Audiokniha Ako Island zmenil svet

Bedřich Smetana
Desetidílná četba z oblíbené a v daném žánru zásadní biografické knihy muzikologa prof. Václava Holzknechta. V režii Josefa Melče účinkují: Otakar Brousek st., Viola Zinková, Luděk Munzar a Josef Velda.

Ezopovy bajky
Svět se od Ezopových časů změnil od základu, lidé létají do vesmíru a dorozumívají se přes celou zeměkouli, ale ovládají je tytéž radosti, vášně a zlozvyky jako Ezopovy současníky. Proto příběhům o zvířatech s lidskými vlastnostmi tak dobře rozumíme – dospělí i děti. Vz…

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Paměti katovské rodiny Mydlářů
Josef Svátek píše poutavou a důstojnou kroniku o nejslavnějších vykonavatelích spravedlnosti a soustředí se zároveň na významné historické události v našich dějinách. Kriminalistických případů, které vzrušovaly čtenáře i diváky stejně jako dnes, bylo v 17. století víc n…

Loď s otroky
Populární žurnalista Josef Klíma napsal detektivní román o investigativním novináři, který odhaluje skrytá tajemství politiky. Román je zrcadlem české společnosti po sametové revoluci, kdy se teprve formují pravidla demokracie a tržní mechanismy. Investigativní novinář,…

Sněm první: NEMETHON
Zeměmi světa Mundus se nesou fámy o vědění a nadpřirozených schopnostech tamních řádů. Aelia, Livia a Cassius, děti z různých vrstev společnosti, se po přijetí do jednoho z nich dozvídají, že každá z kultur vládne jinými silami. Zatímco oni v Mířii poznávají možnosti oh…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Případ zrazeného krále
Na Velké Moravě se opět zákeřně vraždí. Pátý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Spory mezi Rastislavem a jeho synovcem Svatoplukem narůstají a začíná přibývat mrtvých. Vyšetřování zločinů se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik.…

Milý Johne
Jednoho dne dostane osamělý voják kdesi v Iráku dopis, začínající oslovením Milý Johne… John Tyree je vojákem americké armády, k níž se nechal naverbovat po střední škole jen proto, aby nějak naložil se svým bezcílným životem. Po letech strávených ve válce na Balkáně se…

Asfalt I. Poslední tři týdny
Audio vydavatelství Walker & Volf s.r.o. vydá 24. června 2014 nejbrutálnější dílo české fantastiky, pekelný horor Asfalt od mága české hororové a noir literární scény Štěpána Kopřivy. První díl kultovního brutálně-satirického hororu „ASFALT I. Poslední tři týdny“ se val…

Mnich, který prodal své ferrari
Kniha patřící mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou. Tato „úchvatná knížka, která přináší potěšení i poznání“, jak se o ní vyjádřil Paulo Coelho, byla přeložena do třiačtyřiceti jazyků a inspiruje miliony čtenářů na celém světě. Vypráví př…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro mírně pokročilé
Proč lidé neumí v angličtině rychle reagovat na otázky? Jeden z důvodů je, že příliš řeší gramatiku a pak se bojí, že něco řeknou špatně. A tak raději neřeknou nic. Při studiu angličtiny se nechají zatáhnout do složitých gramatických pravidel. Pak ze sebe mají horší p…

Nultá hodina
V pořadí šestý román Jany Poncarové. Hedvika Adlerová se vrací do poválečného Československa po sedmi letech, které prožila v Londýně a ve vojenské službě v Africe. Jako řidička britských ženských pomocných sborů sjezdila poušť křížem krážem od Haify až po Káhiru. Rodič…

Cit slečny Smilly pro sníh
Dlouho před Lisbeth Salander pobláznila svět Smilla, seveřanka s neobyčejným citem pro sníh. Stopy ve sněhu jsou pro glacioložku Smillu Qaavigaaq Jaspersen, napůl Gróňanku a napůl Dánku, jako důvěrně známý text. Když je smrtelný pád šestiletého Izaiáše ze zasněžené stře…

Špalíček pohádek a říkadel
Špalíček pohádek a říkadel - audiokniha obsahuje klasické oblíbené pohádky pro ty nejmenší. V této audioknize na děti čekají jejich první oblíbené pohádky (O perníkové chaloupce, O Červené karkulce, O Palečkovi…) a nejznámější lidová říkadla, básničky a písničky (Šel Ja…

Španělština do ucha
Nová španělština do ucha je poslechová učebnice, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační fráze,…

Bezpodmínečné rodičovství
Cesta od odměn a trestů k lásce a porozumění. Jednou ze základních potřeb dítěte je být bezpodmínečně milováno, vědět, že bude přijímáno, i když něco zkazí nebo se mu něco nepovede. Jenže konvenční přístup k výchově dětí, založený na trestech, odpírání pozornosti, odmě…

Babička Is Not Dead
Babička Is Not Dead volně navazuje na předchozí knihu Babička, také tento příběh vypráví o pocitech stárnoucí ženy ve světě, který se zbláznil. Podle autorčiny alter ego Xénie si život na stará kolena žádá více punku. Xénie doporučuje žít po svém. V protisměru. Protože …

Politická filozofie
Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t…

Nabroušené pohádky a jiné macourkoviny
Geniální soubor fantastických pohádek Miloše Macourka Nevšední, místy až výstřední pohádky ze světa, kde je vše vzhůru nohama. Vaše děti je budou milovat, a vy také ! Výlet do světa, kde je vše vzhůru nohama! Představte si, že se vaše klíče od domu, sklepa a zahrady do…

Dveře do léta
Nejpůvabnější kniha velmistra žánru Roberta A. Heinleina stále zůstává čtivým dobrodružstvím a je po právu řazena mezi klasiku žánru sci-fi. „Byl jednou jeden kocour a ten neměl rád déšť. A sníh ho studil do tlapek. Ale choval pevné přesvědčení, že když se otevře dostat…

Americká elegie: Memoáry o krizi rodiny a kultury
Cesta do hlubin duše voličů Donalda Trumpa. Ve své autobiografii vzpomíná nynější viceprezident USA na své dospívání v Middletownu v Ohiu, kde se dělníci po zrušení továren propadli na samé dno a nemohli se vymanit z bezútěšného života. Ve své autobiografii vzpomíná nyn…

Dodatky
Malá, tenká knížka, kterou buď můžete mezi ostatními snadno přehlédnout, nebo, budete-li vědět o její existenci, stejně snadno najít. Ovšem, jak píše sám autor: ,,Nečekejte nějaké významné literárněvědné objevy, těmto ambicím jsem vzdálen. Šlo mi jen a jen o to, abych p…

PAX X.: Draugova oběť
Závěrečný souboj! V neděli se mají Viggo a Alrik odstěhovat z Mariefredu, od Anderse s Lajlou! Za všechno může Iris — kdyby se nenechala chytit černou čarodějnicí, Alrika s Viggem by při vloupání do školy nenatočila kamera. Události však naberou překvapivý spád: Viggo …

Karel IV. a koruna římských králů – Vzkříšené srdce Evropy
Karel Lucemburský se jako nový panovník navrací z vítězného tažení proti Ludvíku IV. Bavorovi, čímž si upevnil postavení římsko-německého krále. Přichází do vydrancovaných Čech, kde mu patří snad jen ta koruna, kterou se – až bude dokončena – chystá dát korunovat za krá…