Úvod
Audioknihy
Děti a mládež
Album pohádek "Supraphon dětem" 6. - Budulínek, O Kolodějském mlýně, O hodné ozvěně, Pověst o černém rytíři

Audiokniha Album pohádek "Supraphon dětem" 6. - Budulínek, O Kolodějském mlýně, O hodné ozvěně, Pověst o černém rytíři

Proměny mladého muže
Příběh chlapce z hornického pohraničí, který prožívá pubertu na konci první republiky, za okupace prochází těžkou zkouškou v německém koncentračním táboře a po válce se stává představitelem dělnické mládeže mezi pražskými vysokoškoláky. Román je plný hořkosti a ironie p…

Šumavou s Karlem Klostermannem
Projděte se místy, o kterých tak poutavě psal a vyprávěl spisovatel Karel Klostermann. Provázejí PhDr. Vladimír Horpeniak a literární kritička Mgr. Hana Klínková. Dále účinkuje Jaromír Meduna. Připravila a uvádí Marie Poláková.

Disney - Lví král
Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. Vyprávění pro volné chvíle i před spaním. Pohádka, Lví král, vypráví o lvíčkovi Simbovi, který nejprve uteče ze Lví země, ale pak se do ní vrátí jako dospělý lev, aby ji zachránil.

Mumínci a kometa
Vypadá to jako konec, ale možná je to spíš začátek! V muminím údolí se rozkřikne, že se na svět řítí kometa. Mumínek s Čenichem a se Šňupálkem neváhají a neohroženě se vypraví najít hvězdárnu v Opuštěných horách, aby zjistili, jestli opravdu hrozí zánik všeho. Při svém …

Národní umělec Václav Vydra 100 let
Původní LP album 0 18 1850 "Národní umělec Václav Vydra 100 let" vydal Supraphon v roce 1975 - nyní titul s úryvky z tvorby VÁCLAVA VYDRY(*29.4.1876 - 7.4.1953) vychází poprvé digitálně.

Co by měl můj syn vědět o světě
Humorný pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Od autora bestselleru Muž jménem Ove. Generace největších egoistů v dějinách lidstva si pořídila děti a uvědomila si, že je vlastně bezvýznamná. Jak jinak vyléčit všemožné úzkosti a nedostatky rodičů jedn…

Zvláštní kurýr pana Horáčka
Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa.Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který …

Pes, základ rodiny a státu
U Hechtových je hlavou rodiny Anděl, inteligentní a vychovaný labrador. Všechny budí, na všechny dohlíží. Co se ale stane, když se ztratí? V komedii Miroslava Vaice uslyšíte vedle Pavla Soukupa s Miroslavem Táborským také třeba Elišku Balzerovou nebo Davida Novotného.Os…

Húrinovy děti
Člověk, který utíká před něčím, čeho se bojí, někdy shledá, že si k tomu jen zkrátil cestu. Tragická pověst o prokletí a zkáze rodu velkého lidského bojovníka z konce prvního věku Středozemě. Velkolepý příběh o statečném válečníku Túrinu Turambarovi, tragickém hrdinovi,…

A Midsummer Night's Dream
Audiokniha A Midsummer Night's Dream namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Theseus of Athens is looking forward to his wedding to Hippolyta, Queen of the Amazons. But two other youngcouples are not so happy: Hermia wants to marry…

Miroslav Horníček v Šemanovicích
Dvě setkání s Ondřejem Suchým a publikem v šemanovickém společenském minicetru Nostalgická myš při natáčení pořadů Nostalgické muzeum zábavy v roce 1998. Když v polovině devadesátých let vzniklo v Šemanovicích u Kokořína společenské mini centrum nostalgie, začal zde od …

Zítra přijde Olah
Bylo nás pět za časů normalizace - tak by se dal charakterizovat tragikomický román ze šumavského pohraničí, líčený očima Michala Zídka, žáka 7. C vimperské Základní školy československo-sovětského přátelství. On a jeho spolužáci národnostně pestrého původu – tak charak…

Pouť krkonošská, Máj, Marinka a další
Hluboký dotyk se vzácnými okamžiky volnosti. Básnická próza nejslavnějšího českého básníka. Mácha za svůj krátký život prochodil mnohé krajiny Čech a své zážitky z těchto cest ztvárnil ve svém díle. Koncem léta roku 1833 vykonal Karel Hynek Mácha se svým přítelem Eduar…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Linka důvěry
Česká rozhlasová hra slavila úspěchy na festivalu Prix Italia v době svého největšího rozkvětu v 60. letech. V roce 1966 získala hlavní cenu od mezinárodní poroty. Režisérem byl Jiří Horčička. Třináct nočních zastavení na telefonní lince důvěry, kde právě slouží doktork…

Vzpomínky národního umělce Josefa Lady / Vzpomínky na Jaroslava Haška
Původní titul DM 15049 "Vzpomínky národního umělce Josefa Lady / Vzpomínky na Jaroslava Haška" vyšel poprvé v roce 1957 - ač již byl první snímek digitálně vydán na jiné kompilaci, v původní sestavě vychází titul digitálně poprvé. Titul zajímavý jak pro obsah, tak pro …

Čech a Němec
Jméno Jana Nepomuka Štěpánka upadá neprávem v zapomnění. Přesto to byl právě on, kdo v české premiéře uvedl mnohé Shakespearovy nebo Moliérovy hry. Štěpánek byl také prvním Čechem, který stanul v čele Stavovského divadla, a nadto byl velmi plodným dramatikem. Příběh jed…

Forbíny vzpomínek I a II
Koncem padesátých let jezdíval Jan Werich na tzv. "besedy s pracujícími" po klubech ROH, vysokoškolských posluchárnách či sanatoriích. Manažer orchestru Karla Vlacha, který se zároveň v Divadle ABC staral o propagaci, Jan Borovička pořizoval z besed zvukové záznamy. Nah…

My z ostrova Saltkrakan
{'cs': 'Nešikovný pan spisovatel Melker se syny Pellem, Niklasem, Johanem a dcerou Malin se rozhodnou opustit parný Stockholm. Léto chtějí prožít na ostrůvku Saltkrakan, obklopeni mořem, skalisky a mořskými ptáky. Ne že by ostrov byl opuštěný, žije na něm asi dvacítka d…

100 statečných - Host č. 12 - Peter Duhan 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Duhan (generální ředitel Českého rozhlasu)

Proč má Janička velrybu
Co se stane, když se v úplně normální rodině ocitne velryba? Janička chodí do druhé třídy a ví si rady skoro se vším. Jednoho dne se stane fůra divných věcí, a tou nejpodivnější je to, že dostane velrybu. Jmenuje se Helenka a je větší než maminka s tatínkem dohromady. C…

Ivan Mládek zase uvádí Luďka Sobotu
Ivan Mládek: "Vážení přátelé, dalším důvodem, proč s Luďkem Sobotou natáčíme už druhou desku, je to, že máme stejný smysl pro humor. Líbí se nám stejný druh vtipů. Nám se třeba nelíbí vtipy složité, neinteligentní, nesrozumitelné. Nelíbí se nám, mně i Luďkovi Sobotovi, …

Dvůr tak krutý a krásný
Po celá léta, když Prisca usínala, se jí zdálo o muži s podmanivýma zelenýma očima a krutým úsměvem. A skutečně se s ním setká, ovšem za jiných okolností, než by si přála. Nedlouho poté, co se lidé narodí, jim bohové seberou i tu trochu moci, s níž přišli na svět. Na op…

Mycelium IV: Vidění
Když se össenská Loď vynoří z R-A prostoru mrtvá, pro Össeany je to důvod ke smutečním obřadům – a pro Pozemšťany drama. Členové posádky, kteří katastrofu přežili, mají být obětováni. Církev se nehodlá vzdát tisíciletých tradic kvůli životům několika lidí z planety, kte…