Audiokniha 100 statečných - Host č. 46 - Bohdan Rajčinec 07.06.2014

BAKLY – Hledání smrti
Další fenomenální fantasy Miroslava Žambocha, tentokrát s legendárním Baklym! Ponořte se do první knihy ze dvoudílné série – a zaručujeme Vám, že se nebudete moci dočkat dokončení tohoto drsného a mimořádně obsáhlého příběhu. Bakly unavený životem přijíždí do Grafzatz…

Narrenturm
Barvité postavy, intriky, špionáž, magie, krásné ženy a drsní muži. Co chtít víc? První díl z Husitské trilogie je skvělou směsí rytířské romance, fantasy románu a napětí, okořeněné velkou dávkou humoru od mistra polské fantasy. Píše se rok 1425, Čechami zmítá husitská …

Plzeňské mordy
Úvodní příběh audioknižní řady Letopisy královské komory, odehrávající se v polovině 16. století, za vlády Ferdinanda I. Habsburského, je zasazen do města Plzně. Při vyšetřování několika záhadných vražd se poprvé setkává královský písař Jiří Adam z Dobronína se svým pom…

O Mikešovi
Kdo by neslyšel o Mikešovi... Černý kocourek žil v Hrusicích u Ševců, mluvil jako člověk a nejvíc si s ním rozuměl jeho kamarád Pepík. Spolu se navyváděli mnoho veselých kousků a taškařic, při nichž nikdy nechyběli kamarádi prase Pašík a kozel Bobeš, později i roztomilý…

Nejhorší rodiče na světě
Jasně, někteří rodiče jsou trapní - ale na tuhle partičku nemají ani náhodou. Těchto deset příběhů o nejúžasněji hloupých maminkách a bláznivě hloupých tatíncích na světě vás rozesměje. JSOU STOVKY způsobů, kterými rodiče ztrapňují svoje děti. Když plivnou na kapesník a…

Čekání na smích
Vídáte ho na obrazovce, ale teď máte možnost poznat Karla Šípa i z jiné stránky. Tato autorizovaná biografie vás zavede do zákulisí života muže, který se stal nedílnou součástí naší televizní scény. Nečekejte suchý výčet kariérních úspěchů – tahle kniha je plná lidskost…

Pohádky O Pavlínce
Pohádky O Pavlínce navazují na klasickou řadu rozhlasových vyprávění skřítka Hajaji, tak jak ji psal Václav Čtvrtek a poeticky oslovuje nejen dětského posluchače.Čte: Antonín Molčík.

Zvon v jezeře
I zvony mají svůj domov. Inspirací byl skutečný osud dřevěného kostela Vang stavkirke, který původně stál v norském regionu Valdres. V 19. století byl rozebrán, prodán a následně převezen do dnešního Polska, kde byl znovu postaven ve městě Karpacz na severním úpatí Krko…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Bajaja
Česká pohádková klasika Boženy Němcové o třech královských dcerách a němém sluhovi. Pohádka, které dominuje herectví Františka Smolíka, Luďka Munzara, Josefa Beyvla, Vladimíra Hlavatého, Jiřiny Petrovické a dalších, byla natočena v roce 1962.

Síla jednoduchosti
Představte si, že plníte pouze několik málo úkolů. Všechny jsou pečlivě zvoleny tak, aby měly co nejvýznamnější dopad. Dosahujete svých primárních cílů bez stresu z toho, že byste museli dělat sto věcí najednou. Může to znít jako utopie, ale rozhodně toho lze dosáhnout.…

Italština - gramatika pro mírně a středně pokročilé B1
Děkujeme za váš zájem o poslechový kurz Italská gramatika B1 V tomto kurzu pro mírně a středně si můžete zopakovat základy, ale také se zdokonalit ve složitějších tématech, jako jsou minulé časy, podmiňovací způsob, spojovací způsob, budoucí čas a trpný rod. Součástí k…

Obchodní němčina A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina do práce/Obchodní němčina A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém…

Na šábes se nevraždí
Stíny minulosti vás doženou. V domově pro židovské seniory dojde ke dvěma náhlým úmrtím. Jedná se o nehodu, nebo o vraždu? Protože na šábes se nevraždí, není přivolána policie, ale soukromý detektiv. V pražském domově, kde žijí ti, kteří přežili holocaust, dojde ke d…

Tiene Minulosti
Minulosť neodpúšťa. Kostrový nález na odľahlom mieste rozbehne vyšetrovanie, ktoré zavedie skupinu detektívov okolo čerstvo povýšeného komisára Petra Ledeckého ďaleko do minulosti. Iné storočie, iný režim aj iná polícia? Mohol niekto zavraždiť vraha, ktorý navyše mal by…

Dvojí zákon
Karol Sidon a jeho slavný rozhlasový apokryf. Dvojí zákon byl v roce 1968 odměněn první cenou v celostátní umělecké soutěži k padesátému výročí republiky. Evangelia a texty Nového zákona byly inspiračním zdrojem dramatika Karola Sidona pro rozhlasovou hru Dvojí zákon. S…

Anjel v podsvetí
"Kapitán Stein a notár Barbarič pátrajú po diabolskom vrahovi v Plzni V Prahe vyčíňa mor a cisár Rudolf II. sa aj s celým dvorom presťahoval do Plzne. Povesť tohto mravopočestného, panovníkovi oddaného mesta však ohrozuje séria zločinov. Najprv sa záhadne stratí synovec…

Pelcová: Pohádky z bílého pyžamka
Autorka Ludmila Pelcová vyčarovala z obrázků na obyčejném dětském pyžamku veselá i něžná vyprávění pro děti. Jejím půvabným pohádkám před spaním vdechl život Vlastimil Brodský, Antonie Hegerlíková a Tomáš Holý v nahrávce režiséra Tomáše Vondrovice.

Csipkerózsika, A brémai muzsikusok, Jancsi és juliska, A csizmás kandúr
Původní desky s maďarskými verzemi pohádek Šípková Růženka, Brémští muzikanti, Perníková chaloupka a Kocour v botách vydal Supraphon resp. Supraphon-Artia v roce 1964 pod katalogovými čísly 03558;03559;03560 a 03561. Nyní i tyto tituly posíláme poprvé do digitálního pro…

Snad jsem zas tolik neřekl
Jiří Štědroň si už vyzkoušel leccos. Svým příznivcům asi nejpevněji utkvěl v paměti coby herec a zpěvák, ale byl i ředitelem reklamní agentury a vyráběl křišťálové lustry. Byl filmovým princem a jeho hity si zpíval celý národ, ale také psal, většinou texty a divadelní h…

Dějepis. Album pro dějepis na ZDŠ - Antika
Původní titul DM 15289 "Dějepis. Album pro dějepis na ZDŠ - Antika" vydal Supraphon v rámci vzdělávací řady pro školy v roce 1966 - nyní titul věnovaný dílům Homérovým, Sofoklovým, básnířky Sapfo a dalším antickým autorům vychází poprvé digitálně.

Cirkadiánní kód proti cukrovce
>> „Krása metody časově omezeného stravování Satchina Pandy spočívá v její jednoduchosti. Je to elegantní zásah do životního stylu, kterým by se měl vyzbrojit každý..“ — Rhonda Patricková, Found My Fitness

Vražda v hrobě
Inspektor Haze a lord Redmond musejí zjistit, jak se do čerstvě vykopaného hrobu, který byl určen pro někoho jiného, dostal mladý kaplan. Nebohého duchovního, jenž do anglické vísky Upper Finchley přicestoval teprve nedávno, jeho rodina i známí považovali za dobrosrdečn…

Angličtina nejen do auta
{'cs': 'Poslouchejte a učte se cizí jazyky kdykoliv a kdekoliv! Nejen v autě, ale i při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu angličtiny. Díky různým typům cvičení se vaše znalosti při poslechu upevní a s využitím vzorových frází se naučíte vytvářet nová slovní sp…