Audiokniha Ako získavať klientov a spolupracovníkov tak, aby sme si rozumeli

Maškaráda
Michail Jurjevič Lermontov: Maškaráda. Drama ruského klasika - tragédie muže, kterého společnost zbaví poslední víry v čest, poctivost a upřímnost člověka. Překlad Emanuel Frynta. Režie Miloslav Jareš.Osoby a obsazení: Osoby a obsazení: Jevgenij Alexandrovič Arbenin (Vl…

Pouští a pralesem
O cestě za svobodou a nečekaných dobrodružstvích. Píše se rok 1885. Čtrnáctiletý polský chlapec Staš Tarkowski a osmiletá anglická holčička Nela Rawlisonová jsou na příkaz mahdiského velitele Smajna uneseny. Má totiž v plánu je vyměnit za příslušníky své rodiny vězněné …

Trubačova louka
Vynikající rozhlasový dramatik František Pavlíček napsal svou původní hru Trubačova louka v roce 1980. Tehdy ji však nemohl uvést pod svým jménem, patřil k autorům, které normalizační režim pro jejich společenské angažmá označil za nežádoucí a zakázal jim publikovat. Fr…

Sladká jak krev
Praha je přívětivé město a upírka Tina Salo to velmi oceňuje. Když se však na ulicích začnou povalovat vykrvené mrtvoly bezdomovců, je třeba udělat pořádek ve vlastních řadách, aby poklidný upíří život v Matce měst pokračovat. Protože my, upíři, i vy, lidé máme rádi pok…

Zlatá jablka a devět pávic
Poslechněte si příběh o království, kde rostou zlatá jablka. Kvůli nim se tam se každou noc slétá hejno krásných pávic. A pohádka může začít. Na motivy stejnojmenné pohádky K. J. Erbena napsal František PavlíčekOsoby a obsazení: princ Vítek (Petr Svoboda), jeho bratr (R…

Vraždy podle abecedy
{'cs': 'Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s\xa0podpisem A B C. Po něm následovala vražda staré trafikantky A. Ascherové z\xa0Andoveru. Na pultě trafiky ležel rozevřený Abecední jízdní řád, známý pod zkratkou ABC. Předtuchy, které nad přijatým dopisem p…

Valard & vejce na draka
Převážně nevážná fantasy, kořeněná přirozeně nadpřirozenými bytostmi, krví, chtíčem a halucinogeny. Prvotina libeňského kováře, Jana M. Horna, popisuje pouť Valarda a jeho drakonického přítele, z bodu A do bodu B, zatímco vnáší do žánru humor, absurdno a moment překvap…

Přemyslovská epopej I.-IV.
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Přemyslovská epopej je dosud nejrozsáhlejší v Čechách publikovanou historickou románovou freskou, zobrazující osudy posledních velkých přemyslovských králů. Čtyřdílná románová freska Vlastimila Vondr…

Cymbelín
Dramatická romance, Shakespeare v ní přetvořil k pohádkovému obrazu nejen staré pověsti o bojích Británie s antickým Římem, ale i renesanční boccacciovský příběh o věrné manželce a žárlivém manželovi. Hru plnou dějových zápletek (napočítáno jich bylo dvacet) uvádíme v n…

Arila: Pád temnoty
Vítězství v Citadele získalo všem drahocenný čas, během nějž se svět Aldonolu připravoval na příchod nevyhnutelného. Ale vypůjčený čas vypršel. Temnota z oblohy padla na lidský svět a bohové jdou do války. Arila si konečně přizná skutečný rozsah svých sil a zjistí, jest…

Volání vlka
„Zdá se, bratře,“ pokračoval Nortah, „že naším hlavním darem světu je zkáza.“ Vélin Al Sorna je ve Sjednoceném království žijící legendou. Pod jeho vedením byly dobyty celé říše – a jen díky jeho oběti bylo poraženo zlo strašlivější než cokoli, co svět doposud spatřil. …

Šírou tu zemi, zemi jedinou
150. výročí úmrtí Karla Hynka Máchy (zemřel 6.11. 1836) stalo se pro Violu a Pražské kulturní středisko důvodem ke společnému pořadu, který se konal v neděli večer 9. listopadu 1986 v Divadle Jiřího Wolkra v Praze pod názvem Šírou tu zemi, zemi jedinou. Stejnojmenná gra…

Písně temnoty: Příběhy ze světa série Stín krkavce
Boj s Temnotou nikdy nekončí… Jak se z ambiciózní prostitutky Derly stala Paní vran sloužící králi Janusovi? A jaká nebezpečná dobrodružství prožil bratr Sollis ze Šestého řádu, Vélinův učitel vyhlášený svým šermířským uměním? Anthony Ryan se v přítomné audioknize vrací…

Andělí vejce
Román Petra Stančíka se odehrává v kulisách první poloviny 20. století. Hlavní hrdina Augustin Hnát se narodil zásluhou mořské panny. Jeho matka běhá po lese se srnami, otec mu vybral za kmotra obecního blázna. Místo hlavy má vejce, z něhož se líhnou andělé prapodivných…

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare 2.
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. WILLIAM SHAKESPEARE (pokřtěn 26. dubna 1564 - zemřel 23. dubna 1616) byl anglický herec, básník a dramatik. I když od napsání jeho her uplynulo víc …

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe
Americký bestseller poprvé exkluzivně v českém vydání! „Ten den, kdy Idgie Threadgoodeová a Ruth Jamisonová otvíraly svou kavárnu Whistle Stop Cafe, se městečko proměnilo k lepšímu. Bylo to za dob velké hospodářské krize a v jejich kavárně si mnozí z nás připadali jako …

Theomachia: Válka bohů
Vlny Egejského moře se tříští o řecké pobřeží, na pozadí poklidné scenérie se ale schyluje ke krvavé válce! Když se bohové sváří, Úranova nebeská klenba zrudne krví a země praská ve švech. Na pobřeží Kárie se shromažďují lodě, chystá se největší tažení od dob trojské vá…

Dialog v předvečer soudu
V rozhlasové hře Oldřicha Daňka z roku 1967 vytvořil její autor silné komorní drama, jež se odvíjí mezi představitelem justice a lékařem obviněným ze zabití v případě transplantace ledviny. V dialogu prokurátora (Otakar Brousek) a lékaře (Karel Höger) vyplývají závažné…

Ledové povídky Jana Welzla
Další rozhlasová klasika. Karel Höger a vzpomínkové povídky polárníka Jana Eskymo Welzla. Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se n…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Šlápoty
Milé, vtipné, někdy až něžně naivní vzpomínky nejen na dětství, rodiče, sestru Lidušku a bratra Karla, o mnoho let později slavného filmového historika a tvůrce legendárního Videostopu a Hledání ztraceného času. Je pár let po válce a pro kluka z Lipnice nad Sázavou začí…

Noc na Karlštejně (1980)
Oblíbená úsměvná veselohra Jaroslava Vrchlického, která se odehrává během jedné noci na hradu Karlštejn, kam císař Karel IV. zakázal přístup ženám.Luděk Munzar jako Karel IV., Svatopluk Beneš, purkrabí a Dagmar Veškrnová jako jeho neteř Alena.Osoby a obsazení: Karel IV.…

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. William Shakespeare (pokřtěn 26. dubna 1564 – zemřel 23. dubna 1616)