Audiokniha Akce poklad

Zázrak svatého Wolfganga
Autorem povídky Zázrak svatého Wolfganga je německy píšící šumavský spisovatel Hans Watzlik (1879-1948). Povídka vyšla poprvé v českém překladu v roce 1930. Mystická povídka vypráví tajemný příběh o ztracené lebce svatého Wolfganga. Tato nahrávka byla natočena ve spolup…

Eliška Přemyslovna
Princezna Eliška a její dva sourozenci jsou posledními potomky slavného přemyslovského rodu. Kdo z nich usedne na královský trůn? Král Václav III., princezna Anna, nebo Eliška, kterou teta Kunhuta Přemyslovna připravovala na řeholní život ve svatojiřském klášteře na Pra…

Zlatá studánka
Vyprávění o vílách, vodnících, hvězdách, a mnohém jiném, které se jmenuje Zlatá studánka pro Vás napsal Dominik Filip, má krásný podtitul: „pohádky zašlých dní“. A není tomu tak pouze proto, že autor tyhle příběhy slyšel a zaznamenal před více než půl stoletím. „Zašlé d…

SPRÁVNÁ PĚTKA se má báječně
Tajemný vězeň na hradě? Záhada, která nenechá Správnou pětku spát! Čtveřice kamarádů s psem Timem si užívá velikonoční prázdniny v karavanech nedaleko opuštěné hradní zříceniny. Vedle nich se utáboří noví, vzrušující sousedé – cirkusáci s bednou plnou hroznýšů! Děti nad…

Podaj prst
Detektív oddelenia vrážd Oto Hanzel doslúžil vianočnú službu s doživotnými následkami – zamiloval sa. Jeho láska bola okamžite opätovaná a Oto sa so Soňou v jednu marcovú sobotu zosobášil. Na obrad a svadobnú hostinu pozvali celé oddelenie, ale nie všetkým bolo dopriate…

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…

Klub divných dětí
Jmenuji se Mila a mám ráda pavouky, vlastně všeobecně hmyz, nebo spíš všechna zvířata. Umím se „ztratit ze světa“. Stačí se na něco soustředit, a vše kolem přestane existovat. Já jsem Petr. Chodím už do čtvrté třídy, ale vypadám jako prvňák. Hezky maluji a v noci… nemůž…

Vzpomínání na Jaroslava Ježka
Z komentáře Ludmily Vrkočové k původnímu LP albu 1218 4056 "Vzpomínání na Jaroslava Ježka" vydanému v Supraphonu v roce 1986 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Kdo zná sílu zvukového dokumentu, dobře ví, že je v procesu poznání člověka, jeho práce a doby, ve které žije…

Peníze, nebo život!
Bratři Krausové uvažují, zda by za větou „Peníze, nebo život!“ neměl být spíše otazník. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Malý pražský erotikon
Všichni toužíme po lásce. Jenže ta v rodině občas někomu nestačí… Malý pražský erotikon je audioknížka o lásce určená i těm posluchačům, kteří bývají k příběhům o lásce zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých …

Stýskání zakázáno
Málokdy se stává, že se někdo rozhodne vydat příběh o příběhu, který tomuto příběhu předcházel. Nakladatelství Academia bylo lehčeji, když nemuselo v roce 2018 váhat mezi prvním a druhým dílem mého divadelního děje-spisu a země-spisu, ale vydalo obě knihy společně (druh…

Třináct záhad
Jednoho úterního večera zavítá do postaršího domku v anglické vesničce St. Mary Mead pět různorodých osob – mladý spisovatel, umělkyně, penzionovaný komisař ze Scotland Yardu, místní farář a advokát. Přijmou pozvání laskavé starší dámy a v její společnosti se pokusí týd…

Pohádky 2
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! A proto je tu druhý díl naší nové miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody.

Klabzubova jedenáctka
Humoristický román Klapzubova jedenáctka napsal Eduard Bass v roce 1922. Těžko jej charakterizovat lépe než jako fotbalovou pohádku pro dospělé. Starý Klapzuba, otec jedenácti zdatných synu, přetvoří jejich životní elán do jedinečné fotbalové jedenáctky, která nejdříve …

Tobogan a Spirituál kvintet
Setkání s Tomášem Slámou a jeho hosty - malířem, grafikem a ilustrátorem Josefem Lieslerem a hudební skupinou Spirituál kvintet.

Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka
Autorka Ludmila Pelcová vyčarovala z obrázků na obyčejném dětském pyžamku veselá i něžná vyprávění pro děti. Jejím půvabným pohádkám před spaním vdechl život Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková a Tomáš Holý v nahrávce režiséra Tomáše Vondrovice.

Modrý kříž
Další z cyklu detektivních povídek londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown, jsou napsané tak, že nechtějí jen vzrušit a pobavit, a…

Jak mluvit s dětmi o penězích
Proč si děti nemohou koupit všechno hned? Jak jim vysvětlit rozdíl mezi potřebou a přáním? A mohou peníze „růst“, když jim dáme čas? Finanční gramotnost začíná doma – v běžných rozhovorech, společných rozhodnutích a každodenních situacích. Tato kniha je určena rodičům d…

Standa a dům hrůzy
Chtěl jsem napsat nějaký příběh pro děti, které se rády trochu bojí. A protože jsem ho psal taky loni o prázdninách a kolem bylo těch dětí plno, tak jsem jim každý den četl nově napsanou příhodu. Kluci i holky říkali svorně, že jim skutečně trošku běžel mráz po zádech. …

Horníček: Hovory H
Miroslav Horníček byl člověkem, u něhož se obvykle k podstatnému jménu osobnost přidává přívlastek renesanční. Byl skvělým hercem, ač herectví nestudoval, napsal řadu knížek i divadelních her, aniž se považoval za spisovatele či dramatika, šest let byl hereckým partnere…

Osudný turnaj
Severní Čechy trápí šarvátky a spory místní šlechty. Domluvená svatba mezi Ludmilou z Vartemberka a Benešem z Dubé má nepokojům učinit přítrž... Spory pánů z Dubé s Vartemberky už delší dobu trápí celé severní Čechy, skoro stejně jako lapkové, kterými se zemské stezky j…

Anička a divadlo
Anička měla jedno tajné přání – hrát loutkové divadlo. A to se jí málem splnilo na podzim, jenže nakonec odletěla s rodiči k moři. Ovšem teď se zdá, že už nic nebrání předprázdninovému divadelnímu představení. Ale kde budou divadlo hrát? Jaký mu vymyslí název? A budou ú…

Nebožtíci na bále
V předvečer výbuchu první světové války se odehrává příběh novely Ladislava Fukse. C. k. mocnářství už má namále, což svými činy dokazují potrhlí zástupci policie nebo nemocničního personálu v čele s dvorním radou. A tak se stane, že jednoho krásného dne doručí zřízenec…

Tereza Ramba: DobroDruhům
Neplánujte cesty… prožijte je! / Cestování si nikdy nenaplánujete na sto procent – vždy vás něco překvapí. Ví to i oblíbená herečka a cestovatelka Tereza Ramba (Voříšková). Za dva roky navštívila dvacet zemí a rozepsala se o jejich známých i nečekaných podobách. Ať už m…

Šimek, Krampol: Povídky
Po Jiřím Grossmannovi se stal hereckým i autorským partnerem Miloslava Šimka Jiří Krampol. Napsali a hráli spolu řadu úspěšných skečů, scének a povídek. Souborně vyšly v roce 2001 v knížce Mario Surio v Čechách aneb Jedeme do Evropy. Pět povídek vám nabízí tento titul. …