Audiokniha Agent JFK – Armády nesmrtelných

Mezi mlýnskými kameny: Gaza a její příběh
Zasvěcená fakta a lidské příběhy Bývalý zahraniční zpravodaj České televize na Blízkém východě srozumitelně popisuje složitou a bolestnou historii Gazy. Odpovídá i na otázku, proč mezi jejími obyvateli a Židy panuje tak silná nenávist. Označení „pásmo Gazy“ slyšel každý…

Projekt manželka
{'cs': 'Profesor genetiky Don Tillman by se rád usadil a měl rodinu jako ostatní, jenže ženy ochotné o tom uvažovat vzápětí vždy něčím odrazuje. Pochopit důvod ale není v jeho moci. Šestnáctistránkový formulář plný dotazů na tělo, s jehož pomocí chce tento vysoce inteli…

Rozsudok ulice
Advokát Mickey Haller má za sebou ťažké obdobie rekonvalescencie po poslednom prípade, pri ktorom takmer prišiel o život, sa chystá sa vrátiť do veľkej hry americkej justície. Kým sa stihne poriadne usadiť na zadnom sedadle svojho Lincolna, zavraždia jeho kolegu Jerryho…

Plachetnicí kolem světa pro pírko tučňáka
Zatímco československá federace spěje k zániku, uskutečňuje její slavný mořeplavec další životní sen. V Kapském Městě nabral na podzim 1990 síly, proviant i zásobu vzpomínek na laskavé suchozemce a s parťáky Vojtou a Julkem zvaným Sorel vyráží obeplout Antarktidu. Ve vo…

Cesta vede tmou
Největší tragédii v historii speleologie v českých zemích mají na svědomí podzemní povodně z bouřek. Při zkoumání nových prostor Amatérské jeskyně v Moravském krasu zahynuli 29. srpna 1970 amatérští speleologové Milan Šlechta a Marko Zahradníček. A právě tohle tragické …

Bertík a čmuchadlo
Když děti pochopí, že se svět netočí jen kolem nich, potřebují kamaráda. Třeba čmuchadlo! Devítiletý Bertík je pořádně otrávený. Musí totiž jet na chalupu s mámou a jejím novým přítelem, kterému tajně říká Rypouš, i když by radši trávil prázdniny se svým tatínkem. Rozvo…

Faustovské srdce Karla Högera
Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.

Žlutý kámen
V jedné ze svých raných povídek napsal Eduard Fiker příběh v žánru takzvané salonní detektivky. Zkušený inspektor Skála vyšetřuje pokus o krádež vzácného kamene, ale víc než dopadený a neúspěšný pachatel ho zajímá spíše jeho majitel. V dramatizaci Fikerovy povídky účink…

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře
Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře - audiokniha obsahuje zajímavou formou podaný příběh dějin světa, který zaujme nejen mladé čtenáře. Proslulý kunsthistorik převypravuje dějiny světa jako příběh, ne vždy právě veselý a pochopitelně neukončený. V této knize se Gombr…

Kubátová: Jak se dal Trautenberk na čáry máry
Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Wilde & Ross: Lordi
Úspěšná divadelní hra s populárními herci, nevhodná pro mládež do 15 let Audiozáznam divadelní hry Lordi vychází u příležitosti 15. narozenin této velmi úspěšné inscenace, která byla původně přeložená pouze do slovenštiny. Herci se však rozhodli hru uvádět dále jen ve …

Nočný dom
Odkedy sa štrnásťročný Richard po smrti rodičov presťahoval k rodine do mestečka Ballantyne, problémy sa mu doslova lepia na päty. Keď nahucká kamaráta Toma, aby z telefónnej búdky zavolal náhodnému neznámemu, znie to ako neškodná zábava. Slúchadlo však začne Toma zaživ…

Hovory o józe a mystice č. 28
Jiří Vacek: Živá nauka. Záznamy promluv z meditačních seminářů v Modré a na Hostýně v roce 2010. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Disident: Alexej Navalnyj - Profil politického vězně
Kniha DISIDENT vypráví o tom, jak jeden neohrožený muž, pohoršený nepoctivostí a zločinností ruského politického systému, vytvořil neúnavné opoziční hnutí a stal se nejhrozivějším soupeřem prezidenta Vladimira Putina. Stal se tak opovrhovaným, že si ruský vůdce dal velm…

Never jej ani slovo
NEW YORK TIMES BESTSELLER Neprehliadnuteľný psychologický triler od autorky bestsellerov New York Times Lisy Jewellovej sleduje ženu, ktorá sa ocitne v centre pozornosti vlastného podcastu o skutočných zločinoch. Úspešná novinárka a autorka podcastov Alix Summerová os…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Návštěvy u pana Greena
Jsou jedné víry. Jenže nejdřív se musejí domluvit jako lidé. Newyorský soud devětadvacetiletému manažerovi Gardinerovi určil, že je další půlrok povinen týden co týden vypomáhat v domácnosti židovského souvěrce pana Greena, kterého na ulici srazil autem. Šestaosmdesátil…

Babička pozdravuje a omlouvá se
Audiokniha od Fredrika Backmana, autora celosvětově úspěšného románu Muž jménem Ove, jehož zvuková podoba obdržela cenu Audiokniha roku 2014 coby Absolutní vítěz. Každý sedmiletý dítě si zaslouží superhrdiny. Přesně tak to říká babička, která je ve svých osmasedmdesáti …

Jak správně nastavit svou mysl
Každý stav mysli je třeba pěstovat opakovaným vyjadřováním myšlenkových návyků. Zjistěte, jak můžete převzít kontrolu nad silou své mysli a nasměřovat ji k dosažení věcí, po kterých v životě toužíte - to vše prostřednictvím uplatňování jednoduchých zásad a každodenních …

100 statečných - Host č. 88 - Jiří Mikeš 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Mikeš (lektor VŠE, odborník na reklamu)

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Hrob mé sestry
Kolik obětí přinese hledání pravdy o smrti milovaného člověka? Když Tracy Crosswhiteová před dvaceti lety ztratila svou sestru Sáru, nezískala jedinou odpověď, která by jí pomohla pochopit, co se stalo. Místo toho byla nucena přihlížet, jak se za vraždu odsuzuje muž, o…

100 statečných - Host č. 98 - Jindřich Böhm 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Böhm (vrakový potápěč)

Pohyblivý svátek
Hemingwayovy memoáry, ve kterých vzpomíná na dvacátá léta v Paříži, kde se spisovatelé a bohémové scházeli v kavárnách. Kniha vyšla až posmrtně roku 1964. Autory memoárové črty sugestivně zachycují atmosféru města 20. let minulého století a obsahují i portréty řady osob…

Dračí cejch
Osmý díl fantasy série Sedmý smysl. Existuje škola, kde si draci vychovávají lidi pro své služby a potřeby. Je neuvěřitelné, kolik lidí touží drakům, kteří lidmi opovrhují, sloužit. Do tohoto místa – Pasteku – pošlou Hanku ochránci s posláním chránit Lídu Laridonovou...…