Audiokniha Aktivně – Angličtina na každý den

Jak se králíček Ňuf stal mužským a sedm dalších pohádek pro nejmenší
V roce 1996 vydal Bonton Music audio kazetu 71 0397-4 "Jak se králíček Ňuf stal mužským" s pohádkami ze supraphonského archivu - Jak se králíček Ňuf stal mužským, Princezna Jaruška a rytíř Anastáz, Jakub a dvěstě dědečků a Jak se pavučinka naučila plavat. Protože byla a…

Hlava XXII
„Hlava XXII. ta mi zamotala hlavu.“ Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu; a protože absurdita je věčná, zamotal tento skvělý protiválečný román hlavu už několika generacím čtenář…

Nejčernější les
"Osloví-li nás znenadání povětří či pták, čistotný oblak, studna vprostřed skal, až zkameníme náhlým úžasem. Však osloven-li chlapec něčím, co má něžný dívčí hlas, jako by na něj promluvil sám zázrak." To je malý úryvek ze scénáře nedělní rozhlasové pohádky. A jak už te…

Černík: Pohádky o kohoutkovi a slepičce
Vyprávění pro děti předškolního věku navazuje na známou pohádku O kohoutkovi a slepičce a přibližuje jim dění na dvorku venkovské chalupy. Skvěle napsaný text Michala Černíka umocňuje herectví Ivana Trojana, Nadi Konvalinkové a Libuše Havelkové. Hravou náladu zvýrazňuje…

Nad rovinou
Volyň. Část severozápadní Ukrajiny. Koncem 19. století sem přichází asi 16 tisíc Čechů. Za prací, za půdou, za snadnějším živobytím. Vzpomínky Marie Stryjové nás posouvají do válečných let, kdy se přes vesnice a městečka českých rodáků několikrát převalí fronta. Válečné…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Noční linka
Rozhlasová hra Pavla Landovského, kterou ovšem Československý rozhlas v premiéře v roce 1978 vysílal pod jménem Karla Steigerwalda. Dobová recenze konstatuje: "...hra, která i když nemá klasicky pevný tvar, nevšedně prokresluje podobu našeho dnešního venkova i charakte…

Šťastná za všech okolností
Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila. …

London: Bílý tesák
Strhující příběh Bílého tesáka - napůl psa a napůl vlka - je nejznámějším románem klasika dobrodružné literatury Jacka Londona. V několika vydáních vyšel i u nás, byl mnohokrát zfilmován a nynívám Supraphon nabízí jeho zvukovou verzi v hvězdném hereckém obsazení. Titul …

Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští
Tento dobrodružný román pro děti je jakousi „českou Narnií“. Hrdinové příběhu (tři sourozenci a bratranec) se záhadným způsobem dostanou do příběhu hry, kterou si samy vymyslely, a společně putují za Pastýřem.

Mrtvý na Pekelném vrchu
Drsný kapitán Stein a diplomat Barbarič jsou tady! Zemi ohrožují hordy mohamedánů a jen Joachim Stein se svou partou dokáže odvrátit katastrofu! První díl ze série detektivek z rudolfinské doby je tu! Kdo zrazuje křesťanské bojovníky a prodává informace mohamedánům? Je…

Srab
Román o šikaně a neschopnosti postavit se tyranům. Všechno to byla jen hra a přiznaná póza: zhudebňování hororové tematiky, stylizování se do rolí násilníků a vrahů, nošení děsivých masek na pódiu. Dokud Ripper nevzal do ruky skutečnou zbraň a nezměnil falešné pozérstv…

Ryba Chyba
Kdo tvrdí, že ryby jsou němé, ať zmlkne. Protože nezná rybu s velkým R! Někdo by ji považoval za chybu. Ne-li Chybu. Tahle příslušnice rybí říše je s plaváním na štíru a chodí po dně, jelikož má dvě nohy. Navíc nosí brýle, poněvadž ráda čte, a v kuchyni se otáčí jako m…

Jablíčka dobré víly
Princezna Elenka a pradlenka Alenka si jsou podobné jak kukadla v jedné tváři. Přesto si navzájem závidí a nejraději by si své role vyměnily. Dokáže se pradlenka chovat podle společenské etikety? Elenka chodí v krajkových šatech a zlatých pantoflíčkách, spí v hedvábí a …

O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku
Klasická pohádka K.J.Erbena, kterou na archivní nahrávce vypráví herečka Gabriela Vránová.

Zajíci, utíkej
Celé roky pátral detektiv šéfinspektor Robert Kett po těch nejnebezpečnějších únoscích a sériových vrazích v zemi, čímž si vysloužil reputaci policajta, který najde i ty nejhorší zločince. Teď se však role otáčí. Když někdo začne brutálně vraždit lidi, které Kett dosta…

Padreho klan
Kryli a zahladzovali prúsery spriaznených podnikateľov a oligarchov, ktorí mali už dávno sedieť v base. Milióny z pokútnych kšeftov prali cez čínsku práčku, aby si ich potom delili na rušnom bulvári ako bossovia talianskej mafie, keď vyplácali svojich vojakov za predaj …

Kudy kráčel zločin
Tyto skutečné kriminální případy hravě překonají fantazii autorů těch nejlepších detektivek. Případ Hepnarová. Spartakiádní vrah. Veksláci, Tuzex, bony, první počítačový podvod či podvod v Loterii Milion, Ivan Jonák a další fenomény „divokých devadesátek“. Svět podle Mr…

Okřídlení tvorové v bouřkových mračnech
Víte, jak to chodí. Základka je jako zlý sen, obzvlášť když jste knihomolka na prahu puberty a vypadáte trochu jinak než ostatní. Snažíte se zapadnout, anebo těch pár let alespoň přežít. Rebeka věří, že už ji nic nepřekvapí. Pak se ale ukáže, že tu největší bitvu má tep…

Divadelní profily - historický archiv
Digitální titul sestavený z historických snímků vydaných původně pod značkou Ultraphon představuje písničky a ukázky scén z inscenací Národního divadla a divadla Větrník (1941 - 1946) Byť je kvalita záznamu poplatná přepisu ze standardních desek, představují se vám hlas…

Sleva 30% - Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Menzel: Míša Kulička v cirkuse
V druhém dílu zvukové tetralogie o Míšovi Kuličkovi se představí hlavní hrdina v cirkuse. K hrdinům první části - Míšovi Kuličkovi, jeho mamince medvědici Barboře a popletenému strýčkovi Vasilovi - přibývají na tomto nosiči zvířata z cirkusu i půvabná tanečnice, která s…

Srdce, ve kterém bydlím
Každý člověk má dvojí domov. Jedním je jeho prostředí, dům, pokoj - druhým místem, ve kterém žije, je jeho srdce. Děti se zabydlují jak v prvním, tak v druhém domově. Ten druhý je pro ně však základní a hlavní, a navíc plný dobrodružství. Jsou dospělí, kteří podobně jak…

Pohádky tisíce a jedné noci
Výběr z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995-1998. Obsahuje úvod, příběh noci 1., 2., 52., 999., 1000. a 1001. Vyprávějí Hana Maciuchová a Josef Somr. Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví …

Pán se stará
Josef Prokeš (*1980), vyhledávaný kněz českobudějovické diecéze, duchovní doprovázející, skaut a horolezec se ve své první knize zabývá celou řadou závažných křesťanských témat, k nimž přistupuje s otevřeností, poctivostí a autenticitou, přitom s důkladným vzděláním a d…