Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014

Obrázek podcastu Dareba

Dareba

Takhle důvěrné přátelství je může stát život… Osud Francesce pro léta dospívání nedopřál zrovna ideální místo, natožpak sladký čas. Dívka z takzvaně slušné rodiny vyrůstá v severoitalské Monze, dějišti slavných automobilových závodů, které mají v roce 1935 pod palcem Mu

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Wilde & Ross: Lordi

Wilde & Ross: Lordi

Úspěšná divadelní hra s populárními herci, nevhodná pro mládež do 15 let Audiozáznam divadelní hry Lordi vychází u příležitosti 15. narozenin této velmi úspěšné inscenace, která byla původně přeložená pouze do slovenštiny. Herci se však rozhodli hru uvádět dále jen ve

Obrázek podcastu Země

Země

Lea o všechno přišla. Několikrát. Válka jí vzala rodinu, komunisti dceru, škodolibost osudu partnera. Ale nevšední dar – síla tří mužů – ji nikdy nezradí. Znovu a znovu ji ve svém těle nalézá, aby přemohla strach, aby našla Mirabelku, aby si udržela lásku. Země je strhu

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Hvězdné hodiny lidstva

Hvězdné hodiny lidstva

Výběr šestice z celkem 12 povídkových zpracování neopakovatelných momentů lidských dějin z pera rakouského spisovatele židovského původu Stefana Zweiga. Hvězdné hodiny lidstva vystihují momenty, kdy jediný člověk změnil podobu dosavadního světa, kdy rozhodovaly dny, hod

Obrázek podcastu Férová práce

Férová práce

>> Cítíte se v práci diskriminováni? Stal se váš kolega obětí šikany? Doslechli jste se, že jako šéf nejednáte fér? << >> „Kim Scott ukazuje, že proti diskriminaci a obtežování můžeme účinně bojovat pomocí spolupráce a vzájemného respektu.“ — Sheryl Sandberg, bývalá CO

Obrázek podcastu Nositelé dubového listu

Nositelé dubového listu

Nositelé dubového listu - audiokniha obsahuje již čtvrtý díl úspěšné fantasy série Hraničářův učeň, která vypráví o výcviku a dobrodružství mladého Willa a jeho mistra Halta. Hraničářův učeň #4 Will s Evanlyn mohou konečně prchnout ze Skandie. Evanlyn je ale unesena, zr

Obrázek podcastu Stříbrné dobrodružství

Stříbrné dobrodružství

Bertík si nic nepřeje víc než kamaráda, kluka, jako je on. K Bertíkovu překvapení se objeví Robin, který přichází ze stříbrného oblaku. A začnou se dít věci!br>Ze stejnojmenné knížky Eduarda Petišky pro rozhlas připravila a režii má Tereza Verecká.Vypráví: Daniel Šváb.

Obrázek podcastu Chodské strašení

Chodské strašení

Pohádky a pověsti z Domažlic, Horšovského Týna, Poběžovic, Bělé nad Radbuzou a Chudenic určitě potěší nejen všechny patrioty z Chodska . Na nahrávání se podílel Martin Stránský, Petra Jarošová, Tomáš Šolc a divadelní soubor Ludvíci. Hudební složku doplňují skupiny Chods

Obrázek podcastu Plyšový Buddha

Plyšový Buddha

Životní příběh muže, který prošel skutečně vším možným. Narodil se na palubě letadla, vyrůstal na farmě bez adresy, dospíval v ulicích velkoměsta, vystřídal desítky zaměstnání, téměř zemřel, aby se mohl znovu zrodit… Ústředním mottem knihy je myšlenka: Hra je tak vážná,

Obrázek podcastu A potkej ženu…

A potkej ženu…

Sbírka 44 básní s humorným nádechem o tom, kde všude lze potkat ženu a co to všechno může způsobit

Obrázek podcastu Eisner: Chrám i tvrz

Eisner: Chrám i tvrz

Nahrávka vycházející z knih Pavla Eisnera o češtině a jejích krásách Chrám i tvrz a Čeština poklepem a poslechem v citlivém přednesu Karla Högera je jednou z perel supraphonského archivu. Kratší eseje, fejetony i několikařádkové glosy jsou výběrem toho nejzajímavějšího

Obrázek podcastu Výnimočný stav

Výnimočný stav

„Všade, kde sa dá žiť, sa dá žiť dobre.“ Marcus Aurelius. Audiokniha hľadá odpovede ako naplniť tento citát. Martin M. Šimečka ďalej hovorí: "Za celý svoj už relatívne dlhý život som sa nestretol s takou mohutnou vlnou zla, ktoré sa dnes valí z úst takého obrovského mno

Obrázek podcastu Sherlock Holmes – Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji

Sherlock Holmes – Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji

Dvě dramatizace povídek Sira A. C. Doyla z archivu brněnského studia Českého rozhlasu. V roli Sherlocka Holmese Jiří Tomek, jako Dr. Watson se představí Jaroslav Kuneš. Dále hrají Maxmilián Hornyš a Zuzana Slavíková. Režie Zdeněk Kozák. Rok vzniku: 1992

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje ve zdravotnické klinice

Krotitel rizik podnikání zasahuje ve zdravotnické klinice

Podnikáte nebo se teprve chystáte podnikat? Bojíte se rizik, problémů, neúspěchu nebo dokonce krachu své firmy? Bojíte se, že v důsledku neúspěchu v podnikání přijdete o rodinný či firemní majetek? Máme pro Vás řešení! Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasa

Obrázek podcastu Nůž

Nůž

Když se světoznámý spisovatel stal v létě roku 2022 obětí vražedného útoku, tragickou událost přežil s vážnými zraněními. Nůž v rukou atentátníka však nezanechal stopy pouze na jeho těle, ale zasáhl i autorovu mysl. V pronikavé a hluboce otevřené zpovědi, jež je považo

Obrázek podcastu Canterburské povídky

Canterburské povídky

Canterburské povídky náleží již více než šest set let ke světové literární klasice. Hlavním důvodem, proč jsou stále živou četbou, je skutečnost, že Geoffrey Chaucer, královský panoš, celní úředník, příležitostný diplomat a básník, nenapsal intelektuální dílo z uzavřené

Obrázek podcastu Panenka

Panenka

Přináší jenom zkázu a smrt… Malá Rósa si navzdory protestům své matky Dísi z plavby na rybářské lodi přinese domů starou rozbitou panenku, se kterou se ještě večer pochlubí na sociální síti. Ráno je odpudivá hračka pryč a matka mrtvá... O pět let později pátrá sympatick

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí : Karel IV. Speciál

Toulky českou minulostí : Karel IV. Speciál

Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako sepciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkala

Obrázek podcastu Dnes ještě ne

Dnes ještě ne

Radomír nemá pocit, že by mu v životě něco scházelo, dokud na šachovém fóru nepotká Jarmilu. Milan je na tom přesně naopak – Gábinu sice miluje, ale jeden večer, ten dnešní večer by potřeboval strávit bez ní. Jarek by Annu a jejich dvě děti nejraději neopustil už ani na

Obrázek podcastu Odysseus

Odysseus

Z třídílného příběhu inspirovaného Homérovým hrdinským eposem se dozvíte nejen, jak Odysseus splní slib, který dal bohyni Pallas Athéně. Ale i jak zachránil tisícům Řeků a Trójanů životy.Osoby a obsazení: První vypravěč (Radovan Lukavský), druhý vypravěč (Pavel Soukup),

Obrázek podcastu Povídky z Oděsy a odjinud 2

Povídky z Oděsy a odjinud 2

Emigrace, odloučení a válka – neobyčejné osudy poutníků 20. století Hrdinové příběhů v citlivém podání Pavla Soukupa prožívají své (ne)všední osudy mezi Oděsou, válečnou vřavou v Evropě a New Yorkem. Oděsa je město nádherné a kumštu přímo zaslíbené. Z Oděsy pochází ne

Obrázek podcastu Václav Holzknecht Hovory k sobě

Václav Holzknecht Hovory k sobě

Původní LP album 8018 0212 "Václav Holzknecht Hovory k sobě" vydal Panton v roce 1981 - nyní tento titul s překrásným vyprávěním o životě plném hudby vydává Supraphon poprvé digitálně. Profesor JUDr. Václav Holzknecht (2. 5.1904 - 13. 8. 1988) byl český klavírista, hud

Obrázek podcastu Mrtvé od Tichého jezera

Mrtvé od Tichého jezera

Matka s dcerkou vyrazí na vysněný výlet k Tichému jezeru. Jen ony dvě, nádherné místo a podzimní barvy všude kolem. Netuší, že se ocitly na území zvráceného vraha. Když Alison a malá Hazel zmizí, inspektorka Kay Sharpová si přísahá, že je vypátrá živé. Jenže pak se najd