Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu A collection Of First World War Poetry

Audiokniha A collection Of First World War Poetry

Délka:

1 hod 17 min

Čte:

Rodilý mluvčí

Vydavatel:

Infoa

Jazyk:

Anglicky

Obrázek podcastu Bůh v renaultu

Bůh v renaultu

Čtvrtá povídková knížka úspěšného českého spisovatele obsahuje 12 povídek o mezilidských vztazích, které přinášejí směs pocitů, nálad a empatie. Hrdinové svěžích povídek prožívají všední pocity, touhy i strachy a nabízejí vnitřní očištění, které každý takový akt doprová

Obrázek podcastu Moře klidu

Moře klidu

Čas prý na nikoho nečeká, ale ve 25. století to tak úplně neplatí… Osmnáctiletého britského aristokrata Edwina St. Andrewa poslali rodiče v roce 1912 za Atlantik, aby už nemuseli poslouchat jeho nekonvenční názory. Uprostřed kanadské divočiny však mladík prožije něco, c

Obrázek podcastu Kdo chytá v lese

Kdo chytá v lese

Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček

Obrázek podcastu Kalendář

Kalendář

Kniha s vybranými novinovými sloupky z let 1920-24 Kalendář vyšla poprvé po smrti Karla Čapka v roce 1940. V těchto sloupcích se Karel Čapek představuje jako skvělý pozorovatel. Všímá si všeho - proměny krajiny během čtyř ročních dob, zvířat i hmyzu, vůně domu, železnič

Obrázek podcastu Na tenkém ledě

Na tenkém ledě

Před sedmi lety byl Miles Pussett žokejem v překážkových dostizích, po nešťastné události však sport opustil a přísahal, že se k němu už nikdy nevrátí. Nyní adrenalin vyhledává na švýcarské ledové dráze Cresta Run ve Svatém Mořici. Náhodou se v městečku ocitne během ste

Obrázek podcastu Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených

Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených

"Nikdy by mne nenapadlo, že na stará kolena prožiji tolik nádherných víkendů v těch nejkrásnějších koutech naší vlasti! Všechny cestovky v té době nabízely turistům ubytování a jídlo. Já nabízel navíc program a skupinu nezadaných mužů a žen. Dokonce se nějaký režisér a

Obrázek podcastu Prahou staletí (3). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (3). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu LP 1018 3841 vydanému v Supraphonu v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvě alba obsahující po dvou deskách cyklu PRAHOU STALETÍ, spatřila světlo světa v letech 1981 a 1982. V mnoha zastaveních - na Vyšehradě, na Hradčanech, v

Obrázek podcastu Křest ohněm

Křest ohněm

Křest ohněm 3. část Ságy o Zaklínači Zaklínač šel. Šel ohněm i vodou, za sebe se neohlížel. Vzal jen svůj zaklínačský meč. Neposlechl slova věštkyně. A dobře učinil, poněvadž to byla mizerná věštkyně. Třetí část legendární Sapkowského ságy o zaklínači Geraltovi a jeho

Obrázek podcastu Krysí ostrov a jiné povídky

Krysí ostrov a jiné povídky

Pomsta a spravedlnost, láska až za hrob a palčivá nenávist. Oko za oko, zub za zub. Vyprávění o odplatě z postpandemické Ameriky, zpověď vědce, který objevil lék proti stárnutí, střet zabijáků připomínající šachovou partii, soupeření dvou mladíků o tutéž dívku a synův b

Obrázek podcastu Tracyho Tygr

Tracyho Tygr

Velký příběh o lásce, o fantazii a odvaze. Příběh o tygrovi, o Thomasu Tracym a Lauře Luthyové. Co kdybychom každý měli svého tygra, který by nám ukazoval cestu k našim největším snům? Nové vydání americké kultovní novely s mimořádným hereckým obsazením znovu připomene

Obrázek podcastu Výběr z pohádkových příběhů Melity Denkové

Výběr z pohádkových příběhů Melity Denkové

Pohádky z růží, Loudavý vlak, Hašteřivé pohádky a Ušatý pan Albert a jeho druhý kufr... To jsou pohádkové příběhy Melity Denkové, které si oblíbili děti i dospělí v rozhlasovém seriálu pohádek na dobrou noc Hajaja. Ať se líbí i vám...

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! 24 George Gershwin: Porgy a Bess

Nebojte se klasiky! 24 George Gershwin: Porgy a Bess

Příběh starého mrzáka Porgyho a krásné Bess poznáte díky dramatizaci Jana Jiráně podle libreta Iry Gershwina a DuBose Heywarda. Zazní v podání známých českých herců s ukázkami hudebních pasáží jednoho z nejslavnějších děl světové operní literatury.

Obrázek podcastu Dialogy nad životem

Dialogy nad životem

Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j

Obrázek podcastu Nártoun a Outloň

Nártoun a Outloň

Hebká srst a ostrý rozum: opičky na stopě zločinu! Oblíbená autorka mysteriózních příběhů pro dospělé přichází s kouzelným vyprávěním o opičkách z Panenských Břežan, důležitosti vody a odvahy. Loudavý, neohrabaný Outloň a mrštný, heboučký Nártoun prchají ze zajetí a za

Obrázek podcastu Z New Yorku do pekla a zpět

Z New Yorku do pekla a zpět

Prozaický debut Karla Fořta je syrovou a v mnohém autobiografickou výpovědí o životní cestě za svobodou a o hledání sebe sama. Autorovo alter ego - hrdina s přezdívkou Čeko - poodhaluje čtenáři odvrácenou tvář New Yorku. Je zasvěceným průvodcem newyorskou periferií. Drs

Obrázek podcastu Čtvrtek: To nejlepší pro nejmenší

Čtvrtek: To nejlepší pro nejmenší

V interpretaci proslulých mistrů děti uslyší nejen pohádky o hrdinech, které důvěrně znají z Večerníčků (o Rumcajsovi, víle Amálce, makové panence, Křemílku a Vochomůrkovi, vodníku Čepečkovi, formanu Šejtročkovi), ale poslechnou si i méně známé, přitom nesmírně půvabné

Obrázek podcastu Moskva-hranice

Moskva-hranice

Román Moskva - hranice popisuje děsivý rozklad charakteru, individuality a lidské důstojnosti v sovětské společnosti třicátých let. Vychází z autentického svědectví autora Jiřího Weila, kterému nikdo nechtěl uvěřit a které ovlivnilo celý jeho život.Weil v románu píše o

Obrázek podcastu Pozitivní myšlení není pro každého

Pozitivní myšlení není pro každého

Chcete poznat tajemství motivace a automotivace? Tato nahrávka vůbec neměla vzniknout. Chcete vědět, proč? Pozitivní myšlení funguje jen těm, kteří jednají. Spousta nešťastných lidí stále čte knihy o pozitivním myšlení, "vymetají" různé semináře, ale kvalita jejich živo

Obrázek podcastu Křesadlo

Křesadlo

Jedna z klasických nedělních pohádek Hanse Christiana Andersena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...V nahrávce z roku 1995 v režii Karla Weinlicha účinkují: voják (Ondřej Vetchý), princezna (Magdalena Chrzová), král (František Němec), královna (Eliška Balze

Obrázek podcastu Óda na život

Óda na život

>> „Stále věřím v lidi. Kdysi to byla má největší slabost. Dnes je to zdroj mé síly.“<< ## O audioknize Když byla osmašedesátiletá Gisèle Pelicot předvolána na policii, netušila, že její dosavadní život právě končí. Manžela, s nímž strávila padesát let, přistihla ostra

Obrázek podcastu Jak jsem nebyla na lvech

Jak jsem nebyla na lvech

Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr

Obrázek podcastu Cesta kolem světa za osmdesát dní

Cesta kolem světa za osmdesát dní

Nebýt sázky v Reformním klubu, těžko by se usedlý anglický džentlmen Phileas Fogg rozhodl objet za 80 dní celý svět. Na cestě zažívá se svým věrným sluhou Passepartoutem četná dobrodružství, která mu přinesou nejen slávu, ale i štěstí v lásce... Dramatizace: Ondřej Nef

Obrázek podcastu Život víry 2022/01

Život víry 2022/01

Život víry 2022/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Přítel je bližší než bratr Jaký je dobrý přítel a jak ho získat? Kde je

Obrázek podcastu Italské mentolky: S příchutí svěžího humoru

Italské mentolky: S příchutí svěžího humoru

O čem většinou klevetí Italky mezi sebou? A proč nepomlouvají své drahé polovičky? Kdy vás omyl mladí více nežli drahé krémy? Proč bývá v italských divadlech více mužů nežli žen? Opravdu mládí končí – viděno italskýma očima – až v sedmdesáti? Proč jsou některé žáby kurá

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 13 - Ilona Kejklíčková 06.06.2014

100 statečných - Host č. 13 - Ilona Kejklíčková 06.06.2014

Hostem L. Výborné - I. Kejklíčková (klinická logopedka)