Audiokniha Africká zima

Jak jsme pašovali Turka
Druhá série povídek z cyklu Povídky a průpovídky. Patnáct jiskřivých příhod, které byly primárně napsané pro vyprávění na divadelních prknech. Jsou to historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i …

Vzpoura goliardů
...z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Oldřich z Chlumu uvězněn v rozbouřených Cáchách Píše se rok 1261. Přemysl II. Otakar podpoří v boji o trůn římského krále Richarda Cornwalského a za to má přislíben majestát, který mu propůjčuje rakouské a štýrské…

Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Exorcista – Souboj s ďáblem
Mysteriózní thriller vás díky fascinujícím hlasům Jiřího Klema a Jitky Moučkové doslova pohltí. A nepustí. Strhující příběh plný napětí, mystiky a děsu je považovaný za nejdramatičtější horor všech dob od vydání „Draculy“ Brama Stokera. Stejného úspěchu jako román mezi…

Pravidla úspěchu
Kniha je cestovní mapou pro každého - od marketingových profesionálů k vlastníkům malých podniků, od učitelů ke studentům i rodičům. Pro všechny, kdo se snaží dosáhnout svých profesionálních či osobních snů či cílů. Jack Canfield se zabývá všemi aspekty života a nabízí …

Pohodová produktivita
V této revoluční knize Ali odhaluje, jak může věda o dobré produktivitě změnit váš život. Představuje tři skryté "energizéry", které jsou základem příjemné produktivity, tři "blokátory", které musíme překonat, abychom porazili prokrastinaci, a tři "udržovače", které zab…

Dávná moc zlatého kapradí
Román pro ženy s nádechem tajemství. Jak dokáže úmrtí v rodině změnit spokojený život a úspěšnou kariéru mladé ženy? Rézi na základě obsahu poslední vůle váhá, zda zůstat u vysněné práce, či se vrátit zpět do místa, kde vyrůstala. V rukou nemá nic než vzpomínky, část dě…

Doktor Jajbolí
Bol raz jeden les, v ktorom okrem zvieratiek a stromov žil aj pán zverolekár – Doktor Jajbolí. Všetci ho mali radi, lebo vedel každému správne pomôcť s jeho boliestkou. Každé ráno budil obyvateľov lesa i mestečka krásny spev kohútika Zlatohláska. Jediný, komu tým liezol…

Pod hladinou lží
Městečkem Lost Creek otřese brutální vražda mladého páru a jejich dvojčat. Šlo snad o vloupání, které se tragicky zvrtlo? Detektiv Madison Harperová si to nemyslí – oběti totiž nelze identifikovat a z místa činu zmizely všechny jejich osobní věci. S objevem dětského tri…

Modrý medvěd
Komedie o podnikatelce v cestovním ruchu, která se vinou nečekaných životních přemetů pohybuje pouze mezi kanceláří a domovem.Původní rozhlasová komedie Modrý medvěd se odehrává nejen v cestovní kanceláři, ale zejména v domácnosti matky a její více než čtyřicetileté dce…

Nebojte se klasiky! 17 Smyčcové nástroje aneb Koňská oháňka tisíckrát jinak
Smýkáním koňského ocasu po kočičích střevech, tak vzniká líbezný tón houslí! (A ochranáři zvířat úpí) A taky na výrobu smyčcových nástrojů potřebujete slona, mamuta, mušli, hada, ještěrku a dokonce žraloka! Pokud tomu někdo nevěří, může se těšit na velkou procházku smyč…

Tajemství sídla Craven Manor
Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda. Když ale dorazí do Craven Manor, zmocní se ho podezření. Dveře do starobylého sídla jsou doko…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Hlídač č.47
Sedmidílná četba na pokračování z románu klasika české literatury Josefa Kopty "Hlídač č. 47".Čte: Igor Bareš Děj příběhu, odehrávajícího se nedaleko Loun v malé vesnici, nás zavádí do konce 19. století. Její klid vyruší stavba železniční tratě, se kterou přijdou do kra…

Dračinka
Co je silnějšího než odhodlaná žena? Povídka z oblasti Zeměmoří Irie, kde žije dívka Dračinka, která touží naučit se kouzlům a studovat magii na škole, kam je vstup ženám zapovězen. V době, kdy přišla na svět dívka jménem Dračinka, patřilo irijské panství k nejkrásnější…

Krajinou příběhů 2 - četba z Knihy o Jizerských horách
Nevrlého Kniha o Jizerských horách stále zůstává vzorem pro literární zpracování vlastivědných titulů a inspirací ve vztahu člověka ke krajině a její historii. Informace o historii i přírodě, o cestách, pomníčcích, o místních jménech a místopisu, příběhy rozhleden i dom…

Jak s Máničkou šili všichni čerti
"Je to k uzoufání nosit pořád ty samé nemoderní kostičkované šatičky!" říká si smutně Mánička. Když si prohlíží své spolužačky, pyšnící se modely podle poslední módy, dala by za jejich kamarádství a za stejně krásné oblečení cokoliv - snad i duši! Od přání ke skutku neb…

Cesty pana Gullivera
Vydejte se s lodním lékařem a kapitánem Lemuelem Gulliverem mezi Liliputy a obry, na létající ostrov Laputu, který terorizují zpívající intelektuálové, anebo do Země mluvících koní Hvajninimů. Rozhlasová dramatizace slavného alegorického, a zároveň úchvatně dobrodružnéh…

Někdo mě má rád
Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává jak post první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčko…

Lotosové střevíčky
Čína na sklonku 19. století je světem tradic, přísných hierarchií a krutých omezení, především pro ženy. Zde se začnou splétat osudy dvou dívek z odlišných světů. Lin-ťing vyrůstá obklopená bohatstvím a privilegii, ale také přísnými pravidly. Květinka, její služka a otr…

Každý z mé rodiny někoho zabil
Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Poslední štace
Proč nám říkají poslední štace a mně vrahoun, ptá se pan primář... Černá komedie z repertoáru divadla Semafor, rozhlasová inscenace hry Jiřího Suchého o podivném lékařském zařízení s ještě podivnějšími lékaři.Osoby a obsazení: Primář (Miroslav Horníček), Pacient (Jiří…

Misery
Uvízl v ošklivé pasti. Ta ženská není normální. Misery Chastainová je mrtvá. Zabil ji Paul Sheldon – s úlevou a radostí. Léta byla hrdinkou jeho úspěšných historických romancí a přinesla mu obdiv statisíců čtenářek a život v luxusu. S překročením čtyřicítky se však Paul…

Opřete se do toho
Ženy dlouhodobě převažují mezi absolventy vysokých škol v Evropské unii i ve Spojených státech, přesto na vedoucích pozicích v soukromém i veřejném sektoru sedí v drtivé většině muži. Ženy se tak nemohou plně podílet na rozhodnutích, která zásadně ovlivňují život nás vš…