Audiokniha 100 statečných - Host č. 45 - Petr Tichý 07.06.2014

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Podaj prst
Detektív oddelenia vrážd Oto Hanzel doslúžil vianočnú službu s doživotnými následkami – zamiloval sa. Jeho láska bola okamžite opätovaná a Oto sa so Soňou v jednu marcovú sobotu zosobášil. Na obrad a svadobnú hostinu pozvali celé oddelenie, ale nie všetkým bolo dopriate…

Jako vždycky
Audiokniha Jako vždycky vás vybaví schopností přemýšlet o rizicích a příležitostech, abyste si dokázali lépe poradit s nejistotou, kterou přináší budoucnost. Když plánujeme, rojí se nám v hlavě spousta otázek. Jak si povede ekonomika příští rok touto dobou? Co bude za d…

Ostravský páter
Na Ostravsku se dějí věci! Velká hospodářská krize žene z lesů vlky... A kdyby jen vlky! Taky vlchovce, hydrony, rusalky; stvůry i nadpřirozené bytosti. S těmi si ovšem místní služebník Boží a tajný agent Opus Dei, kněz Josef Bronský, dovede poradit. Má přece zastání v …

Macourek: Pohádky 1
CD album s pohádkami autora Miloše Macourka v podání Martina Dejdara vydal Supraphon v roce 1998. Roztomilé příběhy O Kryštůfkovi, který se schoval v mixéru, Barborka a cucavé bonbóny, Zuzanka a písmenka, O makarónech, které šly na procházku a dalších sedm pohádek nyní …

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Myslet srdcem
V červnu 2020 se Juliet Navrátilová se svou knihou stala hvězdou Duše K. Její kniha je v tištěné podobě bestsellerem. Jenomže je přímo stvořená pro poslech. Nyní si ji tedy můžete poslechnout v nezapomenutelném přednesu Jany Plodkové. Poslední kapitola vám pak přinese l…

19. Švédština - cestovní konverzace
19. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Modlitba argentinských nocí
Toulky argentinským pralesem, osamělé bivaky v horách, setkání s pumou, výuka studentů či přednáška pro mládež. Katolický kněz a biolog Marek Orko Vácha vychází ve svých úvahách z konkrétních, někdy nebezpečných zážitků, aby je přetavil v text týkající se životně důleži…

Fata Morgana
Je 7. prosince 1941 a Fata Morgana je starý prorezlý parník, který snad kdysi byl schopen přeplout Atlantik. Za mírových dob by nikoho ani nenapadlo s ním podobnou plavbu podnikat. Teď ale všichni jeho cestující, přesněji uprchlíci z nejrůznějších koutů Evropy, netrpěli…

Orel na lovu
V zimě roku 44 našeho letopočtu obsadila římská armáda po řadě krvavých bitev město Camulodunum. Zatímco generál Plautius, velitel Druhé legie, vymýšlí postup dalšího tažení, loď, na níž cestuje jeho žena a děti, zničí bouře. Generálova rodina upadne do zajetí temného b…

Černý telefon a další příběhy
Smutné, děsivé, zvláštní, dojemné, zábavné a někdy dokonce sladké… Opuštěný psací stroj, jehož majitel náhle zemřel. Nádherná dívka, která čeká v přítmí kinosálu, líbá jako božská Marilyn a ví všechno o filmech i smrti. Nafukovací kluk, co se mezi spolužáky stane obětí …

Zabil jsem...
Když se vám život ve vteřině otočí o 180 stupňů. Psychologický příběh člověka, který byl v nesprávný moment na nesprávném místě. Ráno jako každé jiné. Spokojený bankovní úředník posnídá se svou rodinou a odjíždí autem do práce. Lesní úsek silnice je zahalen hustou mlhou…

Zhoř: Učedník kouzelníka Čáryfuka
Za starých časů panoval v Čechách král, no - jakpak se jmenoval? K jeho dvoru patřil také kouzelník Čáryfuk...Po večerech si dělal Čáryfuk sám sobě kouzla pro radost. Když se mu chtělo spát, proměnil svůj starý střevíc v krásnou bílou postel. Lehl si a proměnil pak druh…

Žena z kajuty č. 10
"Novinářka Lo Blacklocková píše hlavně do cestovatelských časopisů, a právě dostala životní šanci: má se vydat na luxusní plavbu po norských fjordech, a to s nejvybranější společností. Okružní plavba na soukromé jachtě Polární záře se z elegantní pohádky plné večeří ve …

Kronika lesa 1: Případ ztracených ježků
Zločin ve světě mluvících zvířátek? A slepý detektiv? No potěš jedle! Krtek by se rád proslavil na poli detektivní práce, ale zatím má široko daleko pověst poplety, protože je… ech… slepý přesně jako v okřídleném rčení. Když si ho tedy voňavá slečna Ježková z lepší lesn…

Exodus
Už zase chcete internovat lidi, pánové? Po Osvětimi a Treblince? Listopad 1946. Americká válečná vdova Kitty Fremontová coby dětská sestra s empatií ošetřuje i pacienty jiné rasy. To Ari ben Kanaan zosobňuje vášnivého bojovníka za věc sionismu: jedinkrát nepovolí a neza…

Indigový svět - Transformace kreativních myšlenek do reality podle kvantové fyziky
„Indigový svět“ se zaměřuje především na to, jak si můžete vytvořit svou vlastní budoucnost, svůj svět, kde se vaše sny a touhy začnou naplňovat a realizovat. K tomu je však nutné znát zákony vesmíru, což autor demonstruje na překvapivých zjištěních z kvantové fyziky – …

Paní Láryfáry
Koho by občas nepotrápila nimravka nebo mlátilka, že? Naštěstí je tu paní Láryfáry, kouzelná přítelkyně všech rošťáků! Paní Láryfáry je docela maličká, na zádech má hrb a voní po vanikových rohlíčcích. Bydlí v domku postaveném vzhůru nohama se svým psem Darebou a kočk…

Pověsti moravských, českých a slezských hradů Komplet 3 CD
Po dva roky vycházely v Supraphonu na jednotlivých CD postupně magické příběhy, opředené kolem tajuplných míst hradů a zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Vždy šlo o kombinaci vyprávěnýchpověstí s variacemi na lidové písně z nich vycházející, které nahrála kapela Č…

Tvůrčí akt
Legendární hudební producent, známý svou jedinečnou dovedností ukazovat druhým cestu ke zřídlu jejich tvořivosti, po mnohaletém úsilí předkládá čtenářům nádherně zpracovanou knihu, ve které se s námi dělí o hlubokou moudrost. „Chtěl jsem napsat knihu o tom, jak se dělá …

Každé hluboké nadechnutí
Pobyt na jednotce intenzivní péče humánně a lidsky. V této bohaté směsi vědy, lékařské historie, hluboce humánních příběhů pacientů a osobní reflexe popisuje doktor Wes Ely své poslání, jímž je snaha zabránit tomu, aby pacientům na JIP bylo ublíženo technologiemi, které…

Emil Hácha
Vánoční projev prezidenta Emila Háchy 24. 12. 1938 rozhlasový vánoční projev prezidenta česky, slovensky a ukrajinsky Projev prezidenta E. Háchy k národu 16. 3. 1939 - vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava rozhlasový projev o novém státoprávním uspořádání Výzva státní…

Já, Poutník
Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské…

Těžké melodično
Tenhle chlapík s kytarou hraje jako o život… totiž o svůj život. Kolikrát jste už o nějakém koncertu prohlásili, že to byl vskutku magický zážitek? Není proto divu, že na Zeměploše, kde magie opravdu existuje, může síla hudba přemoci dokonce i smrt. Tedy trochu jí pomoh…