Audiokniha Album scén z divadelních her (Drda, Vančura, Klicpera)

Plavci na Sázavě
Obraz jedné plavecké osady, nenávratně už zmizelý svět a život plavců dřeva po Sázavě. V inscenaci, kterou v roce 1990 natočil režisér Jan Berger podle scénáře Františka Pavlíčka, si zahráli Josef Velda, Lukáš Hlavica, Alois Švehlík, Daniela Kolářová a další. Románem Pl…

Král hněvu
Bezohledný. Arogantní. A k zešílení sexy. Dante Russo se vyžívá v kontrole, jak v osobním, tak v profesním životě. Uhrančivý miliardář a generální ředitel v jednom se nikdy neplánoval oženit. Pak ho ale hrozba vydírání donutila zasnoubit se s Vivian Lau, dědičkou šperka…

Síla zvyku
Chcete se odnaučit kouřit? Uběhnout maratón? Být produktivnější v práci a dotáhnout všechny úkoly do puntíku a včas? Jestli se vám to příliš nedaří, tak vám v cestě stojí síla zvyku. Nejdřív poznejte svého nepřítele a pak ho rozsekejte na cucky – zjistěte, proč zvyky vů…

Jak zvířata přišla ke své pověsti
Černé kočky prý nosí smůlu a ropuchy zase bradavice. Že to není pravda? Ale jak tedy zvířátka přišla k takové pověsti? Příběhy sedmi zvířátek vyprávějí o tom, jak asi mohly vzniknout podivné mýty, kterým mnozí lidé věří dodnes.

SPRÁVNÁ PĚTKA jede tábořit
Může to být strašidelný vlak? Čekali, až se ze tmy vynoří světla lokomotivy jako dvě ohnivé oči… Tohle vypadá na senzační prázdniny: čtveřice kamarádů se psem Timem jede stanovat do vysněné pustiny na vřesovištích! Má na ně dohlížet učitel Luffy, roztržitý milovník hmy…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Caligo
Zem sa stáva neobývateľnou. Ignorantské správanie ľudí ju priviedlo na pokraj existencie a zdá sa, že cesta späť je nemožná. Veľká skupina ľudí sa chystá Zem opustiť a začať nový život na planéte SOLU. Posledná generácia dospievajúcich, ktorí sa narodili už ako Vigilovi…

Jak jsem stopoval letadlo
Je krásný, mladý, bohatý, úspěšný. Během jednoho roku se všechno změní: projekty nevychází, přichází o peníze a rozpadá se mu manželství. Jak teď naloží se svým životem? Rozhodne se vyrazit kolem světa. Stopem. Ale ne obyčejným! Stopuje letadla i limuzíny, spí v pětihvě…

Holly
Proč si dělat těžkou hlavu z mordování, když jsou pro vás lidi pouhý dobytek? Policistu ve výslužbě Billa Hodgese stálo dopadení takřečeného mercedesového vraha život, a tak je jeho bývalá parťačka z agentury Právo nálezce Holly Gibneyová v boji se zločinem nucena pokra…

22. Japonština - cestovní konverzace
22. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Kája a Claudie: Hra na štěstí
Dvojčata Claudie a Karel chodí do 4.B a protože se jejich rodiče rozvedli, tráví jeden týden u maminky a druhý zase ve vesnickém domku s tatínkem a babičkou. Po jedné sourozenecké hádce se ale Claudie zraní a skončí v nemocnici. Vyděšená maminka se proto rozhodne, že dě…

Skandar a zlodej jednorožcov
Postavte sa zoči-voči nečakaným hrdinom, elementálnej mágii, súbojom na oblohe, prastarým tajomstvám a divým jednorožcom. Skandar Smith chcel odjakživa jazdiť na jednorožcoch. Ocitnúť sa v hŕstke vyvolených, ktorí dostanú šancu stáť pri zrode jednorožca a nadviazať s ní…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Ostrov Uctívačů ginga
Venkovští kluci ve stopách Rychlých šípů Venkovská parta kluků se rozhodne jít po stopách neznámého příběhu Rychlých šípů, který souvisí se sektou Uctívačů ginga. Napínavé pátrání připomíná někdejší dobrodružství Rychlých šípů. Kdo něco věděl o Rychlých šípech, musel ml…

Stín temné královny - Vrazi
V dalekých zemích se probouzí něco temného. Prastaré síly se připravují na konečnou konfrontaci, zatímco Temná královna vztyčuje svůj prapor a shromažďuje armády nepřekonatelné síly, složené z reptiliánských stvoření s magickou mocí. Stín její hrozby se vznáší nad celou…

Labyrint z kostí
V odlehlých chorvatských horách dojde k podivnému objevu: v podzemní jeskyni se nachází stovky let stará katolická kaple s kostmi neandrtálské ženy. Nástěnné malby v sousední jeskyni vyprávějí příběh o velké bitvě mezi kmeny neandrtálců a nestvůrnými postavami ze stínů.…

Opravdová láska
Co je to opravdová láska? Při svém pátrání po odpovědi na tuto otázku posbíral autor mnoho příhod, které mu vyprávěli nebo sepsali přátelé a věrní čtenáři. Jejich příběhy vykreslují lásku v nejrozličnějších podobách. Může to být hluboký cit, který přestojí veškeré nástr…

Nikdo není vinen?
Příběh románu se odehrává v prostředí předválečné Prahy. Obchodní zástupce se následkem špatné životní situace, do níž se dostal, ocitne v naprosto neznámem prostředí. Útočiště nalezne u muže, kterému dříve pomohl. Neví však, že jde o vůdce zločinecké organizace. Pozděj…

Kupte si zpátky svůj čas
Naučte se překonat jedinou skutečnou překážku na cestě k rozšíření firmy a zbohatnutí – ČAS. Podnikání je plné výzev a jednou z nich je i fakt, že pokud chcete svou firmu rychle a stabilně rozšířit, budete potřebovat efektivně pracovat se svým časem. Nemusíte ho do prác…

Kdo rozváže pás Orionu
Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knih…

Jedu dál
Proslulá oděvní výtvarnice je známá především svým haute couture pro manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu. Její již druhá knihu přináší kromě vzpomínek na napínavou a dramatickou třicetiletou cestu z Českomoravské vrchoviny až…

Spad
Postapokalyptický román mistra akční fantastiky Je po válkách, které nikdo nevyhrál. V sutinách Prahy přežívá pár desítek tisíc lidí a snaží se ze všech sil uchovat něco jako civilizaci. Jenže zbytek světa nemá o civilizaci zájem. Zbytek světa chce za každou cenu přeží…

Cari Mora
Šestý román tvůrce Hannibala Lectera, na který čekal celý svět. Cari Mora uprchla před válkou v rodné Kolumbii do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, stará se o luxusní sídlo přímo na pláži Miami Beach. Nemá ale …

Hořící kříž
Pro lásku samu bych prošla ohněm zas. Modré hory Severní Karolíny smáčí déšť, doprovázený studenou mlhou. Na usedlosti Fraserových se schází rodina a přátelé, aby oslavili svatbu dcery Brianny. Všichni doufají, že konečně našli bezpečný domov. Jenže klid je pomíjivý ste…

Mefisto
Nejslavnější román německého autora Klause Manna vyšel poprvé v čase autorova exilu v roce 1936 v Paříži s podtitulem „Román jedné kariéry“. O tom, že šlo o dílo neobyčejné třaskavosti, zejména v německém prostředí, svědčí skutečnost, že v Mannově rodné zemi byl poprvé …