Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014

Autor:

Petr Orel

Délka:

26 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Panský dům a jeho dědictví

Panský dům a jeho dědictví

Augsburg 1920. Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žen…

Obrázek podcastu Nebezpečná místa

Nebezpečná místa

Čtvrtý případ inspektorky Lottie Parkerové Když se v otevřeném hrobě najde tělo mladé ženy, je k němu přivolána inspektorka Lottie Parkerová, která si klade otázku, zda to není nedávno zmizelá Elizabeth Byrneová. Jenže to není jediná žena, která se pohřešuje. V Ragmull…

Obrázek podcastu Heart of Darkness

Heart of Darkness

Audiokniha Heart of Darkness namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. Marlow, a man who has spent his life at sea, tells the story of a journey up the River Congo which changed his life. His journey upriver to find Kurtz, the charismatic he…

Obrázek podcastu Verschluss

Verschluss

Málokdo tušil, jak dramaticky se Československo změní, když v roce 1927 v prezidentských volbách zvítězil Bohumil Němec, Rudolf Beran se stal ministerským předsedou a izolacionisté převzali v zemi vládu. Poznejte zevnitř to, co je dnes označováno za nejrozsáhlejší sociá…

Obrázek podcastu Traviata

Traviata

Víte, co znamená slovo Traviata v názvu populárí opery Giuseppe Verdiho? Z jakých důvodů brání Alfredův otec Germont vztahu svého syna s krásnou Violettou? A proč se Violetta obává budoucnosti? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Jiráně podle původního libreta Fr…

Obrázek podcastu A Faraway World

A Faraway World

Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do …

Obrázek podcastu Spolok Judášov

Spolok Judášov

Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

Obrázek podcastu Není římského lidu

Není římského lidu

Všichni plakali, jen Petronius se usmíval a v očích mu plál oheň. Oblíbený román líčí poměry v Římě za vlády císaře Nerona. Hlavní postavou je básník a osobní přítel císaře Gaius Petronius, svědek císařovy cesty ke slávě i prokletí. Generacemi čtenářů oblíbený, uhranči…

Obrázek podcastu Jarmila

Jarmila

O vášnivé lásce a jejím tragickém konci. Novela "ohně, jiskry nebo krve, slz a křiku" od brněnského rodáka Ernsta WeisseVypravěč ve Weissově příběhu se při své obchodní cestě do Prahy náhodně setkává s mladým hodinářem a pouličním prodavačem mechanických ptáčků Bedřiche…

Obrázek podcastu Tiché hlasy

Tiché hlasy

Devátý případ inspektorky Lottie Parkerové. Krev vám bude tuhnout v žilách! Rachel Mullenová byla zavražděna, a když inspektorka Lottie Parkerová objeví v jejím hrdle skleněný střep, obává se, že může jít o oběť sériového vraha. Noc předtím byla dívka na večírku v nové …

Obrázek podcastu Za vše můžu já

Za vše můžu já

Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Obrázek podcastu Zmizení Sáry Lindertové

Zmizení Sáry Lindertové

Jednoho podzimního večera vešla bezproblémová studentka Sára Lindertová do metra a víckrát ji nikdo neviděl. Hlavní vyšetřovatel Richard Ehler spojuje Sářino zmizení se starým případem, který mu ani po letech nedá spát. Po dívce pátrá i její sestra Klaudie a Sářin příte…

Obrázek podcastu Angličtina pro tebe 1 - Začátečníci

Angličtina pro tebe 1 - Začátečníci

Angličtina pro tebe 1 - začátečníci - audiokniha obsahuje anglické rozhovory, tematiky a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 45 rozhovorů a…

Obrázek podcastu Dr. Alz

Dr. Alz

Vakcína proti Alzheimerovi? Vzpomínky, humor a nadhled. Aby si stárnoucí muž cvičil mozek a oddálil neodvratný konec, rozhodne se napsat vše, na co je schopen si ještě vzpomenout. Miloš Urban píše s velkým pochopením o počínající alzheimerově chorobě, kterou trpí bývalý…

Obrázek podcastu Temná tajemství

Temná tajemství

Zavražděný gymnazista? Smutná záležitost, ale hlavně nesmí utrpět dobrá pověst školy! Poklidný život obyvatel švédského Västerås, proslulého pěstováním okurek a množstvím cyklostezek, naruší nález zohaveného těla šestnáctiletého chlapce v nedalekých bažinách. Rogeru Eri…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Labyrint bolesti

Labyrint bolesti

Ačkoli to nemusí být jasné na první pohled, bolest má v našem životě užitečnou a smysluplnou roli – upozorňuje na to, že se v těle něco děje. Problém nastává, když se mění v chronickou nemoc. Renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář rozebírá fenomén bolesti z nečekaných úhl…

Obrázek podcastu Zlodej

Zlodej

Libor je slušný chlapec z dobrej rodiny, ale keď vyrastie, aj on bude musieť z niečoho živiť svoju rodinu. Dospelým sa stáva v 90. rokoch, keď je peňazí dosť. Mafiánom, tunelárom a všakovakým gaunerom sa váľajú len tak pohodené po zásuvkách. A okradnúť zlodeja môže byť …

Obrázek podcastu O krásné Güldžamal

O krásné Güldžamal

Krása nepřináší do života jen radost a štěstí, ale taky trápení a spoustu nástrah. O tom vypráví pohádka O krásné Güldžamal.Statečný Mamed-džan se rozhodne najít a zachránit krásou Güldžamal, která v noci žije a ve dne leží jako mrtvá. Drží ji totiž ve svých spárech obl…

Obrázek podcastu Králova spravedlnost

Králova spravedlnost

Co když je vrah, kterého všichni považují za viníka, ve skutečnosti nevinný? Anglie roku 1176. Aelred Barling, vážený soudní úředník krále Jindřicha II., je vyslán se svým mladým asistentem Hugem Stantonem vyšetřit brutální vraždu spáchanou ve vesnici nedaleko Yorku. P…

Obrázek podcastu Verne: Cesta kolem světa za 80 dní

Verne: Cesta kolem světa za 80 dní

Předlohou pro naši dramatizaci byl dobrodružný román Julese Verna Cesta kolem světa za 80 dní, příběh usedlého anglického džentlmena Philease Fogga, který se vsadí v Reformním klubu prakticky o celé své jmění, že objede svět za 80 dní. Na cestě zažívá se svým věrným slu…

Obrázek podcastu Služky pro všechno

Služky pro všechno

Ještě nedávno se bez nich žádná lépe situovaná domácnost neobešla. Zatopit, nanosit vodu, uvařit, nakoupit, vyprat – to všechno a mnohem více měly každý den na starosti služky. Jejich těžká práce byla neviditelná. Podřízené postavení chudých žen nikoho nenapadlo zpochyb…

Obrázek podcastu Klement Gottwald

Klement Gottwald

Projev K. Gottwalda na Staroměstském náměstí 21. 2. 1948 celý projev na shromáždění lidu na Staroměstském náměstí o příčinách a pozadí vládní krize po demisi vlády Projev K. Gottwalda na Václavském náměstí 25. 2. 1948 celý projev předsedy vlády na manifestaci pracující…

Obrázek podcastu Pan Romantik

Pan Romantik

Paul Riley je mužem vašich snů. Nebo alespoň bude… za odměnu. Paul Riley je, stejně jako jeho alter ego Pan Romantik, trošku jiný společník. Žádný sex, jen dokonalé schůzky, kvůli kterým stojí za to i zemřít… Chcete miliardáře, zlobivého kluka se zlatým srdcem nebo sex…

Obrázek podcastu Fašismus – Varování

Fašismus – Varování

Téměř celé 20. století probíhalo ve znamení střetu demokracie s fašismem. Po hrůzách druhé světové války se zdálo, že svět už nepřipustí, aby se duchovní dědicové Hitlera a Mussoliniho pokusili o návrat. Audiokniha přední osobnosti světové diplomacie s českými kořeny, M…