Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 x Václav Havel

Audiokniha 100 x Václav Havel

Délka:

6 hod 44 min

Čte:

Ladislav Špaček

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sedm listů Melinovi

Sedm listů Melinovi

Četba této zralé Šafaříkovy prvotiny poprvé vydané v roce 1948 je po dlouhých letech o to úchvatnější, že teprve dnes je širší veřejnost připravena chápat, jak geniálně autor předjal základní otázky spjaté s existencí umělce, výkladem jeho práce a jejího smyslu. Z cykl

Obrázek podcastu Pohádky

Pohádky

Kompilaci z pohádkových titulů, které tento velký vypravěč vytvořil, uvádí dva příběhy z jeho snad nejznámějšího "večerníčku" O makové panence a motýlu Emanuelovi. I další pohádky malí posluchači znají, ale v této sestavě je možná poněkud překvapí!

Obrázek podcastu Vánoční zpověď

Vánoční zpověď

Možná měl trochu smůlu. Unaven věčnými partnerskými konflikty a zahnán do kouta šel a nechal se napálit od lichvářů a podvodníků jako tisíce jiných lidí. Peníze nikdy nedostal, a přesto musel splácet. Co by udělal každý z nás? Zavolal na policii anebo navštívil advokáta

Obrázek podcastu Proměna

Proměna

Jak věci změnit, když je změna zdánlivě nemožná? Proč je tak těžké provést nějakou výraznější změnu? Ať už v pracovním nebo osobním životě. Proč se změně k lepšímu lidé tolik brání, anebo v lepším případě "jen neudělají nic"? Je to lenost, zvyk, slabá vůle? S audiokniho

Obrázek podcastu O čtyřech vodnických oplátkách (1975)

O čtyřech vodnických oplátkách (1975)

Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p

Obrázek podcastu Úspěchy bezdomovce

Úspěchy bezdomovce

Povídky, které jsou primárně psané pro vyprávění na divadle. Jsou to humorné historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i těžko uvěřitelné situace. Texty reflektují celé porevoluční období. Autor

Obrázek podcastu Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila

Nahrávka obsahuje rozhlasové vsuvky, fejetony a povídky, jejichž autorem i interpretem je František Nepil, dále účinkují Rudolf Hrušínský, Luděk Munzar a Eduard Cupák.

Obrázek podcastu Ať žije Spejbl!

Ať žije Spejbl!

Panu Spejblovi je letos 100 let - a tak to řádně slaví Kompilace nejzajímavějších archivních nahrávek, doplněný úplnými novinkami a jedním vzácným objevem. Všichni tři historičtí interpreti slavného "taťuldy", tedy Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek, jsou tu

Obrázek podcastu Hory a nekonečno

Hory a nekonečno

Kultovní hikerská kniha Hory a nekonečno se dočkala zvukové verze. V režii Karolíny Škápíkové čte autorka Viktorka Rys, originální hudbu složil Jan Neruda. Nechte se vtáhnout do děje barvitým zpracováním! Viktorka se během své sedmiměsíční cesty vydala pěšky přes Kavka

Obrázek podcastu Nikdy sa nezastavím

Nikdy sa nezastavím

Vždy a všade sa musí nájsť nejaký rebel, ktorý vidí tie vysoké múry a prekážky, ktoré nás brzdia a rozdeľujú, a všetkým naokolo ukáže, že nič nie je nemožné, a zbúra ich. Mal by to byť niekto, kto je výnimočný a kto dokáže iných motivovať pozrieť sa na svet inak. Prečo

Obrázek podcastu Nevykládej mi pohádky

Nevykládej mi pohádky

Líbila se Vám kniha Fimfárum? Určitě se nechci poměřovat s Janem Werichem, ale i tak sázím polovinu království na to, že se Vám budou líbit i tyhle pohádky, zvlášť když je tak skvěle načetl Igor Bareš. V jeho podání se budete upřímně strachovat o prince bojujícího s hro

Obrázek podcastu Šumavou s Karlem Klostermannem

Šumavou s Karlem Klostermannem

Projděte se místy, o kterých tak poutavě psal a vyprávěl spisovatel Karel Klostermann. Provázejí PhDr. Vladimír Horpeniak a literární kritička Mgr. Hana Klínková. Dále účinkuje Jaromír Meduna. Připravila a uvádí Marie Poláková.

Obrázek podcastu Lavina

Lavina

Rozhlasová stereofonní hra. Ani v nekritičtější chvíli není člověk úplně sám - vždycky jsou s ním a snad ho i podpírají ti, kteří mu byli v životě blízcí, kterých si vážil, které měl rád nebo kteří měli rádi jeho.V režii Jiřího Horčičky účinkují Eduard Cupák, Daniela Ko

Obrázek podcastu Nic mě nezlomí

Nic mě nezlomí

Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv

Obrázek podcastu Na východ od zdravého rozumu

Na východ od zdravého rozumu

Čo robiť, keď sa nedostanete na vysokú školu a ponuka z úradu práce vám doslova vyrazí dych? Odskočíte si s kamošom na konkurz do rádia, a po sérii pitoreskných udalostí začnete robiť v médiách bez toho, aby ste na to niekedy čo i len pomysleli. Žiaden splnený sen, iba

Obrázek podcastu Plástev jedu

Plástev jedu

Povrch všech kontinentů je zastavěný do výše několika set metrů. Většina lidských bytostí zdegenerovala a žije jen proto, aby mohla dennodenně jen pracovat. Nic víc. Společnost je ostře rozdělená na pracující a vyvolené. Nic mezi tím. Neříká nám to něco? Svět připomíná

Obrázek podcastu Viewegh: Nápady laskavého čtenáře

Viewegh: Nápady laskavého čtenáře

Mladý Michal Viewegh vydal po svém zdařilém debutu Názory na vraždu a úspěšném románu Báječná léta pod psa v roce 1993 svou třetí knihu Nápady laskavého čtenáře - "soubor rozverně nactiutrhačných literárních parodií". Zkusil si, jak píší autoři Bohumil Hrabal, Milan Kun

Obrázek podcastu Být normální je na hovno

Být normální je na hovno

Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste

Obrázek podcastu Nezvalův Zpěv domova

Nezvalův Zpěv domova

Původní LP album 1 18 1938 "Nezvalův Zpěv domova" vydal Supraphon v roce 1976 - nyní titul vychází poprvé digitálně Album "Nezvalův Zpěv domova" tvoří verše ze sbírek Sbohem a šáteček, 52 hořkých balad věčného studenta Roberta Davida, Historický obraz, Zpěv míru, Z dom

Obrázek podcastu Střevíce z lýčí

Střevíce z lýčí

"My to máme jednoduché. My víme odkud jsme vzešli, i kdyby Přemysl ty střevíce z lýčí schovati nedal, mezi námi není ani jediného, jehož předek, nebo prapředek by nepocházel z venkova. Jenž by nebyl buď chalupníkem, rolníkem či domkářem, anebo alespoň podruhem, děvečkou

Obrázek podcastu Jindrové

Jindrové

Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př

Obrázek podcastu Hurvínkovy příhody 4

Hurvínkovy příhody 4

Klasické pohádky v netradičním hurvínkovském podání. Další Hurvínkovy příhody z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Vladimíra Straky, Luboše Homoly, Jiřího Středy a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové.

Obrázek podcastu Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte