Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 1793: Vlk a dráb

Audiokniha 1793: Vlk a dráb

Délka:

15 hod 29 min

Čte:

Daniel Bambas

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jan Werich a semafor

Jan Werich a semafor

Výběr písní, ve kterých účinkují divadelníci a hudebníci z divadla Semafor.

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1977

Neumannovy Poděbrady 1977

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0566-69 v roce 1978 vychází nyní poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští u

Obrázek podcastu Jungbauer: Honza a lodička

Jungbauer: Honza a lodička

Historická nahrávka zařazená do nabídky na přání našich zákazníků.

Obrázek podcastu Dobré a ještě lepší jitro + bonus

Dobré a ještě lepší jitro + bonus

František Nepil připravoval pro Československý rozhlas počátkem osmdesátých let ranní sloupky, jimiž motivoval posluchače pro krásně prožitý následující den. Výběr z těchto jeho pětiminutových glos a úvah vychází pod názvem rubriky, v níž každé pondělí oslovoval velkou

Obrázek podcastu Můj životopis a mé vynálezy

Můj životopis a mé vynálezy

Pohled do magické mysli génia. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech dob, objevitele střídavého proudu a rádiových vln, který už na počátku 20. století předpověděl bezdrátové přenosy dat mobilními sítěmi. Vlastní biografie nejvýznamnějšího vynálezce všech

Obrázek podcastu Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka

Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka

Z rozsáhlého komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1 18 2158 "Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Domove, nikdy nemluvíš / tak jako ve dnech, kdy jsme sami./.../ Mám tebe z celé

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Kouzelný měsíc

Kouzelný měsíc

Kouzelný měsíc je vyprávění o dobrodružstvích malého autíčka, jeho kouzelných proměnách, ale i touze být užitečným a vůli překonávat překážky. Odehrává se v malebné vesničce Jouzov, kde smutné odložené autíčko Červeňák dostane druhou šanci být zaseprospěšný a dostat se

Obrázek podcastu Marketing menších a středních firem

Marketing menších a středních firem

Marketing menších a středních firem přináší 8 důležitých rad pro podnikatele, kteří se rozhodli své podnikání podpořit marketingovými aktivitami, a chtějí to dělat efektivně. Praxe totiž ukazuje, že mnoho a mnoho podnikatelů vyhazuje spoustu peněz za aktivity, které by

Obrázek podcastu Stephen Hawking – Jeho život a dílo

Stephen Hawking – Jeho život a dílo

STEPHEN HAWKING byl jednou z nejpozoruhodnějších postav současnosti. Tento cambridgeský génius si získal celosvětové renomé jako brilantní teoretický fyzik, a navíc se stal velkým zdrojem inspirace pro každého, kdo byl svědkem jeho vítězství nad postižením. Toto je Haw

Obrázek podcastu Jak přišla basa do nebe

Jak přišla basa do nebe

Půvabné příběhy Marie Kubátové jsou vždy zasazeny do jejího oblíbeného krkonošského kraje a postavy rozprávějí zdejším nářečím. A jeden z těchto příběhů vám nabízíme.Hra Jak přišla basa do nebe vypráví příběh muzikantské party kapelníka Tuláčka, která se díky svému hráč

Obrázek podcastu Ulrika

Ulrika

Johann Wolfgang Goethe býval častým hostem v našich lázních, ať už to byly Karlovy Vary, Teplice či Mariánské Lázně. A právě během pobytu v Mariánských Lázních v roce 1821 potkal svou dávnou známou Amálii von Levetzow, která mu představila dceru Ulriku. Po prvotním, tém

Obrázek podcastu Petiška: Řecké báje a pověsti 2

Petiška: Řecké báje a pověsti 2

Málokterá česká kniha pro mládež se dočkala tolika vydání jako Řecké báje a pověsti Eduarda Petišky. A to nejen proto, že patří mezi tzv. doporučenou četbu na středních školách a gymnáziích. Nesmrtelné antické mytologii v ní autor ponechal vnitřní dramatiku, a tak čtená

Obrázek podcastu Šťastná za všech okolností

Šťastná za všech okolností

Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila.

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 7

Staré řecké báje a pověsti 7

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu Česká poezie

Česká poezie

Původní LP album DV 15094 "Česká poezie" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s úryvky z děl K.H.Máchy (Máj), K.J.Erbena (Kytice), P.Bezruče (Maryčka Magdonova) aj. vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Obrazy ze starého zákona

Obrazy ze starého zákona

Autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné biblické příběhy, které se staly součástí tří světových náboženství a základem kulturní historie lidstva. Poslech krátkých kapitol v interpretaci Lukáše Hlavici se může stát společným rodinným zážitk

Obrázek podcastu Bětka a její cesta od Chmury

Bětka a její cesta od Chmury

Bětka je desetiletá holčička. Chodí do školy, má svoje běžné dětské starosti. Přičemž největší starost je, že se jí děti často smějí nejen kvůli brýlím, které nosí, ale hlavně kvůli okluzoru. A to pořád není nic proti tomu, když zjistí, že se maminka a tatínek budou roz

Obrázek podcastu Longing

Longing

The sixth step into the Darkness is called Longing, and it features a single short story; a very distinctive one indeed. It is a relatively short masterpiece by Howard Phillips Lovecraft, the author who is a pillar of our series. The Outsider is one of his most often pu

Obrázek podcastu Lamková: Káťa a Škubánek

Lamková: Káťa a Škubánek

Oblíbený televizní večerníček s půvabně něžným přednesem Jitky Molavcové se stal předlohou této nové zvukové nahrávky. Jde o novinku s použitím hudby Angelo Michajlova a jeho ústřední písničky, která doprovází každý příběh z dobrodružství holčičky Káti a jejího psa Škub

Obrázek podcastu Křesťanská konference 1994 – Derek Prince

Křesťanská konference 1994 – Derek Prince

Kompletní digitalizovaná nahrávka z Křesťanské konference 1994, jejímž hlavním řečníkem byl britský biblický učitel Derek Prince. Ten kázal o úřadech v církvi a o duchovní situaci v Evropě. Nadčasové vyučování vás znovu povzbudí na vaší cestě za Ježíšem.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014

100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - Ing. J. Kolář (ředitel České kosmické kanceláře)

Obrázek podcastu Technicka francouzština A1-B1

Technicka francouzština A1-B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická francouzština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sl

Obrázek podcastu Houbové čarování

Houbové čarování

Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč