Audiokniha 100 statečných - Host č. 54 - Gustav Oplustil 07.06.2014

Loď s otroky
Populární žurnalista Josef Klíma napsal detektivní román o investigativním novináři, který odhaluje skrytá tajemství politiky. Román je zrcadlem české společnosti po sametové revoluci, kdy se teprve formují pravidla demokracie a tržní mechanismy. Investigativní novinář,…

Čtyřhodinový pracovní týden
Ať jste přepracovaný zaměstnanec, nebo podnikatel lapený v pasti své vlastní firmy, tato audiokniha vám ukáže cestu k veselejšímu životu. Systém "otroč - šetři - odpočívej", kdy v mládí po celé dny dřete a vlastní život jakoby odkládáte na důchod, je již překonán. Je mo…

Dobývání vesmíru
Tři, dva, jedna… vítejte na palubě a připravte se na průlet jednou z mnoha dimenzí naší historické paměti. Počínaje rokem 1957, kdy Země získala svou první umělou družici, vysílal Československý rozhlas mnoho relací týkajících se tohoto atraktivního odvětví vědy a techn…

Dům za zdí
Byl jednou jeden dům, divný až na půdu. A plný záludných vzdušných zámků… Ta černočerná vrátka do zahrady anglického baráku zničeného náletem tu vlastně nejsou. Den otevřených dvířek do domu v uličce Slade Alley se totiž pořádá jen jedenkrát za devět let, vždy v sobotu …

Atlasův paradox
Atlasův paradox je dlouho očekávané pokračování bestselleru Atlasova šestka – zaručeně obsahuje ještě víc touhy, podrazáctví, zrady a chaosu. Šesti čarodějům se naskytla životní příležitost. Pět z nich je nyní členy Společnosti. Před nimi leží dvě cesty. Všichni si musí…

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Kainar: Český sen a jiné básně
JOSEF KAINAR (*29. 6.1917 - †16.11. 1971) Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1440 vydanému v Supraphonu v roce 1973 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Kainarovy básně dovedou šumět, hřmít i mlčet jako voda. Padají shora i vzlínají nepozorovaně od kořínků, jsou ka…

Případ mrtvé novicky
Budějovice, tehdy ještě bez označení České, a jejich okolí v neklidných časech po roce 1641 jsou dějištěm dalších příběhů, zaznamenaných ve vzpomínkách budějovického kata. Zlo, jež vyvolal na svět vyděrač Johannes, působí i po jeho kruté smrti na popravišti a obzvlášť c…

Hadohlavec
„Kdo chce zabít hada, musí mu utnout hlavu.“ (čínské přísloví) Americká patoložka Margaret Campbellová se vrací do Spojených států. Když je v jižním Texasu nalezen kamion plný mrtvých Číňanů, je k případu přizvána nejen ona, ale z politických důvodů také pekingský detek…

Smrt staré Maši
Mezi řádky vybájených příběhů se ukrývají zrnka pravdy o naší současnosti… Šestice poutavých příběhů se odehrává v odlišných dobách na různých místech, včetně několika velmi exotických, ba i zcela fiktivních koutů světa. Ačkoliv zvolenou formou připomínají pověsti, leg…

Co si pamatuju
Věra Dvořáková, překladatelka z francouzštiny a manželka básníka a spisovatele Ladislava Dvořáka, vzpomíná na život v Československu poznamenaný dvěma totalitami a na vzácná celoživotní přátelství s Emanuelem Fryntou, Janem Zábranou, Jiřím Kolářem, Olgou a Václavem Havl…

Pověsti moravských, českých a slezských hradů Komplet 3 CD
Po dva roky vycházely v Supraphonu na jednotlivých CD postupně magické příběhy, opředené kolem tajuplných míst hradů a zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Vždy šlo o kombinaci vyprávěnýchpověstí s variacemi na lidové písně z nich vycházející, které nahrála kapela Č…

Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru
Autorské čtení třetího dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Led, oheň a fůra větru. Filip si nikdy nepřál zažít jakékoliv dobrodružství, Katynka si nikdy nepřála být těhotná, Vlaher si přál být její první, ale takhle už to na světě chodí, člověk holt nemůže mít všec…

Zamilujte se do angličtiny
>>Jestli vám někdo někdy tvrdil, třeba i vy sami, že se anglicky stejně nikdy nenaučíte, tak vám lhal! Máme důkaz, že angličtinu zvládne každý, kdo opravdu chce. Takže i vy. # O audioknize Znáte takové ty učitele, kteří umějí předat celé třídě totální nadšení a lásku …

Neruda: Fejetony
Původní album DM 15031 "Jan Neruda Fejetony" vydal Supraphon v roce 1956. V podání Václava Vydry sr. zde zazněly fejetony Trochu vzpomínání na starou Prahu a Kam s ním? Nyní titul vydáváme poprvé digitálně.

Případ holasické lásky
Hrdelní zločin na Velké Moravě. Osmý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování vraždy dvou mladých lidí znepřátelených rodů se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Nebýt knížete Slavomíra a jeho věrného přítele vikinga…

Průvodce Londýnem
Poznejte s námi jednu z nejpestřejších metropolí Evropy. Náš audio průvodce Vás provede po nejznámějších místech, které by jste při své toulce Londýnem neměli vynechat. Získáte: - Více než 80 minut zvukového záznamu k historii města a těm nejvýznamnějším místům a pamá…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Pláč koruny české
Memoárová kniha literárního kritika, historika a překladatele Václava Černého (1905-1987) Pláč koruny české neboli třetí díl Černého pamětí líčí atmosféru Druhé republiky a život v prvních letech Protektorátu. Posléze popisuje historii československého protinacistického…

Navždy buď mou vévodkyní
Lord Lysander Blackstone, příkrý vévoda z Montcroixu, usiluje o jediné: znásobit své už tak značné jmění. V životě se setkal s nejednou zradou, a proto drží emoce hluboko pohřbené. Když se však zdá, že by jeho pověst bezcitného člověka mohla ohrozit novou obchodní dohod…

Zkrocení zlé ženy (2000)
Komedie Williama Shakespeara o konfliktu tvrdohlavé a chytré Kateřiny s neméně ostrovtipným Petrucchiem. Příběh se skvělým začátkem i dobrým koncem je plný konverzačních soubojů na ostří nože. Renesanční fraška, která se zhlédla v antické komedii, je plná humoru i v jed…

Kde líšky dávajú dobrú noc
V prvých rokoch svojej existencie sa slovenský štát vo svete poznačenom vojnovým pustošením javil ako oáza mieru a hojnosti. Budovanie chodníkov a kanalizácie, stavebný ruch, veselé sprievody a plné tribúny oslavujúce Boha a národ. Idylický obraz však obstojí len vtedy,…

Babičkou proti své vůli
Humoristicky laděný román zachycuje příběh ženy, která se stala babičkou na svůj vkus příliš brzy. Mladší syn sotva odrostl a Daniela se chystala roztáhnout křídla, jež jí ovšem přistřihla dcera Tereza oznámením, že čeká dítě. Daniela se srovnává s novou a nečekanou soc…

Panoptikum starých kriminálních příběhů
Panoptikum starých kriminálních příběhů (1968), tak se jmenuje první ze tří souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního polic…