Audiokniha Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka

Klima je příležitost
Obavy ze změny klimatu stačit nebudou. Pojďme se raději pustit do nápravy. Hodně se mluví o katastrofálním stavu naší planety a hrozbách spojených se změnou klimatu. Mnohem méně pak o tom, jak to můžeme vyřešit. Proto vznikla tato kniha. Přináší nová fakta, vyvrací mýty…

Harmonizace čaker, propojení duše a těla
V knize najdete odpovědi na otázky týkající se čaker od vysvětlení pojmů harmonické a disharmonické funkce čaker, vznikající blokace v čakrách až po jejich psychologický význam a praktická cvičení, která vám ukážou cestu, jak správně harmonizovat čakry a dále udržovat j…

Jako vždycky
Audiokniha Jako vždycky vás vybaví schopností přemýšlet o rizicích a příležitostech, abyste si dokázali lépe poradit s nejistotou, kterou přináší budoucnost. Když plánujeme, rojí se nám v hlavě spousta otázek. Jak si povede ekonomika příští rok touto dobou? Co bude za d…

Mozart a Salieri (1986)
Literárně-dramatická kompozice o tragickém konci ruského romantika s použitím motivů ze života obou géniů a Puškinovy hry Mozart a Salieri.Mezi Mozartem a Puškinem vskutku je možno nalézt paralely - geniální nadání, které se uplatňuje v konvenčním a konzervativním prost…

CIAO sexu
Přestaňte doufat, že ti vaši mužští někdy mentálně a emočně dorostou do takové dospělosti, že jim budete moci svoje potřeby vysvětlit tak, aby jim dávaly smysl. Muži přecházejí rovnou z infantility do senility, takže s nimi musíte věčně zacházet jako s dítětem. Přestaňt…

Děrsu Uzala
Slavný dobrodružný cestopis líčí výpravu zkoumající neprobádaná zákoutí ruského Dálného východu, na niž se v roce 1907 vydal cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Kniha je věnována především domorodému průvodci expedice, goldskému lovci a stopaři Děrsuovi z rodu Uz…

Cimrman v říši hudby
Ctitelé Cimrmanova génia se mohou radovat. Kompletní nahrávkou titulu Cimrman v říši hudby - včetně opery Úspěch českého inženýra v Indii rekonstruované hudebním skladatelem Janem Klusákem a nastudované pěvecky vyspělými členy souboru pod vedení dirigenta Pavla Vondrušk…

Drive – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!
Audioknihu Drive/ Pohon – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!, která vám pomůže najít motivaci pro sebe i ostatní, napsal Daniel H. Pink a načetl Aleš Zbořil. Většina z nás věří, že nejlepším způsobem, jak motivovat sebe i ostatní kolem, je použití externích odměn…

Jak vychovat z dítěte sportovce
Sport je radost, ne frustrace z neúspěchu. Kniha sportovního psychologa pomůže lépe porozumět tomu, v čem může být sport užitečný pro rozvoj osobnosti mladého člověka, jak ho motivovat i zbavovat frustrace z neúspěchu. Kniha sportovního psychologa určená nejen rodičům m…

Evženie Grandetová
Evženie Grandetová je jedno z vrcholných děl Honoré de Balzaca. Román, který poprvé vyšel v roce 1833, vypráví příběh o moci peněz. Hlavními hrdiny jsou novodobý Harpagon - Grandet, o jehož skutečném bohatství neví ani jeho vlastní rodina, a jeho dcera Evženie, která je…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

1001 myšlenek: část Náboženství
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Spát v moři hvězd - Kniha I.
Měl to být rutinní průzkum neobydlené planety. Ale když pod povrchem neznámého světa narazí xenobioložka Kira Navárezová na pozůstatek mimozemské stavby, změní to navždy nejen ji, ale i chod lidských dějin. Hrůzy i zázraky prvního setkání s novým druhem, monumentální bi…

Čeho před smrtí nejvíce litujeme
Audiokniha čerpá z osobní zkušenosti autorky, která několik let působila v paliativní péči. Setkání s lidmi, jimž perspektiva blízké smrti naléhavě otevřela palčivá osobní témata a možná trochu pozapomenuté hodnoty, proměnila i její vlastní život. Rozhovory s umírajícím…

Moc přítomného okamžiku
Naše falešné já je produktem naší mysli a pokud se vzdáme našeho analytického myšlení, zjistíme, že my nejsme naší myslí a můžeme se zbavit naší duševní bolesti. Naše tělo, ticho a prostor kolem nás jsou jedním z klíčů pro dosažení vnitřního klidu. Jsou to brány, kterým…

Kozák: Mariana Radvaková
Komentář autora k původnímu LP albu 1218 0438 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem před dvaceti lety Marianu psal, netušil jsem, že zůstane stále tak mladá a že zdomácní i čtenářům v řadě jiných zemí. Vidím ji třeba na obálc…

Půl roku na útěku před smrtí
Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…

Fico
Svedectvá takmer troch desiatok kolegov, súputníkov i politických oponentov a rivalov Roberta Fica. Stovky hodín diskusií a desiatky e-mailov s priamymi aktérmi politického života aj expertmi pracujúcimi v zákulisí politických strán a predvolebných kampaní. Stovky hodín…

Smysluplná práce
Včely nečekají. Nečekají, až jim někdo poručí, nečekají na dokonalost, nečekají na pozdější dobu. Ani my nemusíme čekat. Dnešek nesmíme promarnit. Přehodnocení toho, čím může být práce a vedení, z hlavy vizionáře, známého autora a myšlenkového vůdce Setha Godina. Proč m…

Dokumentární pásma Františka Gela - Wilhelm Roentgen a Jaroslav Heyrovský
Novinář František Gel a jeho dokumentární pásma věnovaná osobnostem domácí a světové vědy nabízejí dodnes chvíle zajímavého poslechu a poučení.

Restart
Audiokniha Restart vám ukáže lepší a snažší způsob, jak uspět v podnikání. Je stručná, srozumitelná a zbavená plevele profesního žargonu. A především je plná jednoduchých pravidel a rad pro úspěšné podnikání a jak podnikat ve 21. století. Dílo je opatřeno technickým pro…

Konverzační business otázky a odpovědi
Chtěli byste lépe uspět při pracovním pohovoru? Nebo se lépe domluvit na pracovních poradách? Toto je anglicko-česká audiokniha pro pokročilé, kde najdete přes 600 různých otázek a odpovědí z business prostředí. Ať už jste šéf nebo zaměstnanec, můžete se zlepšit v p…

Do školy
Veru tak, milé deti! Do školy musí chodiť každý. Nechce sa vám? Ale prečo? V škole je predsa veľká zábava! Neveríte? Uveríte! Do školy totiž nechodia iba ľudia, ale aj zvieratká. Teda, tak je tomu aspoň v básničke Ľudmily Podjavorinskej „Do školy" Zhora a či oddola pri…

Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé
{'cs': 'V tomto poslechovém kurzu Anglická gramatika B1 pro mírně a středně pokročilé si zopakujete a rozšíříte znalosti v používání přítomných, minulých i budoucích časů, složitějších předložek, zájmen, podmiňovacího způsobu, infinitivu a dalších témat. \n\nKurz je zal…