Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 64 - Andrea Kalivodová 08.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 64 - Andrea Kalivodová 08.06.2014

Obrázek podcastu Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl

Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl

Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, informoval o soudu s pilotkou Savčenkovou, zblízka sledoval Vladimira Putina a z prvn

Obrázek podcastu Následuj mne

Následuj mne

„Žít je nebezpečný. Je velká pravděpodobnost že umřeš.“ Veterán zahraničních misí Adam Lev řečený Leo se po ukončení psychiatrické léčby snaží vrátit do běžného života. Pokouší se kontaktovat kamaráda z gymnázia, který mu před časem nabízel práci. Neúspěšně. Osud zmizel

Obrázek podcastu Koruna

Koruna

Portrét nejdéle vládnoucí britské panovnice koncipovaný jako mozaika příběhů ze života královské rodiny. Nahlédneme do zákulisí Buckinghamského paláce a premiérova sídla v Downing Street č. 10. Příběhy ze života královské rodiny Britský historik a autor četných biografi

Obrázek podcastu Vondrovic, Boubelík: O Honzovi

Vondrovic, Boubelík: O Honzovi

Dramatizace klasické české pohádky, jejímž hrdinou je hloupý Honza, doplňuje řada melodických písniček, které titul posouvají do žánru pohádkového muzikálu. K přitažlivosti titulu přispívají skvělé interpretační výkony jednotlivých herců, zejména Václava vydry v titulní

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Život víry 2026/05

Život víry 2026/05

Z obsahu čísla: * Přiznat porážku je začátek vítězství (rozhovor s Pederem Tellefsdalem) Podle norského stratéga politických kampaní mají sdílení evangelia a předvolební komunikace mnoho společného. V rozhovoru mj. popisuje, jak v suterénu kostela mezi Anonymními alko

Obrázek podcastu Bouře

Bouře

Příběh o lásce a nenávisti, o mstě a odpuštění, vypráví o ztroskotancích, kteří se na pustém ostrově setkávají se zázraky a divy. Hra, spojující vrcholnou poezii s groteskní komikou smutných klaunů, ukazuje lidský život jako úchvatnou marnost. Slavná Shakespearova Bouře

Obrázek podcastu Rozhovor s Einsteinem

Rozhovor s Einsteinem

Formou dialogu titul předkládá názory A. Einsteina, týkající se životních hodnot jednotlivce i lidstva jako celku. Odrážejí nejen tvář důmyslného vědce, ale i člověka s hlubokým étosem, který svrhává člověka z piedestalu jedinečné bytosti do náruče pokory a lidskosti.

Obrázek podcastu Nic mě nezlomí

Nic mě nezlomí

Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv

Obrázek podcastu Šlachta - Třicet let pod přísahou

Šlachta - Třicet let pod přísahou

Robert Šlachta poskytuje prostřednictvím rozhovoru se známým českým investigativním novinářem Josefem Klímou osobní zpověď svého neobyčejného života, a to nejen osobního, ale především toho profesního. Jako bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a n

Obrázek podcastu Babička

Babička

{'cs': 'Příběh prosté, ale moudré babičky převyprávěl autor tak, aby mu snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy.\xa0Příjemný poslech!\n\nProstou, avšak moudrou babičku Boženy Ně

Obrázek podcastu Dekameron: Den desátý

Dekameron: Den desátý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s

Obrázek podcastu Šálivá hra světla

Šálivá hra světla

Jak se z talentovaného a kritického umělce stane kolaborant totalitního režimu? Slavný filmový režisér G. W. Pabst, jeden z velikánů rané éry kinematografie, známý svými levicovými a humanistickými postoji, prožívá koncem 30. let v Hollywoodu neúspěšné období. Navzdory

Obrázek podcastu Dokumentární pásma Františka Gela -  Wilhelm Roentgen a Jaroslav Heyrovský

Dokumentární pásma Františka Gela - Wilhelm Roentgen a Jaroslav Heyrovský

Novinář František Gel a jeho dokumentární pásma věnovaná osobnostem domácí a světové vědy nabízejí dodnes chvíle zajímavého poslechu a poučení.

Obrázek podcastu Račí princezna

Račí princezna

Mladý princ nestojí o žádné rytířské turnaje, raději jde k potoku pouštět lodičky a chytat raky. Není sice statečný bojovník, ale má dobré srdce a stará se o přírodu.Odmalička sní o račí princezně, o níž mu vyprávěla chůva. Jenže neví, kde takovou princeznu hledat. Král

Obrázek podcastu Koláč s kapkou jedu. Případ Flavie de Luce

Koláč s kapkou jedu. Případ Flavie de Luce

Největší vášní jedenáctileté Flavie de Luce, nejmladší dcery tragicky ovdovělého britského aristokrata, je chemie. Zatím ji využívá především k líčení pastí na své nepřátelsky naladěné starší sestry, avšak brzy bude mít příležitost uplatnit své poznatky – zvláště pak o

Obrázek podcastu Ziel Karminia

Ziel Karminia

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Alex, Kerstin und Eva aus Freiburg im Schwarzwald helfen der Archäologin Sonja Peng bei der Entdeckung der antiken Stadt Karminia. Die drei Freunde er

Obrázek podcastu Zloději ostatků I.

Zloději ostatků I.

Martin ze Stvolna si svou statečností nakloní císaře. Ten se jej rozhodne i s Johankou postavit čela poselstva mířící do Svaté země. Martin ze Stvolna v čele poselstva na cestě do Orientu. Rytíř, skvělý trubadúr a příležitostný obchodník s vzácnými ostatky svatých Marti

Obrázek podcastu 20. Bulharština - cestovní konverzace

20. Bulharština - cestovní konverzace

20. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Grym: Loupežnická historie

Grym: Loupežnická historie

Grymova Loupežnická historie, známá i z televizního zpracování, patří k tzv. pohádkám "naruby". Ze zdánlivě strašlivých lupičů, do jejichž zajetí upadne princezna Fňukajda, se vyklubou docelapřijatelní strejdové, kteří se ne a ne své rozmazlené zajatkyně zbavit. Pohádce

Obrázek podcastu Tichý dvojhlas

Tichý dvojhlas

Korespondence L. Chudíka s básníkem J. Seifertem, nositelem Nobelovy ceny za literaturu 1984, odhaluje lidský rozměr velikánů verše i slova, pokoru a úctu obou k univerzálním hodnotám lidské morálky. Knihu oceněnou jako Najkrajšia kniha Slovenska 2011 ilustrovali Oldřic

Obrázek podcastu Hunger Games - Síla vzdoru

Hunger Games - Síla vzdoru

Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být. Proti všem očekáváním přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo postání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhor

Obrázek podcastu Obsluhoval jsem anglického krále

Obsluhoval jsem anglického krále

Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d

Obrázek podcastu Desatero smyslů

Desatero smyslů

Odhalte všemi smysly fantastické taje světa! Laureát ceny Magnesia Litera 2021 za naučnou literaturu přináší přístupnou formou fascinující a neuvěřitelné zprávy ze světa zvířat, které vás ohromí. Jak je možné, že sépie navzájem komunikují barevnými změnami kůže, když js

Obrázek podcastu Opojení z proměny

Opojení z proměny

Román z autorovy pozůstalosti zahrnuje zkušenosti z politického vývoje a společenské atmosféry v Rakousku 30. let 20. století. Příběh dívky, která se z jednotvárného života v malé obci dostává na čas do prostředí společenské smetánky. Tam se z nenápadné slečny z pošty s