Obrázek podcastu 23 klasických pohádek

Audiokniha 23 klasických pohádek

Obrázek podcastu Na vlně 57 metrů

Na vlně 57 metrů

Poznal tajemství jihoamerických džunglí, procestoval Spojené státy i Evropu. Pracoval na zaoceánských parnících, setkal se s válečnými hrdiny i desperáty amerického Středozápadu. Své příběhy sbíral v rozpáleném Orientu i na dálném mrazivém Severu. Otakar Batlička, jeden…

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Obrázek podcastu Proč se neřekne pravda?

Proč se neřekne pravda?

Jindřiška Smetanová upravila deníkové vzpomínky svého strýce Antonína Schenka na dobu jeho působení ve funkci osobního sekretáře prezidenta republiky T. G. Masaryka. Knižně vyšly pod názvem T. G. M.: Proč se neřekne pravda?V režii Petra Dufka připravil Josef Veselý. Úči…

Obrázek podcastu Obyčejný život (2019)

Obyčejný život (2019)

Trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a patří k …

Obrázek podcastu Sběratel

Sběratel

Dny obyčejného úředníčka Fredericka Clegga prosvětluje pouze jeho sbírka motýlů a okamžiky, v nichž po cestě do práce zahlédne krásnou studentku výtvarného umění Mirandu Greyovou. Když ale mladík vyhraje v loterii značnou finanční částku, nové okolnosti mu umožní platon…

Obrázek podcastu Štaflík a Špagetka

Štaflík a Špagetka

Kreslíř a ilustrátor Zdeněk Smetana vytvořil před dvaceti lety dvojici psíků, malého, podlouhlého Špagetku, a vysokého, dlouhonohého Štaflíka. O jejich příhodách vznikl animovaný večerníček, stále reprizovaný v České televizi. Autoři filmového scénáře o příbězích dvou p…

Obrázek podcastu Půlnoční knihovna

Půlnoční knihovna

Který život je pro nás ten pravý? Každý z nás už někdy přemýšlel nad tím, jestli ve svém životě nemohl udělat něco jinak a kam by ho takové rozhodnutí posléze nasměrovalo. Nora Seedová takovou možnost dostane, když se ocitne v tajemné Půlnoční knihovně – ale ruku na srd…

Obrázek podcastu Markéta Lazarová

Markéta Lazarová

Markéta Lazarová patří k Vančurovým nejznámějším románům (k čemuž jistě přispělo i vynikající filmové zpracování). Přísně vzato, není to vlastně román : nejde o zde o konkrétní místo a čas ani o přesnost dobových reálií. Je to baladický milostný příběh z časů nepokojů, …

Obrázek podcastu Hladina krve

Hladina krve

Městečkem v Jizerských horách otřese hrůzný nález. Ve studni je objeveno tělo třináctiletého Adama. Když se navíc po jeho dvojčeti Ondrovi slehne zem, jejich matce se zhroutí celý svět. Tím ale tragédie nekončí. Nedaleko se pohřešuje další chlapec a podobný příběh se op…

Obrázek podcastu Zlaté líbánky

Zlaté líbánky

Manželský pár podniká svou svatební cestu po padesáti letech společného soužití a při tom se setká s mužem, ve kterém manželka poznává svoji první lásku a manžel svého soka. Osoby a obsazení: Mary (Věra Kubánková), holič (Eduard Cupák), Frank (Jiří Holý) a Doris (Antoni…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 93 - Jan Zedník 08.06.2014

100 statečných - Host č. 93 - Jan Zedník 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - J. Zedník (Geofyzikální ústav Akademie věd ČR)

Obrázek podcastu Zasvěcení temnotou

Zasvěcení temnotou

Vítejte v časech nového feudalismu pod nadvládou Umělého Myšlení! Lidstvo se po prohrané válce s umělou inteligencí ponořilo do temného středověku. Ulicemi zpustošené Prahy znovu projíždějí koňské povozy a už za prvním rohem číhá smrtelné nebezpečí. V postapokalyptický…

Obrázek podcastu Snad jsem zas tolik neřekl

Snad jsem zas tolik neřekl

Jiří Štědroň si už vyzkoušel leccos. Svým příznivcům asi nejpevněji utkvěl v paměti coby herec a zpěvák, ale byl i ředitelem reklamní agentury a vyráběl křišťálové lustry. Byl filmovým princem a jeho hity si zpíval celý národ, ale také psal, většinou texty a divadelní h…

Obrázek podcastu Šťastné peníze

Šťastné peníze

{'cs': 'Staňte se zenovým mistrem v oblasti peněz a zmírněte své obavy o finance a potenciál výdělku.\nAutor Ken Honda ví, že rychlé zbohatnutí není způsob, jak dosáhnout štěstí. Příliš často jsou peníze zdrojem strachu, stresu a hněvu, často narušují vztahy, a dokonce …

Obrázek podcastu Poslední stupeň důvěrnosti

Poslední stupeň důvěrnosti

Hlavním hrdinou románu Ivana Klímy je evangelický farář Daniel Vedra, který ztrácí svoji dosud pevnou víru poté, když se zamiluje do jiné ženy. Dřívější svět jistoty se od okamžiku přestoupení zakázané lásky hroutí a na místo Boha nastupuje jen neprostupné mlčení doprov…

Obrázek podcastu Meditační promluvy 3 - Spanda Gíta

Meditační promluvy 3 - Spanda Gíta

Tresť praxe siddha jógy kašmírského šivaismu. Jedná se o záznam, kde autor čte dílo Spanda gíta. Četba byla zároveň meditací, autor se nechal vést zejména momentální inspirací a intuicí, a proto se v některých místech nahraná slova liší od původního textu.

Obrázek podcastu Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama…

Obrázek podcastu Jeď dál

Jeď dál

Tvořivost není rovná přímka s jasným začátkem i koncem, ale spíše smyčka, která nás pokaždé, když něco dokončíme, vrací na start. Kdo nezažil muka hodin nad prázdným listem papíru, kurzorem tepajícím na monitoru, nástroji rozloženými na pracovní ploše, pocity vyhoření, …

Obrázek podcastu Angličtina nejen do auta

Angličtina nejen do auta

{'cs': 'Poslouchejte a učte se cizí jazyky kdykoliv a kdekoliv! Nejen v autě, ale i při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu angličtiny. Díky různým typům cvičení se vaše znalosti při poslechu upevní a s využitím vzorových frází se naučíte vytvářet nová slovní sp…

Obrázek podcastu Strašidelná vagina

Strašidelná vagina

Co vydává v posteli ty strašné zvuky? Jedno z vrcholných děl žánru bizarro fiction. Steve miluje Stacy k zbláznění, ale nemůže se smířit s kvílivými zvuky, které vydávají její intimní partie. Na žádost Stacy se vydává do jejího těla záhadu prozkoumat. „Sexu se Stacy jse…

Obrázek podcastu Richard III.

Richard III.

Je odvážný, je chytrý, má šarm. Je mrzák. S úsměvem kráčí přes mrtvoly za svým cílem. Rozhlasová adaptace jedné z nejznámějších Shakespearových tragédií s Jiřím Adamírou v hlavní roli.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 16 - Radim Jančura 06.06.2014

100 statečných - Host č. 16 - Radim Jančura 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - R. Jančura (podnikatel a manažer v oblasti dopravy)