou jedné víry. Jenže nejdřív se musejí domluvit jako lidé. Newyorský soud devětadvacetiletému manažerovi Gardinerovi určil, že je další půlrok povinen týden co týden vypomáhat v domácnosti židovského souvěrce pana Greena, kterého na ulici srazil autem. Šestaosmdesátil…

Percy Jackson - Moře nestvůr
Mytologické bytosti ožívají...Krvelačné nestvůry se bouří...Bohové z Olympu kladou další úkoly..."Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do prů…

Spejbl versus Dracula
V polovině sedmdesátých let, kdy muzikál byl v našich krajích ještě v plenkách, natočili protagonisté Divadla S+H muzikálovou parodii s hudbou Ivana Štědrého. Snímek byl určen větším dětem a dospělým. V současnosti poznamenané muzikálovou módou je Spejbl versus Dracula …

Dědictví zkázy
Situace v Praze se vymkla z rukou. Řád vyjimečně nadaných českých vlastenců musel město opustit. Trhlinu do jiných dimenzí se nepodařilo uzavřít a nezvaní návštěvníci se dál hrnou do pražských ulic a ničí celé město. Mimo všech těch bohů, polobohů a mýtických kreatur oh…

Sněžný měsíc
Realitní agentka Olga byla zavražděna na odlehlém místě v Beskydech před roubenkou, kterou nabízela k prodeji. Stalo se to jen několik měsíců po vraždě jiné makléřky. Oba případy spojují podobné okolnosti, a navíc se zavražděné ženy mohly znát. Kriminalista Josef Bergma…

Fazóna
Buďte ve střehu a kryjte se. Tahle mozaika ze současného Finska útočí direktem na srdce i na bránici! Samiho tlačí čas. Táhne mu na čtyřicet, rád by se usadil a stal se otcem, jenže najít budoucí matku svých dětí se mu jaksi stále nedaří. Urputnost, s níž se do navazová…

0 Tu – Svazek II.
„Život na Ooně, jak jsem jej znala dříve, nadobro skončil…“ Ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, pokračuje v líčení svého pohnutého života. Poté co byla uvězněna sadistickými Honty, dostala se zpět na svůj magrav. Nyní se však musí vyr…

České okamžiky II
Navazujeme na pětidílnou četbu z knihy Pavla Kosatíka České okamžiky. Nyní se k této knize vracíme, protože obsahuje ještě řadu zajímavých kapitol z českých dějin, které dosud rozhlasově zpracovány nebyly. Do druhé série kapitol vybrala Alena Blažejovská texty vztahují…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Pasu, pasu písničky
Nejoblíbenější deska ze všech, které kdy Dáda Patrasová nahrála, vznikla v roce 1989 jako LP. Založila nesmírnou popularitu mladé zpěvačky, prodalo se jí hned v počátcích několik stovek tisíc a od té doby v reedicích stále neomylně kraluje mezi písničkovými komplety pro…

Nic mě nezlomí
Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv…

Kraď jako umělec
Chytrá a vtipná knížka o tvoření, novátorství a plagiátorství v digitální době. Lze dnes vůbec být 100% původní? A má smysl o to usilovat? Austin Kleon dospívá k moudrému závěru, že absolutní původnost je nedosažitelný cíl. Tvorba bude vždy krádež a umělec sběratelem zá…

Radhostův meč
Černokněžník Rogan vstupuje do boje s temnými mocnostmi. Slovanská fantasy, kde na pozadí historických i legendárních událostí ožívá epický příběh plný krutých bojů, kouzel a zrady, jež změní osudy všech. Rogan se z vůle Černoboha vrátil z Lesa věčnosti, knížectví mrtv…

Matka
Slavné protiválečné drama Karla Čapka v rozhlasovém zpracování z roku 1953 s Otýlií Beníškovouv hlavní roli.

Soudruzi, když se tak zamyslíme
Po velkém úspěchu titulu Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo (SU 5604-2), v němž jsme vybrali z archivu Supraphonu a Českého rozhlasu nejrůznější záznamy z dob totality, následoval další titul - Soudruzi, to snad ani není pravda (SU 5750-2) - kdy jsme čerpali i …

Orbity
Jak vypadá den, během něhož člověk vidí šestnáct východů a západů slunce? Posádku vesmírné stanice, která obíhá kolem modré planety ve vzdálenosti několika set kilometrů, tvoří šestice astronautů: čtyři muži a dvě ženy. Američan, Japonka, Ital, Angličanka a dva Rusové. …

Pán ohně
Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou po vrahovi vysoce postaveného vědce, jehož ohořelá mrtvola byla nalezena v pekingském parku. Té noci, kdy muž zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spoje…

Houževnatost
Máte sklon nechat se odradit prvními neúspěchy? Selháváte v cílové rovince? Nejste schopni vytrvat v nadšení pro nějakou věc? Pak potřebujete zapracovat na své houževnatosti. Její podstatu i to, jak houževnatost posílit, odhaluje autorka světového bestselleru Angela Duc…

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka IV.
Pokračujeme ve vydávání Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, čtených Janem Werichem. Další část kompletní nahrávky nejslavnějšího českého románu

Manuál úspěšného hubnutí
Máte o 5 kilo víc než by bylo fajn? Nebo snad až o 50 kilo víc? Tato audiokniha je tu pro všechny, kteří bojují s hmotností a mají za sebou třeba i neúspěšné redukční pokusy. Autoři nepředkládají a nevnucují zaručené návody na hubnutí, naopak kladou důraz zejména na to…

Každý z mé rodiny někoho zabil
Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Pohádky s Vlastimilem Brodským 2.
Nový kompilační titul "Pohádky s Vlastimilem Brodským 2." je určen pouze pro digitální obchody a volně navazuje na obdobný úspěšný titul SU 5755-2 "Pohádky s Vlastimilem Brodským" z roku 2006. Je věnován tvorbě pro děti velkého a oblíbeného vypravěče pohádek několika ge…

Co si pamatuju
Věra Dvořáková, překladatelka z francouzštiny a manželka básníka a spisovatele Ladislava Dvořáka, vzpomíná na život v Československu poznamenaný dvěma totalitami a na vzácná celoživotní přátelství s Emanuelem Fryntou, Janem Zábranou, Jiřím Kolářem, Olgou a Václavem Havl…