Obrázek podcastu Ač zemřeli - ještě mluví IV.

Audiokniha Ač zemřeli - ještě mluví IV.

Autor:

Různí interpreti

Délka:

1 hod 35 min

Čte:

Josef Laufer

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zamrzlá loď kapitána Flinta

Zamrzlá loď kapitána Flinta

Mráz a zamrzlé jezero. Skvělá příležitost k výpravě na"severní pól". Čtvrtá kniha ze série o Vlaštovkách a Amazonkách se odehrává na zamrzlém jezeře. Co všechno na své polární výpravě během zimních prázdnin u zamrzlého jezera zažijí? Čtvrtá kniha zé série Vlaštovky a A…

Obrázek podcastu Pohádkový život aneb Jak vést svůj život k souladu a štěstí

Pohádkový život aneb Jak vést svůj život k souladu a štěstí

Naučíte se vlastními schopnostmi zlepšovat okolnosti svého života. Objevíte postupy, které vás povedou k harmonii, radostnému životu a prožitku trvalého vnitřního štěstí. Zjistíte, jak se dostat do kontaktu se svým nitrem a sami se sebou. Upevníte si zdraví, protože …

Obrázek podcastu Život na Mississippi

Život na Mississippi

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Obrázek podcastu Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

„A svěřím ti zázrak, jenž se mi zjevil ve snu: Cesta sama je již královstvím.“ Před Velikonocemi dramatického roku, který v budoucím křesťanském kalendáři ponese číslovku 30, se nešťastný Říman Marcus Manilius Mezentianus vydal z Alexandrie do svatého města Židů. Cítí, …

Obrázek podcastu Zvieracia farma

Zvieracia farma

Aktualizované vydanie románu Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva…

Obrázek podcastu Purpurová síť

Purpurová síť

Oddělení analýzy případů v čele s Elenou Blancovou se pokouší rozkrýt tajnou organizaci Purpurová síť, která šíří nahrávky s mučením lidí. Pro Elenu je případ velice osobní, protože se spolkem se zapletl i její ztracený syn Lucas. Z oběti se ale proměnil v mučitele a te…

Obrázek podcastu Král Beznaděje

Král Beznaděje

Všechno zavinil. To on se stal zkázou pro celé království. Zůstala v něm jen smrt a hniloba. Hroby v Necropolis pod hradem jsou plné mrtvých. A to vše, protože upsal duši démonovi. Snad jedině, že by se našel blázen nebo naivní dobrodruh, který by dokázal kletbu zlomit.…

Obrázek podcastu Velký Gatsby

Velký Gatsby

Velký Gatsby, příběh tragické deziluze Francis Scott Fitzgerald (1896-1940), 'autor jazzového věku', dokázal jedinečným způsobem zvěčnit atmosféru prvního poválečného desetiletí v USA. Ve svém nejznámějším románu Gatsby vypráví příběh velké lásky, oslnivého společenskéh…

Obrázek podcastu Bridget Jonesová: Láskou šílená

Bridget Jonesová: Láskou šílená

{'cs': 'Bridget Jonesová se vrací po téměř šestnácti letech na scénu. Leccos se bezpochyby změnilo, ale hodně toho zůstalo při starém. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy („Přestanu před dětmi varovně počítat „Raz… dva…“, aniž jsem rozhodnutá, co v…

Obrázek podcastu Nepříliš šťastná rodina

Nepříliš šťastná rodina

Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah. Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní …

Obrázek podcastu Dějiny psané Římem - Mistři slova

Dějiny psané Římem - Mistři slova

Procházka Římem „Věčného města“ od jeho vzniku až do dnešních dní. Vzestupy a pády, panovníci, války, umění, kultura a každodenní život Římanů. Staletá historie jednoho města napsaná jak fakticky, tak poutavě. To vše je jedna kniha, která inspirovala nejednoho člověka k…

Obrázek podcastu Národní opruzení

Národní opruzení

Detektivka s romantickou zápletkou postavená na historických událostech českého národního obrození vypráví příběh, kdy Neruda byl ještě kluk, Světlá neměla zábrany, Němcová toužila po lásce a Havlíčkova drzost hýbala s dobou. Hranice mezi skutečností a fikcí neexistují.…

Obrázek podcastu Z korespondence Boženy Němcové

Z korespondence Boženy Němcové

"Já musím psát. Když jsem mnohdy mrzutostí nebo starostí sklíčená, jak sednu k psaní, žiji v jiném světě," svěřuje se v jednom ze svých dopisů Božena Němcová (4. 2. 1820 Vídeň - 21. 1. 1862 Praha). Když pročítáme její korespondenci, vždycky znovu musíme obdivovat, s jak…

Obrázek podcastu Černý šíp

Černý šíp

Rozhlasová hra Černý šíp na motivy literární předlohy R.L.Stevensona vypráví dobrodružný příběh z války růží. Zavede nás do Anglie druhé poloviny 15. století, kdy si vévodové z Yorku, mající ve znaku rudou růži, nárokují trůn na vládnoucí dynastii Lancasterů s bílou růž…

Obrázek podcastu Vločky rozprávočky

Vločky rozprávočky

Snehové vločky sú veľmi dôležité. Robia zimu zimou. Poletujú po krajine a kým padnú na zem, vypočujú si veľa príbehov. Tak raz pristala jedna vločka na nos pánovi kronikárovi, ktorý si do svojej veľkej knihy zapisoval rozprávočky zo studených krajín, aby sa na ne nezabu…

Obrázek podcastu Projekt pes (ten můj)

Projekt pes (ten můj)

Jenda má na světě jen jedno jediné přání – mít psa. Jenže jeho rodiče jsou zásadně proti. Jediný, kdo ho chápe, je babička, které se už ale všechno tak trochu plete. A tak s pomocí kamarádky Moniky, jejíž máma cvičí asistenční psy, vymyslí rafinovaný plán, aby rodičům d…

Obrázek podcastu Cena krve

Cena krve

Gene Hawkins přichází do kontaktu se zločinem dnes a denně, strach ovšem nemá. Od chvíle, kdy ztratil milovanou ženu, pro něj život pozbyl smyslu a smrti se vyhýbá vlastně jen proto, aby dostál profesním povinnostem. Zčásti i proto, aby ho odvedl od sebedestruktivních m…

Obrázek podcastu Intimní historie od antiky po baroko

Intimní historie od antiky po baroko

Co vám v hodinách dějepisu zatajili! Zábavnou formou sledujeme proměnu společenského chování v ohledu na intimní činnosti (např. antikoncepce či spodní prádlo) od starověku až po novověk. V učebnicích historie i vědeckých dílech najdeme především údaje o panovnících, sl…

Obrázek podcastu Kosmokluk

Kosmokluk

Záhadná postava v lesklém stříbrném skafandru, botách, rukavicích, plášti a přilbě se zrcadlovým průzorem skrývá velké tajemství, které by mohlo změnit běh dějin. Vraťte se do doby vesmírných závodů. Je tu dechberoucí filmové dobrodružství plné záhad, akce, smíchu a pře…

Obrázek podcastu Vražda na golfovém hřišti

Vražda na golfovém hřišti

„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Obrázek podcastu Španělština pro středně pokročilé B2

Španělština pro středně pokročilé B2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Španělština – slovní zásoba pro pokročilé B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou slovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to …

Obrázek podcastu Zinnerová: Čarovné prstýnky

Zinnerová: Čarovné prstýnky

Pohádkový příběh, klasická pohádka, která zaujme děti od 5 let výše. Zavede nás do chudého, leč malebného kraje Jizerských hor do chalupy hajného a jeho dcery a také nechá nahlédnout do života svobodného mládence, jehož živobytím je výroba krejcarových prstýnků z kočičí…

Obrázek podcastu Případ úzké dýky

Případ úzké dýky

I na Velké Moravě se vraždilo. Byl zabit králův stavitel Radslav a vyšetřování se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Kníže Slavomír, bohatý a neohrožený muž s bystrým úsudkem, který pochází z mojmírovského rodu, pátrá se svým vikinským přítelem Erikem…

Obrázek podcastu Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Víte, jak se rodí trpaslíci? Nejlíp by vám to řekla paní Mašitová z Horních Mokropes. Jednoho si totiž přinesla domů z lesa, pojmenovala ho Pepa a posadila do skalky. Ale copak takový živý trpaslík chce trčet mezi kamením? Ani náhodou. Zvlášť poté, co v lese objevil dal…