Audiokniha 151 příběhů na Stezce Českem

Ach, rusovlasá kouzelnice!
Hlavní hrdina až v pozdním věku zjistí, že krásná žena, do níž se kdysi zoufale zamiloval a která se pro něho stala nedosažitelným idolem, byla ve skutečnosti někým úplně jiným, než si ve svých marných touhách představoval.

11. Maďarština - cestovní konverzace
11. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Rybí krev
Jiří Hájíček se s příběhy lidí, jejichž domovy musely ustoupit stavbě jaderné elektrárny Temelín, setkával už od mládí. Z Purkarce, který částečně zatopila Vltava po výstavbě přehrady dodávající vodu pro Temelín, dokonce pocházel rod jeho maminky. Atmosféru umírajících …

Farma zvířat
Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda …

Ó, ó, ó, vajíčko!
Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často ve…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

16. Dánština - cestovní konverzace
16. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Brána Irkally
{'cs': 'Nové temné dobrodružství kapitána Kornela Báthoryho.\nKapitán Kornel Báthory je vykoupen z otroctví a spolu s tureckým vzdělancem Čelebim do-provázejí vezíra Mustafu do pouští Orientu. Čeká je nebezpečná pouť.\n\nDruhý díl série o kapitánu Kornelu Báthorym. Píše…

Twisted Games: Hry na ostří nože
Stoický, zádumčivý a arogantní elitní bodyguard Rhys má dvě pravidla: 1) Chránit své klienty za každou cenu. 2) Nezaplést se s nimi citově. A ještě nikdy nebyl v pokušení tato pravidla porušit... až doposud. Bridget von Ascheberg. Princezna, která je přinejmenším stejně…

Hvězdná hora
Příběh nás zavede do mystického království ztraceného uprostřed africké pouště, kam se náš hrdina dostane na počátku boje o trůn, protože vládce Hvězdné hory náhle zemřel a jeho jediná dcera musí učinit životní rozhodnutí.

Hurvínek unter den Käfern
Původní LP album 1 18 2259 Hurvínek unter den Käfern vydal Supraphon v roce 1978 - nyní toto album vychází poprvé digitálně

Historie Duny II. – Křížová výprava strojů
Největší slabinou myslících strojů je jejich přesvědčení, že nemají slabá místa… Více než dvě desítky let zuří ve vesmíru svatá válka následovníků Sereny Služebnice proti Omniovi a jeho robotům. Při tomto křížovém tažení byly povražděny už miliardy lidí – nejen vojáků L…

Sńilex a Derik
Plejády. Souhvězdí bohyně lovu a Měsíce. Přemýšleli jste někdy o jeho původu? Mytický příběh se datuje do dávné minulosti a pojednává o jedné malé zelenavé bytosti, která musí porazit zákeřnou a sílící temnotu Peruviel. K tomu bude zapotřebí se naučit spoustu kouzel, sp…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro mírně pokročilé
Proč lidé neumí v angličtině rychle reagovat na otázky? Jeden z důvodů je, že příliš řeší gramatiku a pak se bojí, že něco řeknou špatně. A tak raději neřeknou nic. Při studiu angličtiny se nechají zatáhnout do složitých gramatických pravidel. Pak ze sebe mají horší p…

Kazatel
Kazatel je temný, mrazivý hororový román o středověkém knězi Řehořovi a mladíkovi ze současnosti, Gabenovi. Jedině jejich společné úsilí jim dává šanci jednou provždy skoncovat s něčím, co nechce nic víc než se dostat na světlo. Za jakoukoli cenu!

Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy
Kniha z pera známého literárního historika navazuje na úspěšnou dvojici Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity (2015) a Obrazy z kulturních dějin americké religiozity (2010). Na svých literárně-historických toulkách prochází Martin Putna širokým územím někdejšího r…

Italské listy
Není to cestopis v pravém slova smyslu. Jsou to spíše cestopisné fejetony nebo sloupky z dvouměsíční cesty Karla Čapka po slunné Itálii, kde sepisuje své postřehy o zvláštnostech, zvycích a životním stylu Italů mezi dvěma světovými válkami. Fejetony jsou protkané kultur…

Neumannovy Poděbrady 1975
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Druhý díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0542-44 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Moje Prah…

Na kusy
Strach. Strach prostupuje všemi povídkami, rozevírá všechny dveře, prokluzuje štěrbinami a třepí svět hrdinů. Literární prvotina Jany Vitíkové Na kusy se značně vymyká dnešní mladé „ženské literatuře“, od které již předem očekáváme zavedená schémata. V autorčině literár…

Bronzové stíny
Jmenuji se Didius Falco a jsem čmuchal císaře Vespasiana. pro distribuce: Historická detektivka ze starověkého Říma. Hlavní postava Didius Falco je sarkastický agent císaře Vespasiana. Druhá kniha z falconovské série Lindsey Davisové. Didius Falco, pro přátele Marcus, …

Schůzka se smrtí
{'cs': 'Hercule Poirot v nelehké situaci: Rozluští případ do 24 hodin? Jako vždy však chce odhalit celou pravdu, nikoliv pouze pachatele...\n\nNámět na detektivní román Schůzka se smrtí získala Agatha Christie při cestách se svým mužem, archeologem Mallowanem, který pro…

Zmizelé dívky
Ve wiltshirské venkovské krajině se nachází Ďáblova štreka – strašidelná cesta, v jejímž okolí se dějí podivné věci, ať už jde o sérii úmrtí nebo pláč dítěte ozývající se z noční temnoty. Případ Olivie Rutherfordové je však tím nejznepokojivějším. Čtyři dívky jely domů …

Semafor Komplet 9 her z let 1959-1964
Jedinečný komplet nahrávek devíti her divadla Semafor, které v této ucelené podobě vycházejí zcela poprvé Souborné vydání devíti her z prvního období divadla Semafor, jehož autory jsou Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Hry tvoří základ vrcholného období slávy divadla, které zás…