Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 96 - Miloš Borovička 08.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 96 - Miloš Borovička 08.06.2014

Obrázek podcastu Dál nechoď!

Dál nechoď!

Po jednom z nejlépe hodnocených českých krimi románu "Poslední nadechnutí" přichází autor Václav Křivanec s novou napínavou detektivkou „Dál nechoď!“. Poklidné léto na Berounsku naruší nález mrtvoly mladé dívky pod skalním masivem. Případ provází řada podivných okolnost

Obrázek podcastu Štvrtkový klub detektívov

Štvrtkový klub detektívov

Štvrtkový klub detektívov je prvý román britského televízneho moderátora a komika Richarda Osmana a aj najpredávanejšia krimi prvotina v Británii podľa denníka Guardian. Táto pohodová detektívka (v angličtine cosy crime) pre všetkých, ktorú kritici prirovnávajú k detekt

Obrázek podcastu Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař

Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek

Obrázek podcastu O princezně solimánské

O princezně solimánské

Jedna z Devatera pohádek Karla Čapka. Princezna Zubejda onemocní a její otec, sultán solimánský, hledá doktora. Nakonec princeznu vyléčí Dr. Voštěp. Zajímá vás, co je tohle za zvláštního doktora?V režii Jiřího Horčičky účinkují přední čeští herci: Jiří Sovák, Jiří Cízl

Obrázek podcastu Vladana a Prasopes

Vladana a Prasopes

Co se stane, když se desetiletá holčička rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Vladana pochází z malé planetky Zeměmě (nepovedené kopie naší Země), právě ukončila školu a je tím pádem vlastně dospělá. Má tedy nejvyšší čas, aby zažila nějaké pořádné dobrodružství. Pos

Obrázek podcastu Opakuje se historie?

Opakuje se historie?

Světové dějiny jsou rozporuplné. Na jedné straně jistě fascinující množstvím odvážných činů a slavných vítězství, které posouvaly lidskou společnost vpřed. A pokud se to nepodařilo, tak alespoň hrdinných porážek, které kladně ovlivnily národní vědomí. O tom se stovky le

Obrázek podcastu A vy jste?

A vy jste?

Co všechno se může stát, když se dvacetiletá studentka francouzštiny ocitne před velkými starými dřevěnými dveřmi? Ještě včera byla zapřisáhlou romantičkou se zdravým sebevědomím, jenže teď má v hlavě jen nevěru člověka, který jí sliboval společnou budoucnost. Nad jejím

Obrázek podcastu Bass: Cirkus Humberto

Bass: Cirkus Humberto

Pod dramatizací oblíbené románové kroniky Eduarda Basse situované do cirkusového šapitó je podepsán jeden z nejlepších režisérů tohoto žánru Jiří Horčička, který svůj zvukový přepis z r. 1985 režíruje a zároveň v něm i hraje. V nezbytné zkratce se mu podařilo zachovat d

Obrázek podcastu Zlatá jablka a devět pávic

Zlatá jablka a devět pávic

Poslechněte si příběh o království, kde rostou zlatá jablka. Kvůli nim se tam se každou noc slétá hejno krásných pávic. A pohádka může začít. Na motivy stejnojmenné pohádky K. J. Erbena napsal František PavlíčekOsoby a obsazení: princ Vítek (Petr Svoboda), jeho bratr (R

Obrázek podcastu Větrnička

Větrnička

Zkušený rozhlasový "pohádkový" režisér Jan Berger připravil pro vysílání původní text Evy Košlerové. Po letech je Větrnička stále oblíbenou pohádkou dětí i jejich rodičů.Osoby a obsazení: Vojta (Oldřich Vízner), Větrnička (Hana Maciuchová), maminka (Vlasta Matulová), ví

Obrázek podcastu Pomsta bílého jednorožce

Pomsta bílého jednorožce

Častolov z Frýdlantu přijde za nevyjasněných okolností o manželku Anežku. Najdou ji mrtvou pod skálou, na které se tyčí rodový hrad. Popravce uzavře její smrt jako nešťastnou nehodu, záhy nato je však zabit i on. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu slíbí své ženě Ludm

Obrázek podcastu Pohádkové postavičky Václava Čtvrtka

Pohádkové postavičky Václava Čtvrtka

Supraphonské album 1 18 1709 představilo v roce 1975 svým malým posluchačům výběr nejznámějších a nejoblíbenějších pohádek Václava Čtvrtka - výběr z Pohádek z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky a pohádek O loupežníku Rumcajsovi v nezaměnitelném podání Karla Högera

Obrázek podcastu Pomocnice

Pomocnice

Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku

Obrázek podcastu Zlodějíček z pátých hradeb

Zlodějíček z pátých hradeb

Sedmý díl série Sedmý smysl. Kdo je zlodějíček? A kde jsou páté hradby? Dnes večer slavnostní večeře. Dostavte se v šest. Na programu malé překvapení pro Hanku. Zach. Tato pozvánka a večeře na počátku prázdnin všechno odstartovaly. Hance už je sedmnáct. Zcela neočekávan

Obrázek podcastu Nezval: Anička skřítek a Slaměný Hubert

Nezval: Anička skřítek a Slaměný Hubert

Poetický příběh Anička skřítek a Slaměný Hubert autora Vítězslava Nezvala (26.5. 1900 - 6. 4. 1958) plný tajemství, fantazií a dětských dobrodružství potěší dětské, ale i dospělé posluchače. Příběhplný neskutečných postaviček, fantaskních představ se stává příležitostí

Obrázek podcastu Nives, co to povídáš?

Nives, co to povídáš?

„Obětovala jsem život chlapovi, kterýho mohlo zastoupit kuře.“ text pro distribuce: Krátká novela nabroušená jako břitva, která svými syrovými emocemi a ohromující a gradující upřímností odhaluje nitro člověka. Seznamte se s Nives: vdova, skrz naskrz Toskánka, hrdinka.

Obrázek podcastu Vyžeňte lvy!

Vyžeňte lvy!

Josef Vinklář jako císař Dioklecián, Oldřich Vízner jako Lazar, Daniela Kolářová jako Marta, Ladislav Mrkvička jako Pilát a Ivan Trojan jako Josef Arimatejský. To je jen část skvělého hereckého obsazení, které režisérka Lída Engelová získala pro svou inscenaci Vyžeňte l

Obrázek podcastu Labyrint pohybu

Labyrint pohybu

Hýbeme se buď málo, nebo špatně a pohyb se vytrácí nejen ze života, ale i z medicíny, tvrdí prof. P. Kolář, renomovaný fyzioterapeut, který už třicet let působí na poli rehabilitační medicíny, potažmo i té sportovní. V důmyslném soustrojí lidského těla a mysli se snaží

Obrázek podcastu Počkat, já jsem šéf?!?

Počkat, já jsem šéf?!?

Všechny aspekty vedení týmu na jednom místě Tato audiokniha není jen další průvodce managementem, je to nezbytný nástroj, který vám dodá sebejistotu a znalosti potřebné k tomu, abyste zazářili v roli manažera. Economy vás provede každým aspektem vedení týmu, od základů

Obrázek podcastu Bílá velryba

Bílá velryba

Píše se rok 1814. V přístavním městečku New Bedford se chystá mladý Izmael na moře. Dá se najmout na velrybářskou loď, jejíž kapitán Achab kdysi přišel o nohu v boji s bílou velrybou zvanou Moby Dick. Brzy se ukáže, že cílem nové výpravy není lov, ale pomsta za každou c

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl

Obrázek podcastu Ledové povídky Jana Welzla

Ledové povídky Jana Welzla

Další rozhlasová klasika. Karel Höger a vzpomínkové povídky polárníka Jana Eskymo Welzla. Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se n

Obrázek podcastu Hodiny

Hodiny

V době, kdy svět stále ještě počítá náklady druhé světové války a železná opona se spustila, život jedenáctiletého Rolanda Bainese se obrátí vzhůru nohama. Dva tisíce kilometrů od matčiny ochranitelské náruče, uvězněný v internátní škole, přitahuje svou zranitelností uč

Obrázek podcastu Nadpřirozená komunikace

Nadpřirozená komunikace

Záznam z úspěšné dubnové dvoudenní konference KMS, na níž Rachel Hicksonová (dcera Alana Vincenta) a její manžel Gordon vyučovali o tom, jak komunikovat s Bohem, tedy o proroctví a o modlitbě. Povzbudivé, aktuální slovo pro současnou církev.

Obrázek podcastu Bretaňské poměry

Bretaňské poměry

NEODOLATELNÝ KRIMINÁLNÍ ROMÁN Z LETNÍ BRETANĚ. V malebné pobřežní vesničce je jednoho horkého červencového rána nalezen zavražděný stařičký majitel slavného hotelu. Komisař Georges Dupin, Pařížan přeložený za trest na konec světa, se případu ujímá a v bretaňské letní id