Audiokniha 2024 aneb ÚTĚK Z UNIONIE

Rodrigo Raubíř a neohrožený Špunt
Během strašlivé bouře po cestě temným Děsohvozdem zmizí z maringotky kočovných loutkoherců Baculíkových jejich jediný synek zvaný Špunt. Zatoužil totiž po kariéře panoše Rodriga Raubíře ‒ nejhrůznějšího z loupeživých rytířů, jenž sídlí ve zdejších končinách ‒ a vydal se…

Angličan
Tajná válka na pouštní hranici Mali a Alžírska. Vražda a únos na předměstských ulicích Londýna. Moskevská policistka vyšetřující vraždu čtyř kolegů ruskou mafií. Sekční šéf MI6 čelící hrozbě, že dlouho plánovaná operace bude zmařena. Všechny případy spojuje Angličan: Da…

Moudrost vyžaduje úsilí
Kterou cestu si zvolíte – tu jednoduchou, nebo tu správnou? Každý jeden den svého života stojíme na rozcestí. Volíme si mezi neřestí a ctností. Budete sobečtí, nebo ohleduplní? Budete trénovat dobrý návyk, nebo zlozvyk? Budete zbabělí, nebo odvážní? Užijete si blaženou …

Sirotčinec slečny Peregrinové: PTAČÍ SNĚM
Zachránit Noor Pradeshovou znamená přežít! H, spolupracovník dědečka Abea Portmana, pověřil na smrtelné posteli Jacoba úkolem dostat Noor Pradeshovou do bezpečí. To jí má poskytnout nejmocnější žijící tajná agentka V, jenže ta dělá vše pro to, aby nebyla k nalezení. Ohr…

Jonathan Strange & pan Norrel
Pan Norrell má poslání. Hodlá se zasadit o návrat magie do Británie! Na počátku 19. století se v Anglii vyskytují pouze mágové-teoretici, jejichž příležitostná setkání připomínají spíš diskusní kroužek usedlých gentlemanů. Přesto se jednomu z nich, samotářskému panu Nor…

Cesty z úzkosti a deprese
Úspěch, kariéra a blahobyt představují pro mnohé naplnění životního štěstí. Navzdory tomu však v naší západní kultuře trpí stále více lidí úzkostnými stavy, pocity nespokojenosti, frustrací, nejistotou a depresemi. Autor, psychoterapeut s mnohaletými zkušenostmi, se na …

Pavoučí případ
Třetí autorova detektivka z trampsko-vodáckého prostředí. Byla kdysi dávno jedna tajná trampská osada Pavouci a její camp Pavučinec, jehož polohu neznal nikdo, kromě členů oné osady. Pak na místě campu vyrostla vojenská základna Bonanza a osada se rozpadla. Kapitán krim…

Tajemství sídla Craven Manor
Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda. Když ale dorazí do Craven Manor, zmocní se ho podezření. Dveře do starobylého sídla jsou doko…

Tajemný cizinec
Co způsobí příchod laskavého Satana v životě obyčejné rakouské vesnice na sklonku 16. století? Nadčasový příběh o otázkách etiky a morálky, o relativitě pojetí dobra a zla i o nesmyslnosti lidského počínání.Účinkují: Jan Hartl a Boris Rösner.Režie: Dimitrij Dudík.

Jistě, pane ministře
Výsledky voleb jsou tady! Jim Hacker, nově zvolený ministr pro administrativní záležitosti se snaží najít cestu byrokratickým hlavolamem britského impéria v 80. letech minulého století. Na „pomoc“ mu přichází stálý tajemník ministerstva Sir Humphrey Appleby, dokonalý př…

Italské prázdniny
Vypravěčský talent, humor a moudrost Jana Wericha znovu ožívají na rozhlasové autorské nahrávce literární cestopisné předlohy. Italské prázdniny právě tak, jak byly nahrány v roce 1963, poprvé v nezkrácené podobě.

Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi
Seznamte se s Ducháčkovými! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich tři neposední potomci jsou milá strašidla, kterých se rozhodně nemusíte bát. Lidí se sice trošku straní, ale když na to přijde, rádi jim v mnohém pomohou. Zvědaví duchové Simon, Olívie a Bubi jsou samá…

Hordubal
Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Ostrovskij: Vlci a ovce
Z obsáhlého komentáře Karla Palouše k původnímu 2LP albu "A.N.Ostrovskij Vlci a ovce", které vydal Supraphon v roce 1987 a které nyní vychází poprvé digitálně: ...Jaká je asi idea jeho (Ostrovského) vynikající komedie "Vlci a ovce". Na co útočí: na kariérismus, na moc p…

Kabinet kuriozit
Někde mají kostlivce ve skříni, v New Yorku rovnou tunel plný ostatků… Zvláštního agenta Pendergasta z pobočky FBI v New Orleans si pro jeho zevnějšek občas pletou s hrobníkem, což se ve světle jeho dalšího newyorského případu jeví jako vcelku příhodné. Na místě stavby …

Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Rozsudok smrti
Bývalého manžela Alice Svrčekovej čoskoro prepustia z basy. Zúfalá Alica sa bojí nielen o svoj život, ale aj o život ich detí. Jej aktuálny priateľ Holec – taktiež namočený do nelegálnych činností – pre ňu necháva zinscenovať jej vlastný únos a spoločne dúfajú, že políc…

Divočina v zahradě
Divokou přírodu máme přímo pod nosem - v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neodděliteln…

Na druhý pokus
Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

RIP: Smrt je malebná
Příběh o jedné či více vraždách, které právě s celou historkou opustily můj psací stroj. Usaďte se, prosím, do křesel a naslouchejte mému temnému hlasu. Do rána to zvládáme stihnout a vy pak budete moci šířit příběh dále. Jen račte dál, jen vstupte. Sedím tu sám, za sta…

Spasitel Duny
Strhující příběh plný intrik představuje souboj člověka s nezvratným osudem Dvanáct let uplynulo od vítězství Paula Atreida a jeho pouštních fremenů nad Harkoneny na Duně a ovládnutí imperiálního trůnu. Z planety Arrakis se stalo centrum moci a ze všech koutů sem poutní…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Asfalt II. - Efektivní brutalita
Čeká vás dalších 50 odstínů krve! Čeká vás dokončení Asfaltu! Major Kuffenbach a jeho přátelé pokračují v pekelné jízdě. Válka, kterou pětice rozhněvaných mužů vyhlásila celému Peklu, se rozrůstá do monstrózních rozměrů. Industriální kníže Ba’al Zebul mobilizuje podsvě…

Až moc blízko
Mia je úspěšná psychoterapeutka s prosperující praxí, přesto neváhá všeho nechat, když se v telefonu ozve její dlouholetá přítelkyně Lysette a celá zoufalá ji prosí, aby hned přijela. Její kamarádka Sarah totiž spáchala sebevraždu skokem ze střechy parkovacího domu. Zůs…

Patnáctiletý kapitán
Děj Verneova Patnáctiletého kapitána se neodehrává dvacet tisíc mil pod mořem, na Měsíci ani na kometě letící hlubokým vesmírem neznámo kam. Je to příběh, který se mohl skutečně odehrát, aniž bychom museli do hry osudu zapojit nějaký převratný vynález, jaké se ve Verneo…