Obrázek podcastu 1984

Audiokniha 1984

Délka:

11 hod 51 min

Čte:

Jitka Moučková

Vydavatel:

Audiostory

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Polish Your Rusty English

Polish Your Rusty English

Polish Your Rusty English - komplet dílů 1 - 5 - audiokniha je unikátní a ojedinělou sbírkou autentických rozhovorů anglických rodilých mluvčích. Nahrávka je celá v angličtině. Ojedinělá a unikátní sbírka až 50 autentických rozhovorů mezi rodilými mluvčími v angličtině.…

Obrázek podcastu Chůze

Chůze

Americký filozof a básník Henry David Thoreau (1817-1862) je považován za zakladatele přírodního eseje v moderní světové literatuře. Thoreau se na svých toulkách přírodou často setkával s různými formami divokosti, která ho se vzrůstající intenzitou přitahovala. Na toto…

Obrázek podcastu Někdy člověk nevypadá

Někdy člověk nevypadá

Dramatický monolog ženy, která rekapituluje vlastní život a řeší problémy s dospívajícím synem. Vynikající rozhlasové herectví Jany Štěpánkové v citlivé režii Hany Kofránkové.

Obrázek podcastu Sezóny srdce/Collage in adagio/ Rozhovor Karla Hvížďaly

Sezóny srdce/Collage in adagio/ Rozhovor Karla Hvížďaly

"Jsou lidé, kteří si stav ducha uvědomí a nezanesou ho balastem, a jsou tací, kteří ho vyčtou, dojdou k němu intelektuálním úsilím. Josef Topol patřil k první skupině. Mikuláš Medek o něm řekl: Je to lastura, která se nedá otevřít násilím. Musí se trpělivě čekat, až se …

Obrázek podcastu Do velké krajiny Dudédu

Do velké krajiny Dudédu

Z veršů, pohádek a dopisů Ivana Martina Jirouse hraje a zpívá Dismanův rozhlasový dětský soubor.

Obrázek podcastu Bezouška: Noví hrdinové okamžiku

Bezouška: Noví hrdinové okamžiku

Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Obrázek podcastu Ešte si to premysli

Ešte si to premysli

Kedy ste naposledy prehodnotili názor? Ešte si to premysli je audiokniha o dôležitosti pochybovania a o tom, ako ľahšie spracovať nové fakty a nazerať na vlastné omyly pozitívnou optikou. Výskumy ukazujú, že tí najlepší vedia prehodnotiť svoje stanoviská a sú schopní me…

Obrázek podcastu Pozdě v listopadu

Pozdě v listopadu

Poklidný přechod z podzimu do zimy není vůbec špatná doba. Jsou tací, kteří zůstanou, jiní se vydají pryč, tak to chodí odjakživa. Každý si může vybrat sám, ale musí se rozhodnout včas a nikdy, nikdy pak nesmí zaváhat. Mumínci, pokud jste je ještě nepoznali, jsou milá s…

Obrázek podcastu Sport je bolest

Sport je bolest

>>„Michal Novotný má zlaté ruce.“ — John McEnroe, trojnásobný vítěz Wimbledonu<< ## O audioknize Buďme k sobě upřímní: žádný sport není stoprocentně zdravý a riziko poranění číhá v každém z nich. Mnozí z nás pak musí svého oblíbeného sportu dokonce zanechat právě kv…

Obrázek podcastu Cesta kolem světa na gramofonových deskách

Cesta kolem světa na gramofonových deskách

Rukopis objevený v rozhlasovém archivu. Rekonstrukce série Čapkových přednášek z roku 1933 s autorovými deskami. Připravil Václav Cibula. Účinkují Radim Vašinka a Pavel Soukup.

Obrázek podcastu Johan doktor Faust

Johan doktor Faust

Z komentáře k původnímu titulu 01 0328 vydanému Pantonem v roce 1972 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ,,,Příběh doktora Fausta poprvé zpracoval roku 1589 anglický dramatik Marlowe. U nás byl hrán na loutkovém divadle už koncem 17. věku. Od té doby téměř dvě stolet…

Obrázek podcastu Zvěrolékař a psí historky

Zvěrolékař a psí historky

Zvěrolékař a psí historky - audiokniha obsahuje příběhy o psech, jejichž autorem je James Herriot. Čte Jiří Lábus. Režie Hynek Pekárek. Jiří Lábus čte příběhy o psech z knihy populárního britského spisovatele a veterináře Když se v roce 1966 objevila na knižních pulte…

Obrázek podcastu Temný úkryt

Temný úkryt

Když je na schodech kostela v luxusním svatebním resortu nalezeno křehké tělíčko dvanáctileté Holly Mitchellové s panenkou z borových šišek pevně přitisknutou k hrudi, spěchá na místo činu detektiv Josie Quinnová. Tu dívku zná: její matka nabídla Josii pomoc. Při prohlí…

Obrázek podcastu Moji milí Slováci

Moji milí Slováci

Moji milí Slováci, to je fejtónová zbierka Júliusa Satinského. Ide o úprimné listy autora vlastnému národu napísané tesne po nežnej revolúcii. Píše sa v nich o nástrahách pre Slovákov, ktoré by mohli byť po tridsiatich rokoch demokracie už dávno prekonané. Listy by tak …

Obrázek podcastu Bílá paní na hlídání

Bílá paní na hlídání

Vtipné příhody nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník na za…

Obrázek podcastu Střepy úzkosti

Střepy úzkosti

Jak najít znovu pevnou půdu pod nohama, když během jednoho týdne přijdete o všechny dosavadní jistoty? Rozhlasová hra: Střepy úzkosti s Gabrielou Vránovou v hlavní roli. Čtyřicátnice Magda vede hektický, ale spokojený pracovní i rodinný život. Jenže pak přijde telefonát…

Obrázek podcastu Můj život

Můj život

Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t…

Obrázek podcastu Čarodějky na cestách

Čarodějky na cestách

Komu připadne po skonu čarodějky a zároveň sudičky Desideráty Duté její kouzelná hůlka? Překvapivě Magrátě Česnekové. Ovšem jen pod podmínkou, že dokáže uvést do pořádku jednu její nedokončenou záležitost - musí zabránit sňatku Lenóry Sobotové řečené Popelka s princem v…

Obrázek podcastu Zloději ostatků II.

Zloději ostatků II.

Poslední cesta Martina ze Stvolna k hranicím známého světa. Nepředvídané události na cestě do Svaté země strhnou výpravu Martina ze Stvolna mimo vytyčený směr. Jaká tajemství odhalí rytíři muslimský svět? Českého rytíře se složitou minulostí Martina ze Stvolna postaví K…

Obrázek podcastu Klauni a vlastenci

Klauni a vlastenci

Rozhlasová hra aneb Kabaretní seminář o podstatě humoru v Čechách. Příběh dvou komiků, z nichž každý zcela po svém reaguje na situaci národního ohrožení za německé okupace a po svém nachází cestu, jak obstát v dějinné zkoušce.Psal se rok 1982 a text hry Jiřího Justa půs…

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! 17-20 KOMPLET Hudební nástroje

Nebojte se klasiky! 17-20 KOMPLET Hudební nástroje

Nový komplet populární edice, která uvádí do světa klasické hudby trochu neklasicky, ale o to zajímavěji. Smyčcové nástroje aneb Koňská oháňka tisíckrát jinak, Žesťové nástroje aneb Jak troubí potrubí, Dřevěné dechové nástroje aneb Kdo je dutý jako dřevo a Bicí nástroje…

Obrázek podcastu Dotek Smrti

Dotek Smrti

Osmý krok k temnotě zůstává na americkém kontinentě. A dokonce přináší dvě povídky jediného autora – texaského rodáka Roberta Ervina Howarda. Ač se dožil pouhých 30 let, stvořil hned několik nesmrtelných hrdinů a společně s J. R. R. Tolkienem stál u zrodu dodnes oblíben…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Pohádky víly srdíčkové – O veliké řepě

Pohádky víly srdíčkové – O veliké řepě

Pohádka O veliké řepě je plná veselých písniček, trochu se v ní ráčkuje, a končí poučením, že je dobře, když si vzájemně pomáháme.

Obrázek podcastu Rapl z Bartolomějský

Rapl z Bartolomějský

A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…