Audiokniha Advokát a jeho pán

Zvláštní kurýr pana Horáčka
Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa.Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který …

Trosečník sibiřský
Tomuhle příběhu lze sotva uvěřit! Putování českého chlapce po sovětském impériu v krutých třicátých letech minulého století. Volné zpracování vzpomínek autorčina otce, který se narodil v roce 1925 v Sovětském svazu. Volné zpracování vzpomínek autorčina otce, který se n…

Mlha
Léto vrcholí, slunce se třpytí na mořské hladině a v Hovenäsetu se chystá soutěž v pečení, které se účastní i August Strindberg. Pak se ale přivalí mlha a idylkou otřese nález mrtvého muže oběšeného na pláži. Nikdo ho nezná a inspektorka Maria Martinssonová si klade otá…

Školák Kája Mařík 2
Pokračování navazuje v líčení každodenních dobrodružství malého Káji, který si svou bezprostředností, smyslem pro spravedlnost a živou fantazií získal srdce několika generací čtenářů. Tentokrát se Kája ocitá v situacích, které prověří jeho charakter. Čekají ho školní vy…

Eragon
{'cs': 'Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství…\n\nChudý farmářský chlapec Eragon najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. \n\nDokáže Erag…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Kriegel: Voják a lékař komunismu
Žádný člověk není černobílý. Kdo je František Kriegel? Lékař, který nepodepsal moskevský protokol, nebo i zapálený komunista, co ani jako disident nepřestal věřit v komunistické ideály? František Kriegel je dnes většinou znám pouze jako člověk, který jediný v srpnu 19…

Arazanini vlci
Zlovlci, obrovští netvoři, o nichž se vyprávělo, že jsou jen v legendách, se náhle objevili v kopcích a údolích Celtiky. Jsou mnohem větší než obyčejní vlci. A tak se Maddie a Will vydávají do sousední země s cílem odhalit, kdo nebo co za těmito nebezpečnými šelmami sto…

My děti ze stanice ZOO
Audiokniha My děti ze stanice ZOO obsahuje reálný příběh třináctileté dívky Christiane F. ze západního Berlína 70. let a popisuje život mladé dívky se závislostí na heroinu a se vším, co k tomu patří. Příběh Christiane V. Felscherinow zpracovali na základě zpovědi na ma…

Příběhy památných stromů
„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Smrtící tajnosti
Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer? Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterov…

Šest klobouků aneb Jak myslet
Dokážete zvýšit efektivnost vašeho myšlení? Naučte se efektivně myslet a používat metodu laterárního myšlení. Audiokniha Šest klobouků načtená Janem Faltýnkem vám představí stejnojmennou metodu světově uznávaného Edwarda de Bona. Teorie šesti klobouků je využívána v po…

Emil a detektivové
Kdo ukradl Emilovi peníze pro babičku? Oblíbená detektivka plná napětí a vtipu, která těší děti od prvního vydání dodnes. Maminka dvanáctiletého Emila Tischbeina pracuje jako kadeřnice, protože po smrti manžela na tom nejsou finančně nejlíp. Aby si chlapec alespoň troš…

Děravé paměti - Šedesát báječných let pod psa
Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a koli…

Na prahu neznáma
Z prózy spisovatele a žurnalisty Karla Poláčka, která s podtitulem Satirické romaneto vycházela v roce 1922 na pokračování v Lidových novinách.Připravil Jiří Vondráček. Režie Petr Mančal. Účinkuje Arnošt Goldflam.Natočeno 2012.

Ideální manžel
Josef Karlík, Rudolf Krátký, Vlasta Fialová, Dagmar Pistorová, Jiřina Prokšová a Rudolf Walter v hlavních rolích brněnské rozhlasové adaptace slavné komedie Oscara Wilda Ideální manžel z r. 1962.Sarkasmus, ironie, četné paradoxy vtělené do vtipných bonmotů to především …

ZlatovláSSka
„Ako ťa z tohto vysekali?" spýtal sa šokovane a neprítomne hladkal zjazvenú pokožku. Ach, Gabriel, keby si videl, ako vyzerá moje telo - pomyslela som si zdrvene. Pokrčila som plecami. „Zázrak. A najlepší ríšski lekári. A hlavne... našli ma veľmi skoro. Nenechajú ma zom…

Jak zabránit další pandemii
>>„Se zápalem, ale bez moralizování přináší Gates celému světu promyšlený apel ke sjednocení proti budoucím pandemiím.“ — Booklist<< ## O audioknize Vlády, firmy i jednotlivci po celém světě přemýšlejí o tom, co přijde po pandemii covidu-19. Můžeme doufat nejen v to, ž…

Zbraslavská kronika
Zbraslavská kronika Rozhlasová četba ze středověkého rukopisu Čte Jaromír Meduna Režie Lukáš Hlavica Zbraslavská kronika (Chronicon aulae regiae)je mimořádné literární dílo českého středověku. Vznikala v letech 1305–1339 v cisterciáckém klášteře na Zbraslavi, založen…

Karpatské hry
Od napsání Karpatských her Miloslava Nevrlého uplynulo už bez mála 40 let, krajina rumunských Karpat se od té doby v mnohém změnila, ale při četbě knihy s nostalgií znovu ožívá tak, jak ji vlastníma očima viděl a na vlastním těle i duši pocítil sám autor. Z knihy o puto…

Tajemný hrad v Karpatech
Jaké tajemství skrývá hrad v Sedmihradsku? Odhalí hrabě Telek tajemství, jímž je opředen hrad v karpatské vesnici? Je obraz jeho mrtvé lásky, pěvkyně Stilly, jen přeludem? Román je poctou lidské vynalézavosti. Hrabě Franz Telek propadne kouzlu krásné operní pěvkyně Stil…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Piranesi
Když žijete v labyrintu a společnost vám dělají němé sochy, začnete časem pochybovat o vlastní příčetnosti... Podivný Dům se stovkami síní, jehož základy omývají mořské vlny a pod jehož střechou plují mraky, představoval pro muže přezdívaného Piranesi celý svět, obývaný…

Detox hlavy
PRAKTICKÉ TECHNIKY, POSTUPY A RITUÁLY PRO ČISTOU MYSL A SKVĚLÝ POCIT Z KAŽDÉHO DNE Spousta lidí je v dnešní době konstantně ve stresu. Nechávají se zahltit svými myšlenkami, emocemi a velkým množstvím aktivit, vzruchů a podnětů. Je snadné nechat se zmást a uvěřit tomu, …

Maigret a zločin na vsi
„Ženy a děti mají schopnost vytvářet pololži.“ (Maigret) Nebyla to jen chuť na ústřice a bílé krajové víno, které přiměly komisaře vydat se po boku vystrašeného učitele do Saint-André, malé vesničky na západním pobřeží Francie. Byla tu také podobnost toho místa s tím, k…