Audiokniha Advokát a jeho pán

Zánik samoty Berhof
Polosirotek Ulrika, její opilecký otec a jeho milenka se stanou rukojmími německé skupiny pod vedením fanatické jeptišky Salome, hledající na čas úkryt a stravu. Samota Berhof se stává svědkem psychologického boje o přežití. Slavný román Vladimíra Körnera z roku 1973 se…

...Mluviti stříbro - Miroslav Horníček tentokrát O RYBÁCH A ŘECE
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Miroslav Horníček čte z knihy, kterou má rád a od člověka, který je mu blízký. Příběhy a zážitky Oty Pavla z rybaření které mistrně shrnul …

Svatební šaty
Pohádka básníka Karla Šiktance Svatební šaty vypráví tajemný příběh o lidském zakletí. A třebaže se zdá, že neštěstí způsobily svatební šaty, není tomu tak. Ta pravá příčina se ukrývá v lidské nafoukanosti a nenasytnosti. Účinkují: Ladislav Mrkvička, Ivan Trojan, Sylva …

Ako Island zmenil svet
Dejiny Islandu sa začali pred 1 200 rokmi, keď istý frustrovaný vikinský kapitán a jeho neschopný navigátor narazili na súš uprostred severného Atlantiku. Odrazu ostrov nebol už len hniezdiskom rybárov dlhochvostých. Vyrástol na ňom národ, ktorého diplomati a hudobníci,…

Malachitový květ
Dramatizace klasické pohádky z pera Františka Pavlíčka vypráví o lásce Kateřiny a Danila. Danila je brusič a je zaujat myšlenkou vytvořit malachitovou vázu, která by byla jako živá. Nemůže toho však dosáhnout. Proto touží po kamenném kvítku, který by jeho dílo oživil. N…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nebojte se klasiky! 18 Dřevěné dechové nástroje aneb Kdo je dutý jako dřevo
Dutá dřevěná tyčka provrtaná jako ementál. A muzikant, který rozhodně není žádné dřevo! O dřevěných dechových nástrojích prozradíme mimo jiné proč hobojisté ocucávají malé dřívko, které je na konci jejich nástroje. Je to proto, že vlastně připomíná dřívko od nanuka? Ane…

Žil jsem zbytečně
Četba na pokračování z rukopisu vlastního životopisu významného českého národohospodáře a publicisty Jiřího Hejdy odsouzeného na doživotí v procesu s dr. Miladou Horákovou.Hejdova autobiografie Žil jsem zbytečně: román mého života mohla být vydána až po roce 1989. Rozhl…

Sněhová sestřička
Štědrý den býval pro Juliána tím nejkrásnějším v roce, jenže letos je všechno jinak. Nepeče se cukroví, nezdobí se stromeček, doma je ticho a ponuro, jako by se Vánoce letos ani neměly konat. Celá rodina totiž truchlí nad ztrátou chlapcovy starší sestry Juni. Potom ale …

Plzeňské strašení potřetí
Plzeňské strašení potřetí - audiokniha obsahuje třetí pokračování plzeňských pověstí v podání Martina Stránského a dalších. Třetí volné pokračování úspěšného projektu Plzeňské strašení opět obsahuje dalších 5 mluvených pověstí v podání známého herce Martina Stránského, …

Zápasy slepého muže - Život a doba komunisty Klementa Lukeše
České dějiny 20. století by nebyly úplné bez příběhu Klementa Lukeše (1926–2000). Po roce 1945 se nadchl pro politiku komunistické strany, která člověku se závažným zdravotním handicapem (byl nevidomý) dala nečekanou šanci: Svěřila mu školení stranických kádrů. Jako vyc…

O květině & Houslový klíč
O květině má přesný podtitul. Je zpovědníkem nejniternějších myšlenek a prožitků, které v tichu noci či brzkého rána svěřuje Zuzana Maléřová svým posluchačům jako svým blízkým. Nespočet osudů známých i neznámých, koloběh přírody, divadlo života a schopnost ustát, překon…

Jak jsem se zbláznila
Pracovní zatížení, hluční sousedé a další sled událostí ji totiž dovedli až do blázince. Ale v tom našla inspiraci, a tak spatřila světlo světa kniha, která líčí celou dlouhou cestu, jež ji do tohoto zařízení přivedla, a samozřejmě také to, co tam zažila. Autorka s lask…

Babí léto na modré vodě
Rozhlasová hra Babí léto na modré vodě je citlivě vylíčeným příběhem citového vztahu dvou stárnoucích lidí. Vztahu, který vzplanul při lázeňském pobytu, který však postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro jejich život.Když v roce 1979 napsal známý autor rozhl…

Spolubývajúca
Tiffy si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, ktorý ponúka spolubývanie so zdieľanou manželskou po…

Poslední výkřik
Detektiv Lexi Bennettová se prochází ulicemi Canterbury, když zaslechne křik. Pod jednou z městských věží najde ležet tělo dospívající dívky. Skočila, spadla, nebo ji někdo strčil? Oliviini zoufalí rodiče tvrdí, že jejich dcera, talentovaná hudebnice, neměla pro sebevra…

Kdo to nezná, není Čech
POZNEJTE S DĚTMI NAŠI ZEMI V SRDCI EVROPY JAKÉ JSOU: Státní vlajka – Státní znak – Vlajka prezidenta republiky – Národní strom – Státní hymna – Korunovační klenoty KDO BYLI: Svatý Václav – Karel IV. jak vznikly Československá republika – Česká republika JAK FUNGUJÍ: Úst…

Život víry 2023/06
Život víry 2023/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Miro Tóth: Každou neděli jsem na jiném místě Miru Tóthovi z Nitry leží na srdci především mě…

Papežská mše
Závěrečné kapitoly nedokončeného monumentálního románu Kámen a bolest o životě sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. V režii Markéty Jahodové čte Marek Holý.

Volání netvora
Příběhy jsou jako divá zvěř. Když je vypustíš na svobodu, mohou napáchat spoustu škody. Přesně sedm minut po půlnoci navštíví třináctiletého Conora netvor. Chlapce však neděsí, protože nic nemůže být horší, než noční můry, které ho v poslední době pronásledují. Než real…

Luisa a Lotka
Jsou si podobné jako vejce vejci. Dokoulejí se na správné místo, i když je osud zase rozdělil? To je k nevíře. Když kudrnatá Luisa Palffyová chviličku postojí a Lotka Körnerová si rozplete copánky, snad i stařenka s brýlemi jako láhev od okurek pozná, že tyhle devítil…

Divokým Kurdistánem
Kara ben Nemsí zachraňuje šejkova syna. Ve stínu Pádišáha se odehrává v horách Kurdistánu, kde leží pevnost Amádija, odkud má Kara ben Nemsí osvobodit syna šejka Amína. Hrdinové mají hodně co dělat v okolí měst Mosul a Amádija. Kara ben Nemsí se s přáteli, šejkem Muhamm…

Fynn: Pane Bůh, tady Anna
Čte Bára Hrzánová Hudba a zpěv Aneta Langerová Režie Hana Kofránková Hudební produkce Jakub Zitko Vše, co nás přesahuje, řečeno jasně a zajímavě ústy malého děvčátka Anny, ve skvělé interpretaci Báry a Anety, doplněno dvěma bonusovými písněmi Báře Hrzánové a Anetě Lan…

Lukáš a profesor Neptun
Knížka Lukáš a profesor Neptun je o hvězdách, cizích planetách, autismu, a hlavně o Lukášovi. Je mu devět let, dva měsíce a čtyři dny, má rád astronomii a chodí do třetí třídy. Aby se mohl učit s ostatními dětmi, pomáhá mu ve škole asistentka Anetka. Jenže jednoho dne A…

Sebevědomá žena
Sebevědomá žena - audiokniha obsahuje záznam z přednášky na konferenci Ochutnávka štiastia v Žiaru nad Hronom dne 5. 10. 2013. Účinkuje Martina Králíčková. Zamyslete se: Co ovlivňuje sebevědomí mužů a žen? Je normální, když o sobě občas pochybujeme? Proč nemáme všichni …