Audiokniha 1001 myšlenek, které změnily naše uvažování

Na vlně 57 metrů
Poznal tajemství jihoamerických džunglí, procestoval Spojené státy i Evropu. Pracoval na zaoceánských parnících, setkal se s válečnými hrdiny i desperáty amerického Středozápadu. Své příběhy sbíral v rozpáleném Orientu i na dálném mrazivém Severu. Otakar Batlička, jeden…

Všechno nejlepší, Anno
Osmadvacetiletá Anna život, který by jí mohl leckdo závidět. Bydlí v krásném bytě s úžasným přítelem, jehož firma je na vzestupu, a tak se Anna může plně soustředit na péči o domácnost. Jejich vztah je bez poskvrny a je jen otázkou času, kdy Radim před Annou poklekne a …

Hovory o józe a mystice č. 24 a 25
Záznam promluv J. Vacka ze semináře na Morávce a veřejných meditací z roku 2010. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Manželovo tajemství
Tři ženy, tři tajemství, tři osudy propletené v jediný tragický příběh... Ceciliin zdánlivě dokonalý rodinný život převrátí naruby nález starého manželova dopisu, která má otevřít jen v případě jeho smrti. Tess ztratí v jediném okamžiku veškeré iluze o svém muži i o své…

Francúzština pre mierne pokročilých B1, časť 2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Francúzština- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už francúzštinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to zname…

Pohádky 5
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již pátý díl naší miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody je tady.

S Blbounem za velkým dobrodružstvím
Jeníček, Mařenka a jejich svérázný kamarád Blboun nejapný jsou zpět a s nimi i známé postavy ze světa pohádek. Tentokrát se dozvíme pravdu o tom, jak to bylo se Šípkovou Růženkou, Otesánkem nebo Čertem a Káčou. To pravé velké dobrodružství ale začne v okamžiku, kdy se J…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Odkaz dona Quijota
Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel - to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným li…

Odkaz dona Quijota
Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel - to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným li…

Doktore, fofrem, jde o život!
Slasti a strasti venkovského obvoďáka. Doktore, fofrem, jde o život! je poutavý příběh plný laskavého humoru, okouzlující román v duchu tradic A. J. Cronina a Jamese Herriota. Když se doktor Barry Laverty poprvé vydá do Ballybucklebo, málem tuhle vesničku ani nenajde …

To nejlepší z české humoresky
Humoreska bývala krátká a slibovala pobavení. Stavěla na příhodě a vypravěči, který neváhal nadsazovat. Bytostné zalíbení v novinkách ji sbližovalo s obecnou mluvou a nespisovnými výrazy. Svým domovským právem patřila do novin a časopisů. Lačnila tudíž po námětech atrak…

Nezbedníci
Hrdinou každého krátkého vyprávění je malý rošťák, který si buď děsně vymýšlí, nebo šplhá do výšek, neumí se chovat, okusuje tužky, neustále žvýká či provádí jiné nepravosti. Vtipná, nápaditá i trochu strašidelná vyprávění potěší a pobaví malé čtenáře.

Španielčina pre začiatočnikov A1-A2
Ďakujeme za váš záujem o kurz kurz Španielčina - slovná zásoba A1 - A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas španielčinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na kontextov…

Spalovač mrtvol - Mistři slova
Příběh Spalovač mrtvol o pražském zaměstnanci krematoria Karlu Kopfrkinglovi, který je často označován jako psychologický horor, se odehrává v období nástupu nacismu. Karel Kopfrkingl je slušný občan, vzorný otec a manžel, představuje se jako osoba jemná a útlocitná, a …

Oko světa
Tři nezkušení vesničtí balíci proti pánovi zla? Světlo nás chraň! V zapadlém kraji zvaném Dvouříčí, jenž proslul pouze dvěma věcmi – kvalitním tabákem a tvrdohlavostí místních obyvatel –, žije trojice mladíků, pro které je největším rozptýlením občasný příjezd formana č…

Rakoncaj. Měl jsem kliku
Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

100 statečných - Host č. 74 - Anna Sálová 08.06.2014
Hostem L. Výborné - A. Sálová (popularizátorka deníku z 1. světové války, politoložka)

Pěšky mezi buddhisty a komunisty
Svět z televize je někde tam venku. Jen si pro něj někdy musíš dojít pěšky.” To je motto excentrického poutníka Ladislava Zibury, který se tentokrát vydal zdolat Himálaj a probádat údolí čínských a nepálských řek. Ať už zrovna trpí výškovou nemocí, zachraňuje lidský živ…

Kapsa plná žita
A o peníze tu jde především… Skutečnost je však dětským hrám a říkadlům velice vzdálena, protože vražda je skutečná – dokonalá, promyšlená, zákeřná. Jde o pomstu za ztrátu jiného života? O vyšetření dávného sporu mezi dvěma bratry? O majetek či věno? Když zemřel bohatý …

Terapia
ŽIADNI SVEDKOVIA ŽIADNE STOPY ŽIADNE TELO Josy, dvanásťročná dcéra renomovaného psychiatra Viktora Larenza, za nejasných okolností zmizne z ambulancie vyšetrujúceho lekára, zatiaľ čo ju otec čaká v čakárni. Lekár aj sestrička zhodne tvrdia, že tam nikdy nevstúpila. Odvt…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Byl jsem Petrem Vokem
Myšlenky posledního pána z Růže, které letopisy neuvádějí, napsal Miloš Kopecký a Jiří Melíšek, tlumočí Miloš Kopecký. Poprvé na LP albu 11 0510-1 vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul vychází poprvé digitálně

Meditační promluvy 2 - Energetická podstata átmavičáry
Šaktický aspekt átmavičáry. Zvukový záznam z pravidelné meditace přátel v klubovně Duchovní srdce z 3. 2. 2008, která byla přenášena do Bratislavy. Meditace trvala 3 hodiny, záznam je z časových důvodů zkrácen. Na žádost přátel ji zveřejňujeme.

Mimo dosah
Je to sen, realita, horor, blouznění v horečce nebo noční můra? Amanda leží na nemocničním lůžku a hledá bod zlomu, okamžik, kdy jedním banálním krokem odbočila z cesty a směřuje k nevyhnutelné katastrofě. Společnost jí dělá chlapec David, který jí svými otázkami pomáhá…