Obrázek podcastu A Faraway World

Audiokniha A Faraway World

Délka:

22 min

Čte:

Rodilý mluvčí

Vydavatel:

Infoa

Jazyk:

Anglicky

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 36 - František Míček 07.06.2014

100 statečných - Host č. 36 - František Míček 07.06.2014

Hostem L. Výborné - F. Míček (maratonský vytrvalec, in-line závodník)

Obrázek podcastu Obchodní polština A1-B1

Obchodní polština A1-B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Obchodní polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci a v obchodním kontaktu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví…

Obrázek podcastu Vyjednavač

Vyjednavač

Sebevraždy, vyhrocené konflikty, zadržování rukojmích… to vše je pro policejního vyjednavače denním chlebem. Policista Karel Pošíval je jedním z těch, kteří zachraňují lidské životy nasloucháním a mluvením. V otevřeném rozhovoru vypráví o svých nejzajímavějších případec…

Obrázek podcastu Prázdniny v Evropě

Prázdniny v Evropě

Vložte řízek mezi chleby a vydejte se za čtvrtým prázdninovým dobrodružstvím s Ladislavem Ziburou. Tentokrát vás čeká 14 000 kilometrů stopem napříč Evropou. Ve společnosti svérázných řidičů vyrazíte z horkých Athén přes divoký Balkán, rodný střed a malebné Pobaltí až z…

Obrázek podcastu Měl jsem psa a kočku

Měl jsem psa a kočku

Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Obrázek podcastu Zločin jak ho pamatuju

Zločin jak ho pamatuju

České dějiny viděné pod úhlem zločinu. Novinář Josef Klíma pátrá, jak zločin formoval české dějiny od devadesátých let po současnost. V audioknize defilují jména Mrázek, Krejčíř, Roubal, Kajínek a další. Devadesátá léta byla nejen dobou nadějných vyhlídek svobodné spole…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Brouk Pytlík

Brouk Pytlík

Všechno vím, všechno znám! Kniha ze zlatého fondu dětské literatury od autora Ferdy mravence, ve které se brouk Pytlík stává hlavním hrdinou a rozesměje i ty nejmenší posluchače. Kultovní kniha české dětské literatury s hlavním hrdinou v podobě dobrosrdečné, aktivní, po…

Obrázek podcastu Království

Království

Do zapadlé vsi v norských horách se z ciziny vrací zdejší rodák Carl Opgard a přiváží s sebou návrh na výstavbu luxusního wellness hotelu. Jeho bratr Roy se těší, že v malém hospodářství, kde oba vyrůstali, bude konečně živěji. Jenže Carl s sebou přináší také velké prob…

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Obrázek podcastu H2O a poklad šíleného oka

H2O a poklad šíleného oka

Státní banka v ohrožení. A někdo chce zastavit orloj. Není čas ztrácet čas! Padouch nikdy nespí, jelikož pláchl z kriminálu a spřádá sen o epochálním vyloupení státní banky. Jenže proti němu zase stojí nyní už páťáci Hubert, Hugo a Ofélie – čili jednotka rychlého nasaz…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014

100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014

Hostem L. Výborné - J. Hofman (antikvář)

Obrázek podcastu Prázdné ulice

Prázdné ulice

Děj románu se odehrává v roce 1999 v Praze. Vypravěč objeví na skládce na okraji města věc, jejíž účel nezná – je to nějaký nástroj, emblém, socha nebo snad písmeno neznámé abecedy? Ukáže se, že předmět je nějak spojen se záhadným zmizením mladé dívky. Vypravěč po ní pá…

Obrázek podcastu Pohádky O Pavlínce

Pohádky O Pavlínce

Pohádky O Pavlínce navazují na klasickou řadu rozhlasových vyprávění skřítka Hajaji, tak jak ji psal Václav Čtvrtek a poeticky oslovuje nejen dětského posluchače.Čte: Antonín Molčík.

Obrázek podcastu Píšu, dokud si pamatuju

Píšu, dokud si pamatuju

Vzpomínky Taťány Lukešové v sobě skrývají celou tragiku 20. století s jeho hrůzami a nadějemi. Citlivě a s něhou je čte její dcera Barbara Lukešová a přizvala si svého hereckého kolegu Martina Myšičku. Do jednoho života se tak vešla milá setkání s TGM a Janem Masarykem,…

Obrázek podcastu Dyk: Milá sedmi loupežníků

Dyk: Milá sedmi loupežníků

Baladicky laděná poéma o lásce a zradě. Hlavní hrdinkou je odvážná dívka, která touží být volná, nechce se vázat a tak se přidá ke skupině loupežníků. Chce je milovat všechny stejně, každýz nich má nárok na její lásku. V průběhu děje se ale začíná její pohled na život a…

Obrázek podcastu Jak je důležité míti Filipa

Jak je důležité míti Filipa

Lehkovážná komedie pro vážné lidi. Konverzační komedie o lásce a námluvách ve vyšší anglické společnosti, která skýtá autorovi nepřebernou studnici inspirace. Autor nešetří břitkým humorem. Co replika, to vtip či bonmot. Osoby a obsazení: John Worthing (Bořivoj Navrátil…

Obrázek podcastu Veci ktoré v nás ostanú navždy

Veci ktoré v nás ostanú navždy

Bradatý zlý chlapec Knox si rád užíva život presne tak ako svojuj kávu: osamote. Teda ak nerátate jeho baseta Waylona. Knox neznáša drámu a nepoľaví, ani keď sa k nemu dostaví v podobe zúfalej nevesty, ktorá ušla spred oltára. Naomi práve utiekla z vlastnej svadby, no z…

Obrázek podcastu Soumrak Camelotu

Soumrak Camelotu

Xaverius Hawk usiluje o zničení Camelotu. Ale na scéně je i agent JFK. Sci-fi ze série Agent JFK. John Francis Kovář je tentokrát vyslán na Camelot, o jehož zničení usiluje podvratný Xaverius Hawk ve spolupráci se zrádkyní Agentury Nikitou Bernstein. Agent John Francis…

Obrázek podcastu Macbeth

Macbeth

Krev bude vykoupena krví Norský král detektivek Jo Nesbø v očekávané novince Macbeth ukazuje, jak hra o moc, nenasytnost a temná zákoutí lidského jednání a mysli dokáží ovlivňovat a ničit životy. Je to nejlepší polda, jakého kdy měli. Když se nepodařený zátah na dealery…

Obrázek podcastu Máj (1984)

Máj (1984)

Studiová nahrávka představení v pražské poetické vinárně Viola z roku 1984. Slavná a pamětníky oceňovaná interpretace Máchovy básnické skladby Rudolfem Hrušínským.

Obrázek podcastu Kamenná opice

Kamenná opice

Je jako přízrak… Kde se ukrývá? K přístavu na Long Islandu se blíží velká čínská nákladní loď s uprchlíky a lidskými otroky. Americkým úřadům se podařilo zjistit, že na palubě se nachází i mezinárodně hledaný zločinec přezdívaný Duch, a požádaly proto o spolupráci věhla…

Obrázek podcastu To neřeš!

To neřeš!

Záznam mimořádných vypravěčských schopností Evy Holubové. V rozhovoru se svým dlouholetým přítelem, hercem a moderátorem Jaroslavem Duškem, vypráví humorně i vážně populární herečka o své rodině, dětech, sexu, alkoholu, dobročinnosti, cestování, a celé řadě dalších pods…

Obrázek podcastu Jablko nepadlo daleko od stromu

Jablko nepadlo daleko od stromu

Mord řezníkovy ženy v Mělníce. Neslýchané, vzrušující! Mnozí si šeptem sdělují novinu, která se ráno rozletěla městem. Mord se v Mělníce nestal už dobrých pět let. Je vrahem paní Guty tovaryš? A příčinou její vraždy cizoložství? Dosvědčí se mladíkova nevina, nebo mu n…

Obrázek podcastu Hodina modrých slonů

Hodina modrých slonů

Pohádkové vyprávění podle stejnojmenné knihy Oty Hofmana, ve kterém se společně s Vlastimilem Brodským dozvíme, jak Tomáš a Zuzanka dorazili na Vánoční ostrovy a objevili tam stádo modrých slonů, jak našli sloní oko a nakonec i to, jak jim oběma začali Vánoce...